Σάββατο, 27 Σεπτέμβριος 2014 08:13

Πρεμιέρα στην νέα Α1 τοπική Μεσσηνίας - το πρόγραμμα και η εικόνα των 13 ομάδων λίγο πριν την αφετηρία

Γράφτηκε από τον

Μια νέα κατηγορία, η Α1 κάνει την εμφάνιση της από φέτος στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο. Η κατηγορία βρίσκεται…. ανάμεσα στην Α' και την Β' τοπική και θα αποτελείται από 14 ομάδες.


Όλα δείχνουν πως φέτος θα έχουμε ένα εξαιρετικά αμφίρροπο πρωτάθλημα όπου συμμετέχουν αρκετές ομάδες με παράδοση στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο που θα δώσουν μάχη για την άνοδο στην Α' τοπική αλλά και την αποφυγή του υποβιβασμού στην Β' τοπική.
Σχετικά με την άνοδο, σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΣΜ, θα ανέβουν στην Α' τοπική δύο ομάδες στην περίπτωση που δεν ανέλθει στη Γ΄ Εθνική ο πρωταθλητής της Α΄ και υποβιβαστεί η Καλαμάτα από την Γ΄ Εθνική. Θα ανέβουν τρεις ομάδες σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.
Σχετικά με τον υποβιβασμό, θα πέσουν τρεις ομάδες αν ο πρωταθλητής της Α΄ τοπική δεν ανέλθει στη Γ΄ Εθνική και υποβιβαστεί η Καλαμάτα από την Γ' Εθνική. Θα πέσουν δύο ομάδες σε όλες τις άλλες περιπτώσεις     
Όσον αφορά το πρόγραμμα της πρεμιέρας, ξεχωρίζει το ντέρμπι της Μεθώνης με τον Πανθουριακό που θα γίνει την Κυριακή.
Το άλλο πιο ενδιαφέρον ματς είναι αυτό της Ομόνοιας με τον Χανδριναϊκό που θα διεξαχθεί το Σάββατο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α1 κατηγορία.


Κεραυνός Καλαμάτας - Μιλτιάδης

Με προπονητή τον Τάσο Χαρίτο και υψηλές φιλοδοξίες μπαίνει στο πρωτάθλημα ο Κεραυνός, ο οποίος θέλει να ξεκινήσει με νίκη το πρωτάθλημα. Αγωνιστικά, ο Παντελόπουλος είναι στο στάδιο της αποθεραπείας και δεν υπολογίζεται . Οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι στην διάθεση του προπονητή τους.
Ο Μιλτιάδης μπαίνει στο πρωτάθλημα με προπονητή τον Κώστα Στυλιανόπουλο. Στο Κύπελλο Μεσσηνίας αποκλείστηκε από το Δώριο στην διαδικασία των πέναλτι, ωστόσο άφησε καλές εντυπώσεις και στα δύο ματς.

Ομόνοια - Χανδριναϊκός

Η Ομόνοια ήταν άτυχη στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Μεσσηνιακό, όπου αφενός αποκλείστηκε και κυρίως έχασε τον Παναγιώτη Μπουραντώνη που είχε σοβαρό τραυματισμό και θα χάσει σχεδόν όλη τη χρονιά. Για το σημερινό ματς δεν υπολογίζεται ούτε ο έμπειρος αμυντικός Κώστας Μίτζηρας αλλά και οι Μπακέας και Γιακουμής. Να θυμίσουμε ότι στον πάγκο παραμένει ο Σωτήρης Μπουραντώνης.
Με τον Παναγιώτη Βλαχόγιαννη στον πάγκο ο Χανδριναϊκός φιλοδοξεί φέτος να ξεπεράσει το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο ξεκίνημα και να κάνει μια καλή πορεία. Στο Κύπελλο απέκλεισε στην α' φάση την Δόξα Καλαμάτας αλλά αποκλείστηκε στην συνέχεια από τον ισχυρό Εθνικό Μελιγαλά με δύο ήττες.

