Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 15:34

ΑΙΟΛΙΚΟΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 3-0: Πρώτη εκτός έδρας ήττα στη Μυτιλήνη

Γράφτηκε από τον
ΑΙΟΛΙΚΟΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 3-0: Πρώτη εκτός έδρας ήττα στη Μυτιλήνη

Τη τρίτη ήττα του στον 4ο όμιλο της Γ’ εθνικής γνώρισε χθες το Διαβολίτσι στη Μυτιλήνη από τον Αιολικό με 3-0 και βρέθηκε ξανά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η ομάδα της Λέσβου με αυτή της την επιτυχία ανέβηκε εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας, σε συνδυασμό με την ήττα της Ρόδου στο Κρανίδι από την Ερμιονίδα.
Ο ΑΟΔ δεν μπήκε καθόλου καλά στο ματς και το πλήρωσε, ένα ματς που ήταν το πρώτο εκτός Πελοποννήσου για τη μεσσηνιακή ομάδα.
Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν από την αρχή τα ηνία του αγώνα και εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά του Διαβολιτσίου, καθάρισαν το ματς στο ημίωρο με τρία γκολ.
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα για την ομάδα των Κώστα Παλαμάρα και Αλέκου Τσατά.
Ο προπονητής των γηπεδούχων Δημήτρης Παπασπύρου έβαλε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα του Αιολικού τον νεαρό Ανθη, ο οποίος είχε πολύ καλή αγωνιστική παρουσία, ενώ μοίρασε τις ασίστ στα δύο πρώτα τέρματα της ομάδας του.
Ο Αιολικός άνοιξε το σκορ στο 7’ με πλασέ του Μακρή μετά από ασίστ του Ανθη.

Επτά λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 και πάλι με τον Ανθη να δίνει στον Μπιέλομπρεκ που με ωραία προσπάθεια και σουτ νίκησε και πάλι τον Καπατσώρη.
Η ομάδα της Λέσβου δεν κατέβασε ταχύτητα, με τον ΑΟΔ να αδυνατεί να κρατήσει μπάλα και να είναι ευάλωτος αμυντικά.
Ετσι στο 25’ έγινε το 3-0 όταν ο Αποστολόπουλος έστρωσε για τον Μπιέλομπρεκ και εκείνος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το δεύτερο του τέρμα στην αναμέτρηση.
Η πρώτη καλή φάση στο ματς για τη μεσσηνιακή ομάδα έγινε στο 40’ όταν ο Μουλιάτος από κοντά έκανε την προβολή, όμως ο Μουζάκης σωστά τοποθετημένος απέκρουσε.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους γηπεδούχους να κάνουν ουσιαστικά διαχείριση τους υπέρ τους σκορ, πλησιάζοντας με αξιώσεις την αντίπαλη εστία σε κάποιες περιπτώσεις.
Στο 54’ το Διαβολίτσι είχε μια καλή στιγμή όταν μετά από γέμισμα προς τον Ηλιόπουλο, ο γκολκίπερ Μουζάκης βγήκε έγκαιρα και απομάκρυνε την μπάλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παναγιώτη Πλωμαρίτη, που υπήρξε στο παρελθόν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Αιολικού.
Διαιτητής ήταν ο Δημητρακόπουλος (Αθηνών), με βοηθούς τους Βαμβακά (Αθηνών) και Καρανδινάκη (Ανατ. Αττικής).
ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Μουζάκης, Νάστος, Μωραϊτης, Παστρικός, Κανελλόπουλος, Αντωνίου (58' Νικολάου), Στεβάνοβιτς (58' Μουκίδης), Αποστολόπουλος, Ανθης (58' Δερμιτζάκης), Μπιέλομπρεκ (78' Σπόλιαριτς), Μακρής (78' Μαστοράκης).
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Καπατσώρης, Σταματελόπουλος, Θώδης (37' Βέλλης), Μπαλόπουλος (73' Γκελγκέρια), Μπουνάς, Στραβάκος(62' Γουέσλεϊ), Αλεξανδρής (73' Καντούτσης), Ηλιόπουλος, Μουλιάτος (46' Τσιγαρίδης), Πάγια, Πιτσιλής.