Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2022 11:12

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-2: Του "έσπασε" το αήττητο με Ρόβα και Λουπάνο (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Την ώρα που στο Κατάρ Αργεντινή και Γαλλία έδιναν μάχη για το παγκόσμιο "στέμμα", η Καλαμάτα έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης για τον δικό της "τελικό" με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Και οι τελικοί δεν παίζονται, αλλά... κερδίζονται. Η "Μαύρη Θύελλα" με σκόρερ τους Χρήστο Ρόβα και Ντάνι Λουπάνο, έγινε η πρώτη ομάδα που νικά φέτος την Ελαφρά Ταξιαρχία και παραμένει ζωντανή στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου στον δεύτερο όμιλο της Super League 2.
Με το δεύτερο διπλό στο πρωτάθλημα, μείωσε στους 3 βαθμούς τη διαφορά από τον δεύτερο Απόλλωνα, έχοντας και ένα ματς λιγότερο από την ιστορικό σύλλογο και στους 5 από την πρωτοπόρο Κηφισιά, που είναι η μοναδική ομάδα που μετρά μόνο νίκες στη SL2.
O Απόλλωνας ήταν μέχρι χθες, ο μόνος που δεν είχε δει την εστία του να παραβιάζεται, μετρώντας πέντε νίκες όλες με σκορ 1-0 και μία "λευκή" ισοπαλία.
Το σερί του όμως τερματίστηκε στο 27ο λεπτό με τον Ρόβα να βρίσκει ξανά δίχτυα μετά το ματς της πρεμιέρας με τον Ηρόδοτο, ενώ στο 57' ο κεντρικός αμυντικός Ντάνι Λουπάνο άνοιξε λογαριασμό στο πρωτάθλημα, σφραγίζοντας ουσιαστικά τους τρεις βαθμούς.

Ξετύλιξε το... δώρο ο Ρόβας

Η Καλαμάτα έχοντας τη συμπαράσταση 50 και πλέον φίλων της απείλησε για πρώτη φορά στο 10' με το σουτ του Τάτου που μπλόκαρε ο Κότσαρης. Στο 27' ο Φατιόν έκανε απίθανο λάθος, δίνοντας την μπάλα στον Ρόβα που ήταν τετ α τετ με τον Κότσαρη και ο επιθετικός της Καλαμάτας ξετύλιξε το... δώρο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Ο έμπειρος μέσος, χωρίς πίεση επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα, αλλά αντί για τον Κότσαρη, έδωσε ασίστ στον Ρόβα. Ο Απόλλωνας είχε πάντως ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 38' με την κεφαλιά του Σίγκνεβιτς που σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Φατιόν σούταρε πάνω στον Λουπάνο.

Εγινε φορ ο Λουπάνο

Η Καλαμάτα πήγε στο ημίχρονο με σκορ και ψυχολογία υπέρ της και επέστρεψε με αυτοπεποίθηση για το δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν και η "Μαύρη Θύελλα" έψαχνε την ευκαιρία για το δεύτερο γκολ και την βρήκε από στημένη φάση.

Στο 57' ο Βασιλόγιαννης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε ο προωθημένος Μπακαγιόκο σούταρε πάνω στον Οντόνε, για να έρθει ο έτερος κεντρικός αμυντικός Ντάνι Λουπάνο να την σπρώξει στα δίχτυα για το 0-2. Στο 58' ο Μωραϊτης έκανε άσχημο τελείωμα μέσα από την περιοχή και στη συνέχεια η Καλαμάτα έλεγξε απόλυτα το ματς. Είχε μάλιστα ευκαιρίες για τρίτο γκολ με το σουτ του Τάτου στο 76' που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι και το πλασέ του Αρναρέλλη στο 80' που απέκρουσε ο Κότσαρης.
Η τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν στο 89' το φαλτσαριστό πλασέ του Κρητικού εκτός περιοχής που πέρασε άουτ.

Με ένταση οι δηλώσεις Αναστόπουλου!

Κάτω από τις αποδοκιμασίες των οπαδών του Απόλλωνα έκανε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ 3 ο Νίκος Αναστόπουλος και όπως φάνηκε στην κάμερα, υπήρξε και ρίψη αντικειμένων.

Ο προπονητής της Καλαμάτας χαρακτήρισε αναμενόμενη τη νίκη της ομάδας του και τόνισε ότι δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα. "Πρωταθλητές χειμώνα και πρώτου γύρου έχουμε δει πολλούς. Θα κοιτάξουμε το Μάιο να είμαστε αυτοί που πρέπει. Ευχαριστούμε τον κόσμο, τον οποίο αποζημιώσαμε σήμερα", είπε ο Νίκος Αναστόπουλος που κλείνοντας τις δηλώσεις πέταξε... φιλάκια στην κερκίδα.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κότσαρης, Λούι, Οντόνε (74' Ράιτ), Ντομίνγκες, Τσελεπίδης, Φατιόν, Κοροβέσης (46' Ερέρα), Χαλίμι, Μωραΐτης (61' Εσπάνια), Παπαγεωργίου (61' Kρητικός), Σίγκνεβιτς.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μαβινγκά, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Κωνσταντινόπουλος, Μπενίτεθ (71' Καραγκούνης), Παπατόλιος, Ματέους (87' Τριανταφυλλάκης), Βασιλόγιαννης (80' Ασίγκμπα), Ρόβας (71' Αρναρέλλης), Τάτος (80' Μπόρχες).