Κυριακή, 08 Ιανουάριος 2023 22:40

Superleague - βαθμολογία: H AEK στο -4 από τον Παναθηναϊκό, στο -7 ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός!

Γράφτηκε από τον
Superleague - βαθμολογία: H AEK στο -4 από τον Παναθηναϊκό, στο -7 ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός!

Η ΑΕΚ με τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού στο... θρίλερ της Νέας Φιλαδέλφειας βρέθηκε πλέον στο -4 από το «τριφύλλι». Δυνατά στο κόλπο και οι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός που είναι πλέον στο -7 από την πρώτη θέση.

Η 17η αγωνιστική ήταν τελικά αυτή που ο Παναθηναϊκός είδε το αήττητο που έχτιζε από την αρχή της σεζόν να... γκρεμίζεται! Στην Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ με το γκολ του Πινέδα (τεράστια η ευθύνη του Μπρινιόλι) πήρε το ντέρμπι με 1-0 και... ψαλίδισε την διαφορά από την πρώτη θέση στους 4 βαθμούς, με το «τριφύλλι» να οδηγεί πάντα τη βαθμολογική κούρσα.

Δεν ήταν ντέρμπι που θα θυμόμαστε για χρόνια. Χωρίς φοβερό ρυθμό, με πολλές διακοπές και με λίγες καλές φάσεις. Αλλά και μια άγρια ομορφιά στο φινάλε με το δοκάρι του Ιωαννίδη στο 98' και την χαμένη ευκαιρία για το τριφύλλι να ισοφαρίσει και στην επόμενη φάση το κερδισμένο πέναλτι του Δικεφάλου και την επέμβαση του Μπρινιόλι στην εκτέλεση του Λιβάι Γκαρσία. Μικρή σημασία έχει όμως αυτό για την Ένωση αφού πέτυχε τον στόχο της και πλέον το πρωτάθλημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς έχουν μπει για τα καλά στη μάχη και ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό!

Στον Βόλο ο Ολυμπιακός δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να κάνει έναν Κυριακάτικο μεσημεριανό υγιεινό περίπατο καθώς από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου είχε εξασφαλίσει το τρίποντο της νίκης αφού με το γκολ πέναλτι του Μπιέλ και την γκολάρα του Ινμπόμ Χουάνγκ μόλις στο 22' το σκορ ήταν στο 0-2.

Με τη λήξη του ημιχρόνου ο Μπακαμπού ανενόχλητος με κεφαλιά πέτυχε ένα ακόμη γκολ για το 0-3. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός κατέβασε... ταχύτητα έχοντας και την ασφάλεια του σκορ, όμως και πάλι βρήκε γκολ με τον Ελ Αραμπί που διαμόρφωσε το τελικό και θριαμβευτικό 4-0 του Πανθεσσαλικού.
Στην 5η θέση και μόνος πλέον βρίσκεται ο Άρης μετά το εύκολο 3-0 επί του Αστέρα Τρίπολης. Οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν με το... πόδι στο γκάζι στο γήπεδο και με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνας βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 (γκολ από Μανού Γκαρθία και Φαμπιάνο) και ουσιαστικά να έχει λάβει τέλος η σεμνή τελετή. Στο φινάλε του αγώνα ο Καμάτσο βρήκε κι αυτός δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με τους κίτρινους να περνούν στη βαθμολογία τον Βόλο και να βρίσκονται πλέον στην 5η θέση.

Εύκολη νίκη για τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με 2-0 επί του ουραγού Ιωνικού, που με το... καλημέρα του ματς έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσίπσαχ και πίσω στο σκορ από το γκολ πέναλτι του Κιάρτανσον. Με αυτές τις συνθήκες η συνέχεια ήταν πιο εύκολη για τους γηπεδούχους που στο 59' με το γκολ του Ροτάριου... κλείδωσαν το πολύτιμο τρίποντο που τους έστειλε ξανά στην 7η θέση. Από την άλλη ο Ιωνικός συνεχίζει την προβληματική του εικόνα και μένει... καθηλωμένος στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (17η)
Σάββατο 7 Ιανουαρίου

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-3
Λαμία – ΠΑΟΚ 0-3

Κυριακή 8 Ιανουαρίου

Βόλος – Ολυμπιακός 0-4
Ατρόμητος – Ιωνικός 2-0
Αρης – Αστέρας Τρίπολης 3-0
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου

Παναιτωλικός – ΟΦΗ (17.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 17 ΑΓΩΝΕΣ
1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 42
2. A.E.K. 38
3. Π.Α.Ο.Κ. 35
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 35
5. ΑΡΗΣ 28
6. ΒΟΛΟΣ 26
7. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 22
8. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 19
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 17
10. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 16
11. Ο.Φ.Η. 12
12. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 11
13. ΛΑΜΙΑ 9
14. ΙΩΝΙΚΟΣ 8

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18η)
Σάββατο 14 Ιανουαρίου

Λαμία – Ατρόμητος (17.00)
ΠΑΟΚ – ΟΦΗ (20.00)

Κυριακή 15 Ιανουαρίου

ΑΕΚ – Παναιτωλικός (16.00)
Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός (17.00)
Ολυμπιακός – Άρης (19.30)
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός (20.30)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου

Ιωνικός – Βόλος (19.30)

Πηγή: gazzetta.gr