Παρασκευή, 26 Σεπτέμβριος 2014 12:52

Πως θα είχε ενδιαφέρον το Κύπελλο Γ' εθνικής…

Γράφτηκε από τον

Αν η Καλαμάτα κατακτήσει φέτος το Κύπελλο Γ' εθνικής αλλά δεν πάρει το πρωτάθλημα, η χρονιά θα είναι αποτυχημένη ή πετυχημένη; Θεωρώ πως κανείς δεν θα πανηγυρίσει για ένα τίτλο χωρίς κύρος και όλοι θα μιλήσουν για μια ακόμη χαμένη χρονιά.


Το ίδιο ισχύει και για όλες τις ομάδες της Γ' εθνικής που φιλοδοξούν να κάνουν το βήμα παραπάνω και που ουσιαστικά το Κύπελλο Γ' εθνικής που θεσμοθετήθηκε πέρυσι δεν έχει να τους προσφέρει κάποιο κίνητρο.
Ουσιαστικά προσφέρει μόνο κούραση και επιπλέον έξοδα στις ομάδες.
Πως θα είχε ενδιαφέρον ο θεσμός; Από την στιγμή που αποφασίζεις να κάνεις Κύπελλο, δώσε μια θέση ανόδου στην Β' εθνική στον Κυπελλούχο!
Θα μπορούσε δηλαδή ο Κυπελλούχος Γ' εθνικής να εξασφαλίζει την άνοδο, οπότε κανείς δεν θα μπορούσε να αδιαφορήσει για το θεσμό. Το αντίθετο μάλιστα. Η προοπτική του να διεκδικείς άνοδο και από άλλη οδό, πλην του πρωταθλήματος, θα ήταν πολύ ελκυστική για τις ομάδες καθώς μάλιστα τα ματς του Κυπέλλου είναι πολύ λιγότερα από αυτά του πρωταθλήματος.
Ακόμη και αν δεν προσφερόταν απευθείας άνοδος αλλά η δυνατότητα ενός μπαράζ ανόδου για τον Κυπελλούχο, θα υπήρχε σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην διοργάνωση.
Αντίθετα, έτσι όπως είναι τώρα η διοργάνωση, χωρίς κίνητρο, οι περισσότερες ομάδες το βλέπουν ως αγγαρεία και απλά ως μια ευκαιρία να δώσουν χρόνο συμμετοχής στους αναπληρωματικούς.

Ν.Τσ.