Παρασκευή, 26 Σεπτέμβριος 2014 08:28

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τη Δευτέρα το φιλικό με Ικαρο Νέας Ιωνίας για να θυμηθούν το ιστορικό ματς του 1972

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του «ΠΣ Η Καλαμάτα» ανακοίνωσε ότι την προσεχή Δευτέρα στις 7.30 μ.μ. θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας ο θεσμοθετημένος από το 2002 αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων παικτών της Καλαμάτας και του Ικάρου Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο των φιλικών συναντήσεων τους, τον Ιούνιο στην Καλαμάτα και το φθινόπωρο στην Αθήνα.


Η αποστολή της Καλαμάτας θα αναχωρήσει την Δευτέρα στις 4 μ.μ.. Από τους προπονητές Άγγελο Σκαφιδά και Νικήτα Παπανικολόπουλο έχουν κληθεί οι παρακάτω παίκτες: Σπεντζόπουλος, Θεοδώρου, Μαυρέας, Χατζηαγγελής, Σερεμέτης, Ασημακόπουλος, Κορομηλάς, Δέδες, Μπλέτσας, Παλαμάρας, Δάλλας, Παυλής, Κόντος, Χουλιάρας, Μαχαίρας, Σωτηρόπουλος, Π. Μπιζίμης, Κ. Μπιζίμης, Ι. Αθανασόπουλος.

Το ιστορικό ματς του 1972

Οι αγώνες γίνονται σε ανάμνηση του ιστορικού αγώνα με τον Ίκαρο στις 12 Μαρτίου του 1972, όταν η Καλαμάτα ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α' εθνική. Το ματς ήταν για την 23η αγωνιστική, είχε γίνει στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας και είχε διακοπεί με τον Ίκαρο να προηγείται με 1-0 με γκολ του Κούκα στο 13'. Το ματς διεκόπη στο 84' σοβαρού διαπληκτισμού μεταξύ παικτών των δύο ομάδων. Η εξέδρα έβραζε, κάποιοι φίλαθλοι μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει το ματς. Στο ματς αυτό είχαν κοπεί 5.132 εισιτήρια και το γήπεδο ήταν γεμάτο.
Έτσι το ματς επαναλήφθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 Μαρτίου του 1972.
Ο Φιλιππίδης στο 11' σκόραρε για τον Ίκαρο και ισοφάρισε στο 75' ο Ασημακόπουλος, γκολ που έφερε την άνοδο για την "Μαύρη Θύελλα".
Το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Είχαν κυκλοφορήσει 16.500 εισιτήρια. Οι πόρτες έκλεισαν 20 λεπτά πριν τη σέντρα αφού το γήπεδο ήταν γεμάτο με περίπου 35.000 κόσμο ενώ είχε μείνει αρκετός κόσμος εκτός γηπέδου.
Η σύνθεση της Καλαμάτας ήταν η εξής: Μελιγαλιώτης, Μουλατσιώτης, Μάραντος, Παντελόπουλος, Σκαφιδάς, Δαμιανάκος, Σταυριανέας, Καλαίτζίδης, Θεοδώρου, Σπεντζόπουλος, Ασημακόπουλος.