Πέμπτη, 25 Σεπτέμβριος 2014 20:29

Επτά σύλλογοι στο μικροσκόπιο της UEFA για το Financial Fair Play

Γράφτηκε από τον

Εντείνονται οι προσπάθειες της UEFA για την επιβολή του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι (Financial Fair Play). Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι τίθενται υπό έρευνα για πιθανές παραβάσεις επτά σύλλογοι, ανάμεσα στοους οποίους η Ρόμα, η Μονακό, η Ιντερ και η Λίβερπουλ. Οι άλλες τρεις είναι η Κράσνονταρ, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η Μπεσίκτας, αντίπαλος του Αστέρα Τρίπολης στο Γιουρόπα Λιγκ.

Οι σύλλογοι αυτοί θα πρέπει να προσκομίσουν επιπλέον οικονομικά στοιχεία, στο διάστημα Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, έτσι ώστε να πιάσουν τις προθεσμίες που έχει θέσει το αρμόδιο συμβούλιο (Club Financial Control Board). Με ανακοίνωσή της η UEFA αναφέρει ότι μετά το πέρας αυτής της διαδικασίες, «... θα υπάρξει νέα επικοινωνία και ίσως επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις». Διευκρίνισε ότι οι συγκεκριμένοι σύλλογοι παρουσίασαν ζημιές στον ισολογισμό τους, για τα έτη 2012 και 2013.

Το FFP έχει ως στόχο τον ισοσκελισμό εσόδων-εξόδων για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ελέγχθηκαν 115 ομάδες που μετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις και από πέντε παρακρατήθηκαν ποσά από τις αμοιβές που δίνει η UEFA. Πρόκειται για τη Μπουρσασπόρ (Τουρκία), την Κλουζ (Ρουμανία), την Αστρα (Ρουμανία), τη Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο) και την Εκράνας (Λιθουανία) για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς άλλους συλλόγους, υπαλλήλους ή φορολογικές και ασφαλιστικές αρχές. Οι ποινές αυτές έχουν προσωρινό χαρακτήρα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι τον Δεκέμβριο.

πηγη ΑΠΕ

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