Κυριακή, 28 Σεπτέμβριος 2014 08:45

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΡΟΥΓΑΣ: «Αστείρευτη πηγή... ταλέντων η Μεσσηνία» - ο "Μαραντόνα" της Καλαμάτας μιλά για τη νέα του αποστολή στους πάγκους

Γράφτηκε από τον

Ο Παναγιώτης Δρούγας κάνει φέτος τα πρώτα προπονητικά του βήματα αναλαμβάνοντας τη δύσκολη αποστολή να δώσει την πρώτη ευκαιρία αλλά παράλληλα και την ώθηση στα νέα φυντάνια του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.


Μετά από δύο χρόνια στο πλευρό του Αγγελου Σκαφιδά και του συνεργάτη του Αλέκου Τσατά, παίρνει πλέον το... βάπτισμα του πυρός, έχοντας από ‘δω και πέρα μόνος του όχι μόνο την τεχνική καθοδήγηση των Μικτών ομάδων Νέων και Παίδων. «Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Αριστείδη Σταθόπουλο που με τίμησε με την επιλογή του, αλλά και τους κυρίους Κανελλόπουλο και Γεωργιόπουλο που εισηγήθηκαν να περάσω ως πρώτος προπονητής. Τα δύο τελευταία χρόνια δίπλα στον κύριο Σκαφιδά και τον κύριο Τσατά ήταν για μένα ένα πραγματικό σχολείο και οι εμπιερίες που πήρα σε αυτό το διάστημα σίγουρα θα μου φανούν πολύ χρήσιμες στα νέα μου καθήκοντα» λέει ο... Μαραντόνα του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου που πριν από μερικές ημέρες ολοκλήρωσε την πολύ δύσκολη διαδικασία της προεπιλογής των Μικτών: «Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και δεν είναι απίθανο ορισμένα παιδιά να αδικήθηκαν, αλλά εμείς θα είμαστε εδώ για να μας αποδείξουν μέσα στο επόμενο διάστημα ότι αξίζουν κάτι περισσότερο. Η πόρτα των Μικτών θα είναι πάντα ανοιχτή για τα πολύ αξιόλογα ταλέντα της Μεσσηνίας».
Πλέον παίρνει σειρά η προετοιμασία για τη φάση των ομίλων του Ενωσιακού πρωταθλήματος, αν και όπως ο ίδιος ο Παναγιώτης Δρούγας υποστηρίζει το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει: «Το ιδανικό για έναν Ενωσιακό προπονητή θα ήταν να συνδυάσει την ανάδειξη των ταλέντων με μία επιτυχημένη πορεία, όμως εμείς δεν δουλεύουμε εδώ με την προοπτική να πάρουμε το πρωτάθλημα. Σε πρώτη φάση εκείνο που εγώ θέλω είναι να κάνουν τα παιδιά αυτά που τους ζητάω μέσα στο γήπεδο και με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω ότι είναι τόσο έξυπνα που ρουφούν κάθε λέξη όπως τα σφουγγάρια.
Πρώτα απ’ όλα μας ενδιαφέρει οι νεαροί που καλούνται στις μικτές να εξελιχθούν ποδοσφαιρικά και να συνεχίσουν τα επόμενα χρόνια στις μικρές Εθνικές ομάδες. Το αποτέλεσμα δεν είναι κάτι που έχει τόσο μεγάλη σημασία, όσο η ίδια η παρουσία των παιδιών. Θέλουμε να τα βοηθήσουμε να αναδειχθούν και εκτός Μεσσηνίας, χωρίς αυτό να γίνεται σε βάρος των μαθημάτων τους».
Για τον πρώην άσο της Καλαμάτας και του Ηρακλή η καθοδήγηση των Μικτών έχει και συναισθηματική αξία, καθώς αρκετά χρόνια πριμ ήταν μέλος μίας σπουδαίας ομάδας που είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Ενωσιακού πρωταθλήματος. «Είχαμε εξαιρετική φουρνιά εκείνη την εποχή και δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι καταφέραμε να παίξουμε στην Α’ Εθνική για αρκετά χρόνια. Είναι ιδανικό για μένα να ξεκινάω από εκεί που άρχισα σαν ποδοσφαιριστής και σίγουρα αποτελεί πρόκληση η φετινή σεζόν» υποστηρίζει.
Σαν ποδοσφαιριστής είχε την τύχη να ζήσει μία από τις καλύτερες περιόδους στην ιστορία της «Μαύρης Θύελλας» τη δεκαετία του ’90, μία εποχή που δεν θα μπορούσε να λείψει από την κουβέντα μας. «Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Ολα τα παιδιά που είχαμε την τύχη να παίξουμε εκείνη την εποχή κουβαλάμε τις καλύτερες αναμνήσεις. Είχαμε ανέσεις που σήμερα, 20 χρόνια μετά, λείπουν από το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο. Πολύ φοβάμαι πως εκείνη η εποχή δεν θα επιστρέψει και τόσο γρήγορα. Η κρίση έχει χτυπήσει αλύπητα το ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν πλέον οι πανίσχυροι οικονομικά πρόεδροι για να επενδύσουν και μοιραία το επίπεδο πέφτει όλο και περισσότερο. Σίγουρα η έλλειψη χρήματος είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο εμπόδιο ώστε να ξαναβρεθεί στις μεγαλύτερες κατηγορίες, θα μπορούσε όμως να έχει περισσότερες πιθανότητες αν ήταν οργανωμένη καλύτερα. Φέτος στις μικτές υπάρχουν 3-4 παιδιά που θα μπορούσαν αν όχι να παίζουν, τουλάχιστον να διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα, αλλά δυστυχώς κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Αντίθετα, ήρθαν και τα είδαν οι σκάουτερ του Αστέρα Τρίπολης, που παρακολουθούν τα ματς των Μικτών σε όλη την Πελοπόννησο» τονίζει ο Παναγιώτης Δρούγας.
Σαν επίλογο ο Ενωσιακός τεχνικός της Μεσσηνίας θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα στα αυριανά ταλέντα του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου αλλά και στο φίλαθλο κοινό της Καλαμάτας: «Οι νεαροί παίκτες να ξέρουν σε βάθος χρόνου δεν πρόκειται να αδικηθούν. Αυτοί που έμειναν εκτός προεπιλογής θα έχουν πολλές ευκαιρίες να κερδίσουν θέση στο μέλλον, ενώ κανείς από τους 33 που πέρασαν κανείς δεν πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του σίγουρο. Πρέπει να προσπαθήσουν πολύ και οι μεν και οι δε για να κερδίσουν θέση στην ενδεκάδα.
Από τον κόσμο ζητάμε να έρθει να δει τα αυριανά ταλέντα αλλά και να μας στηρίξει στη νέα προσπάθεια που ξεκινάμε φέτος με στόχο την ανάδειξη των αυριανών άσων του ποδοσφαίρου στη Μεσσηνία».