Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2022 11:13

ΜΑΥΡΕΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ "Ε": "Γιορτή για την Καλαμάτα το ματς με ΠΑΟΚ"

Γράφτηκε από τον

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το πρώτο ραντεβού της Καλαμάτας με τον ΠΑΟΚ.

Οι δύο ομάδες θα ανταμώσουν αύριο στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο, για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, σε ένα ματς που ξυπνά μνήμες από το ένδοξο παρελθόν. Τότε που η "Μαύρη Θύελλα" έπαιζε στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, από τα οποία απουσιάζει εδώ και 22 χρόνια!. Η Καλαμάτα ευελπιστεί η αναμονή να λάβει τέλος το Μάιο, με την κατάκτηση του τίτλου στη Super League 2. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος της διοίκησης Πρασσά, χωρίς να σημαίνει ότι αδιαφορεί για την διάκριση στο Κύπελλο Ελλάδας Το κατάλαβε καλά αυτό ο Παναιτωλικός, τον οποίο η Καλαμάτα απέκλεισε σε νοκ - άουτ ματς και πλέον θα βρει μπροστά της τον Δικέφαλο του Βορρά σε διπλές αναμετρήσεις (η ρεβάνς το Γενάρη στην Τούμπα).
Για τη "Μαύρη Θύελλα" το αυριανό ματς με τον ΠΑΟΚ είναι γιορτή και ευκαιρία να δείξει σε πανελλαδικό επίπεδο ότι... επιστρέφει.
Ετσι το αντιλαμβάνονται και δύο σπουδαίοι Μεσσήνιοι ποδοσφαιριστές, που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων. Ο λόγος για τον Βασίλη Γεωργόπουλο και τον Αντώνη Μαυρέα, τους οποίους η Μεσσηνιακή ΠΑΕ θα βραβεύσει την Τετάρτη για την προσφορά τους και στους δύο συλλόγους.
Ο Γεωργόπουλος έγινε κάτοικος.... Θεσσαλονίκης το 1980, ενώ ο Μαυρέας έκανε το δρομολόγιο Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη, εφτά χρόνια αργότερα Οι δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές μιλούν στην "Ε" για τις δύο μεγάλες τους αγάπες, αλλά και το πως περιμένουν το πρώτο ματς για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Βασίλης Γεωργόπουλος φόρεσε το 1971 τη φανέλα της Καλαμάτας και έκανε ντεμπούτο στην Α' εθνική σε ηλικία 16 ετών με προπονητή τον Ζέκοβιτς. Εμεινε στη "Μαύρη Θύελλα" μέχρι το 1977, πανηγυρίζοντας σε αυτό το διάστημα δύο ανόδους στην κορυφαία κατηγορία.
Το 1977 ο δεξιοπόδαρος μέσος μεταπήδησε στην Παναχαϊκή, όπου μεταξύ άλλων είχε συμπαίκτες, τον, Νίκο Μουλατσιώτη και τον Δημήτρη Σπεντζόπουλο και το 1980 έκανε το άλμα στην καριέρα του, με την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, στον οποίο αγωνίστηκε για μια τετραετία.
"Είναι τιμή μου που φόρεσα τη φανέλα και της Καλαμάτας και του ΠΑΟΚ. Εζησα μεγάλες στιγμές και στον ΠΑΟΚ είχα σπουδαίους συμπαίκτες. Ευχαριστώ πολύ την ΠΑΕ Καλαμάτα για την τιμή που μου κάνει να με βραβεύσει", λέει ο Βασίλης Γεωργόπουλος.
Για το ματς της Τετάρτης σημειώνει ότι: "Είναι ένα παιχνίδι γιορτή για την πόλη. Ο κόσμος διψά να δει μια μεγάλη ομάδα Α' εθνικής, μετά από τόσα χρόνια και ένα τόσο ιστορικό σωματείο. Είναι σημαντικό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς φαβορί για την πρόκριση. Εύχομαι να γίνουν δύο καλά παιχνίδια και να τα ευχαριστηθεί ο κόσμος".
Ο Βασίλης Γεωργόπουλος υπηρέτησε την Καλαμάτα και ως προπονητής, δουλεύοντας στην σπουδαία τότε ακαδημία που είχε ιδρύσει ο Σταύρος Παπαδόπουλος, αλλά και στην ανδρική ομάδα. Με αυτόν άλλωστε στον πάγκο (και συνεργάτη τον Τάσο Σιούλα) η "Μαύρη Θύελλα" κατέλαβε την καλύτερη θέση (7η) της ιστορίας της στην Α' εθνική το 2000, ενώ έφθανε και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Πλέον ευελπιστεί, όπως και όλοι οι Μεσσήνιοι, να δει ξανά την ομάδα στο κορυφαίο επίπεδο. Το ξεκίνημα δεν είναι ιδανικό, αλλά ο Βασίλης Γεωργόπουλος που έχει εργαστεί για 9 χρόνια και στις εθνικές ομάδες, ως ομοσπονδιακός προπονητής σε παίδες και νέους, επισημαίνει ότι: "Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε. Η Καλαμάτα έχει ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ και πιστεύει ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα".