Α.Ο. Φαραί - Παπαφλέσσας Αμφειας

Μόνο ο γκολκίπερ Βαρθαλάμης θα λείψει από τον ΑΟ Φαραί στην πρεμιέρα καθώς οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι στην διάθεση των Βασίλη Μπλέτσα και Βαγγέλη Σκουρλέτη. Οι Καλαματιανοί φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν και στο Κύπελλο έδειξαν τις δυνάμεις τους αφού αποκλείστηκαν πάρα πολύ δύσκολα από την ισχυρή Εράνη.
Ο Παπαφλέσσας Αμφειας έχει στον πάγκο τον Δημήτρη Αναστασόπουλο και φιλοδοξεί σε μια καλή πορεία στην νέα κατηγορία. Στο Κύπελλο δεν  τα κατάφερε απέναντι στην ισχυρή Σπερχόγεια καθώς αποκλείστηκε χάνοντας και τα δύο ματς με 2-0.

Κυριακή

Αίαντας - Νέος Αρις

Με τον Γιάννη Σακελλαρόπουλο στον πάγκο και την γνωστή συνταγή των νεαρών παικτών ξεκινά το πρωτάθλημα ο Αίας. Οι Καλαματιανοί έδειξαν θετικά στοιχεία στο Κύπελλο απέναντι στον δυνατό Τσικλητήρα Πύλου, ωστόσο αποκλείστηκαν από την συνέχεια. Φιλοδοξούν να βρεθούν ψηλά στην φετινή Α1 κατηγορία.
Ο Νέος Άρις αποκλείστηκε στο Κύπελλο φυσιολογικά από τον δυνατό Ολυμπιακό Καλαμάτας ωστόσο ο μεγάλος του στόχος είναι η καλή πορεία στην Α1. Στον πάγκο έχει τον Σταύρο Γεωργιόπουλο.

Μεθώνη - Πανθουριακός

Η Μεθώνη ήταν η μοναδική ομάδα της Α1 που απέκλεισε ομάδα Α' τοπικής στο Κύπελλο (την Ανδρούσα) ενώ στην συνέχεια αποκλείστηκε από τον Απόλλωνα. Το συγκρότημα του Θανάση Λακριντή θέλει μόνο νίκη στην πρεμιέρα ώστε να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια για επιστροφή στην Α' τοπική.
Ο Πανθουριακός για πολλούς είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Ξεκινά με τον Γιώργο Αργυρόπουλο στον πάγκο και αρκετές καλές μεταγραφές. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από τον πανίσχυρο Πάμισο, αφήνοντας όμως καλές εντυπώσεις. Στην πρεμιέρα θα παίξει χωρίς τους Κουρεντζή, Κωνσταντόπουλο, Ανδρεάδη και Μουλιάτο.

Απόλλωνας Πεταλιδίου - Ηρακλής Καλαμάτας

Σε ντόπια παιδιά θα στηριχθεί και φέτος ο Απόλλωνας Πεταλιδίου που θα έχει στην τεχνική ηγεσία τους Δημήτρη Καλύβα και Γιάννη Ξαρχάκο και βασικό στόχο την παραμονή. Στην πρεμιέρα θα παίξει χωρίς απουσίες.
Ο Ηρακλής φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στηριζόμενος στα νεαρά παιδιά που διαθέτει αλλά και στον έμπειρο προπονητή Νίκο Μουλατσιώτη. Στο Πεταλίδι θα πάει χωρίς τους Μιχαλόπουλο και Λούγκα.


Το πρόγραμμα
της πρεμιέρας

Σήμερα
Κεραυνός Καλαμάτας - Μιλτιάδης
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 5 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Ζαρακοβίτης, Τσέλο
Ομόνοια - Χανδριναϊκός
Γήπεδο ΚΤΕΛ "Γ. Λουκαρέας",  5 μ.μ.
Λάμιας, Τσαούση, Σακκάς
Α.Ο. Φαραί - Παπαφλέσσας Αμφειας
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 8 μ.μ.
Σερεμέτης, Βρυώνης, Τσουλάκος
Κυριακή
Αίαντας - Νέος Αρις
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 5 μ.μ.
Κυριακόπουλος, Τσίρμπας, Μπασιλάρης
Μεθώνη - Πανθουριακός
Γήπεδο Μεθώνης, 5 μ.μ.
Μπλάνας, Σερεμέτης, Λάμιας
Απόλλωνας Πεταλιδίου - Ηρακλής Καλαμάτας
Γήπεδο Πεταλιδίου, 5 μ.μ.
Κουτσαναστάσης, Π. Ηλιόπουλος, Τσουκάλη
Ρεπό: Παπαφλέσσας Χώρας