Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2022 09:57

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ 1-0: Αγχωτικό τρίποντο με Πασά

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ 1-0: Αγχωτικό τρίποντο με Πασά


Ο πρώτος σκόρερ της Καλαμάτας Γιάννης Πασάς έδωσε και πάλι τη λύση και η "Μαύρη Θύελλα", έστω και με άγχος, νίκησε χθες στο Δημοτικό Στάδιο με 1-0 την Επισκοπή.

Ετσι επέστρεψε στις επιτυχίες, ύστερα από την ισοπαλία με την Παναχαϊκή και την ήττα από τα Χανιά. Ο έμπειρος επιθετικός σκόραρε στο 66', πετυχαίνοντας το 4ο φετινό του γκολ, με το οποίο η Καλαμάτα πήρε την τρίτη νίκη στη Super League 2 και με 10 βαθμούς, ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση με Απόλλωνα και Ηλιούπολη. Στην κορυφή του δευτέρου ομίλου φιγουράρει με 12 βαθμούς, η Κηφισιά, η οποία μετρά μόνο νίκες στα ματς που έχει δώσει και δείχνει ικανή για τον τίτλο.
Το πρωτάθλημα είναι και ο μεγάλος στόχος για τη "Μαύρη Θύελλα", αλλά για να έρθει θα πρέπει να αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο.
Η Καλαμάτα κόντρα στην Επισκοπή, που έχει μόλις ένα βαθμό και ήρθε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με υπηρεσιακό προπονητή, δυσκολεύτηκε πολύ να φθάσει στο τρίποντο. Στο πρώτο μέρος είχε μεν τρία δοκάρια, αλλά στον αντίποδα κινδύνεψε κιόλας με ισοφάριση. Οι Κρητικοί έφθαναν με ευκολία στην περιοχή των γηπεδούχων και τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια.
Η μεσσηνιακή ομάδα είχε πολλά προβλήματα στη μεσαία γραμμή και αν έπαιζε με πιο ποιοτικό αντίπαλο, θα το πλήρωνε με νέα απώλεια βαθμών.

Με Νταμπίζα στις κερκίδες

Να σημειωθεί ότι στο γήπεδο βρέθηκαν χθες 700 φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων και ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Νίκος Νταμπίζας, που ήρθε να δει το γιο του Κώστα, ο οποίος αγωνίζεται στην Επισκοπή.
Η Καλαμάτα απείλησε για πρώτη φορά στο 7' με τη σέντρα - σουτ του Πασά που απέκρουσε ο Καλογεράκης. Τρία λεπτά αργότερα η Επισκοπή άγγιξε το γκολ. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας Ανδρέας Σκεντεράι σέντραρε από αριστερά και ο Βουκελάτος πλάσαρε μέσα από τη μικρή περιοχή, με τον Ταΐρη να μπλοκάρει την μπάλα πάνω στη γραμμή. Στο 20' ο Κωνσταντινόπουλος από αριστερά έκανε σέντρα και ο Λάμτσε στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο κάθετο δοκάρι!
Νέο δοκάρι οριζόντιο) για τους γηπεδούχους στο 24' με το μονοκόμματο σουτ του Πασά μέσα από την περιοχή. Στο 28' από κόρνερ του Βασιλόγιαννη, ο Ρόβας έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά ο Καλογεράκης ήταν σε ετοιμότητα, και απέκρουσε με την μπάλα να χτυπά στη συνέχεια στο πάνω μέρος του δοκαριού.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές. Στο 56' από φάουλ του Τάτου, ο Πασάς σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ έπειτα από υπόδειξη του βοηθού Μητροφάνη. Από στημένη φάση λίγο έλειψε να σκοράρει και η Επισκοπή και σε αυτή την περίπτωση το γκολ θα μετρούσε. Ο Σκεντεράι εκτέλεσε κόρνερ στο 60', ο Κονέ με γυριστή κεφαλιά έφερε την μπάλα στην μικρή περιοχή και προ του Νταμπίζα πρόλαβε και έδιωξε σωτήρια ο Ταΐρης.

Ελυσε το γόρδιο δεσμό

Η Καλαμάτα άνοιξε το σκορ στο 66' ύστερα από συνεργασία Τάτου - Ρόβα και τελικό αποδέκτη της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι τον Πασά, που από κοντά νίκησε τον Καλογεράκη, λύνοντας το γόρδιο δεσμό του γκολ. Η "Μαύρη Θύελλα" είχε να σκοράρει από τις 12 Νοεμβρίου, όταν και επικράτησε  στο Ρέντη με 2-0 του Ολυμπιακού Β'. Ο Πασάς είχε πετύχει και τα δύο γκολ, το δεύτερο με πέναλτι στο 85', για να ακολουθήσει η "λευκή" ισοπαλία με την Παναχαϊκή και η πρώτη ήττα της σεζόν από τα Χανιά. Ο Πασάς έχει πετύχει τα 4 από τα 5 γκολ της ομάδας (το άλλο ο Ρόβας) στο πρωτάθλημα, παρότι δεν παίζει στην κορυφή της επίθεσης, αλλά στα πλάγια!

Κινδύνεψε με ισοφάριση

Η Καλαμάτα βρήκε το γκολ που έψαχνε, αλλά η Επισκοπή ήταν αυτή που πήρε τα.... πάνω της και κυνήγησε την ισοφάριση. Στο 71' ο Εμπουέλε, πήρε την μπάλα από τον άξονα, μπήκε ανενόχλητος μέσα από την περιοχή, αλλά σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο ίδιος παίκτης βρέθηκε και στο 72' με την μπάλα στα πόδια μέσα στην περιοχή, αλλά το γυριστό σουτ που επιχείρησε δεν ήταν τόσο δυνατό και ο Ταΐρης έπεσε στη γωνία και μπλόκαρε. Η Επισκοπή κυριαρχούσε στη μεσαία γραμμή και στο 79' απείλησε και πάλι.
Ο Χοβχανισιάν σέντραρε από δεξιά και ο Μαβινγκά έκοψε τελευταία στιγμή με προβολή τον Βουκελάτο, που ετοιμαζόταν να πλασάρει από τη μικρή περιοχή.

Κόκκινη κάρτα ο Αναστόπουλος!

Στο 80' ο προπονητής της Καλαμάτας Νίκος Αναστόπουλος είδε σωστά την κόκκινη κάρτα του ρέφερι Τσάκαλη από τη Ηλεία, διότι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ενώ η Επισκοπή έβγαινε στην αντεπίθεση. Μια φάση που δεν βλέπουμε ούτε στα ...ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η Καλαμάτα κράτησε πάντως το 1-0 και είχε ευκαιρία σε αντεπίθεση στο 90' με τον Αρναρέλλη που σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και νωρίτερα ένα γυριστό σουτ του Μπόρχες, που έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μαβινγκά (88' Ασίγκμπα), Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Παπατόλιος, Ματέους (67' Καραγκούνης), Τάτος (81' Μπόρχες) Βασιλόγιαννης, (57' Αρναρέλλης) Ρόβας (88' Κόκκορης) Πασάς.
ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Καλογεράκης, Εμπουέλε, Σαμουρκασόβι (84' Τζωρτζινάκης), Λάμπτσε, Πολίτης, Σκεντεράι, Κούτσιας, Νταμπίζας, Βουκελάτος (86' λ.τρ. Αραμπατζής), Χοβχανισιάν, Κανέ.