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΥΡΕΑΣ
Ο Αντώνης Μαυρέας έκανε την καριέρα που ονειρεύτηκε, όταν ξεκίνησε το ποδόσφαιρο. Από τα Πράσινα Πουλιά βρέθηκε στην Καλαμάτα και από εκεί στον σπουδαίο ΠΑΟΚ, όπου έμεινε για 4 και πλέον χρόνια.
Ακολούθησε ο Εθνικός και επιστροφή στο... σπίτι, όπου ως αρχηγός πλέον της Καλαμάτας την οδήγησε στην άνοδο στην Α' εθνική. Η καρδιά του, όπως λέει, είναι ασπρόμαυρη. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα τον είχε βραβεύσει το 2015 σε ματς με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, με τον δυναμικό παλαίμαχο αμυντικό να σκύβει τότε και να φιλά το χορτάρι του γηπέδου. Πλέον ήρθε η ώρα να βραβευτεί και από την Καλαμάτα.
"Ευχαριστώ πάρα πολύ τη διοίκηση Πρασσά και όσους αποφάσισαν να με βραβεύσουν. Είναι τιμή και χαρά μου. Καλώ σαν βετεράνος όλους τους Καλαματιανούς να έρθουν να στηρίξουν την ομάδα της πόλης μας", δηλώνει ο Αντώνης Μαυρέας για την πρωτοβουλία της ΠΑΕ και συνεχίζει: "Η καρδιά μου είναι ασπρόμαυρη. Ξεκίνησα από τα Πράσινα Πουλιά και πήγα στην Καλαμάτα, κάτι που ήταν το όνειρο κάθε νέου Μεσσήνιου. Εζησα σημαντικές στιγμές στην Καλαμάτα, όπως και στον ΠΑΟΚ που αγωνίστηκα αργότερα. Κάτι που ήταν δύσκολο να συμβεί για ένα παιδί από την επαρχία.
Με συγκινεί λοιπόν που μετά από τόσα χρόνια η ομάδα της πόλης μας, θα αντιμετωπίσει ξανά μια ιστορική ομάδα. Είναι ένα σημαντικό γεγονός για την ομάδα και την πόλη.
Προσωπικά θεωρώ ότι είναι γιορτή για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να δούμε ξανά την Καλαμάτα στα μεγάλα σαλόνια και να ζούμε τέτοιες στιγμές κάθε Σαββατοκύριακο.
Είμαι σίγουρος ότι η φιλοξενία μας θα είναι όπως πάντα άψογη, τόσο στην ομάδα, όσο και στη διοίκηση του ΠΑΟΚ".