Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2023 17:18

Ηττα στο ντέρμπι του "Ελ Πάσο" για Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ηττα στο ντέρμπι του "Ελ Πάσο" για Καλαμάτα (βίντεο)

Ηττα - μαχαιριά γνώρισε πριν λίγο στο "Ελ Πάσο" η Καλαμάτα από την Καλλιθέα στο ντέρμπι 11ης αγωνιστικής του α' ομίλου της Super League 2.

Η Αθηναϊκή ομάδα επικράτησε με 2-1 χάρις σε δύο γκολ στο α' ημίχρονο, με την Καλαμάτα απλά να μειώνει στο τελευταίο δεκάλεπτο με πέναλτι του Αρναρέλλη.
Αυτή ήταν η τρίτη ήττα στη σεζόν για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου που πλέον έπεσε στην 6η θέση της βαθμολογίας και βλέπει τα όνειρα της για κατάκτηση του τίτλου
να εκμηδενίζονται μόλις από την 11η αγωνιστική! Κι αυτό γιατί πλέον η "Μαύρη Θύελλα" είναι ουσιαστικά στο -13 από την πρωτοπόρο Κηφισιά, στο -8 από τη δεύτερη Καλλιθέα (αναμένεται αμφότεροι να πάρουν 6 βαθμούς σε δύο ματς που δεν ολοκληρώθηκαν) και στο -6 από τον τρίτο Απόλλων Σμύρνης.
Η Καλαμάτα απείλησε πρώτη στο ματς με τον Τάτο να σουτάρει στο 3' και τον Στρέζο να βγάζει σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι είχαν οριζόντιο δοκάρι στο 19' με σέντρα σουτ του Ντεμέτριους, ενώ στο 23' άνοιξαν το σκορ
όταν ο Κυνηγόπουλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο αμαρκάριστος Μπουλούλης με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το 1-0.
Στο 41' νέα μεγάλη φάση για την Καλλιθέα με τον Κυνηγόπουλο με διπλή προσπάθεια να σουτάρει και τον Μπακαγιόκο να σώζει ένα σίγουρο γκολ, διώχνοντας με το κεφάλι πάνω στη γραμμή σε κόρνερ.
Τα αμυντικά κενά ειδικά στις πτέρυγες για τους ασπρόμαυρους ήταν εμφανή και στο 43' είχαμε το 2-0...

Ο Νίλι έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Λουκίνας με ωραία σκαστή κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής νίκησε τον Ταϊρη.
Ο έμπειρος επιθετικός προς τιμήν του δεν πανηγύρισε το γκολ, μιας και την περσινή σεζόν είχε φορέσει τη φανέλα της Καλαμάτας.
Στο δεύτερο μέρος ο Αναστόπουλος πέρασε στο ματς τον Μαρκόφσκι και λίγο αργότερα τον Αρναρέλλη, με τους φιλοξενούμενους να γίνονται πιο επιθετικοί και να κερδίζουν
μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 57' μετά από σέντρα του Ασιγκμπα η κεφαλιά του Μαρκόφσκι έφυγε άουτ, ενώ στο 71' ο Αρναρέλλης έστρωσε σε Τάτο που έπιασε το φαλτσαριστό σουτ με την μπάλα να φεύγει
λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 81' ο Μαρκόφσκι με κάθετη πάσα βρήκε στην περιοχή τον προωθημένο Μπακαγιόκο, με τον Λάσκαρη να τον "γκρεμίζει" από πίσω και τον διαιτητή
να δίνει το καθαρό πέναλτι. Ενα πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Αρναρέλλης μειώνοντας σε 2-1 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς στα τελευταία λεπτά.
Στο 85' ο Μπακαγιόκι είχε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε για φράγμα στο χώρο του κέντρου, με την Καλαμάτα να μένει με 10 παίκτες.
Στα τελευταία λεπτά το ματς είχε... τρελό ρυθμό. Στο 91' και το 94' ο Ταϊρης είπε "όχι" σε ισάριθμα σουτ του Κυνηγόπουλου μέσα από την περιοχή και στο 95'
η "Μαύρη Θύελλα" λίγο έλειψε να ισοφαρίσει όμως η κεφαλιά του Μόζερ από σέντρα του Τάτου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Σίμος): Στρέζος, Μπουλούλης, Νίλι, Σαντάνα (79′ Λάσκαρης), Βασιλούδης (60′ Ρέντζας), Λουκίνας (69′ Ιωαννίδης), Κυνηγόπουλος, Καινούργιος (69′ Περέιρα), Κολτσίδας, Βλάχος, Ντεμέτριους (60′ Τσιντώνης).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Αναστόπουλος): Ταΐρης, Λουπάνο, Κωνσταντινόπουλος, Ασίγκμπα (59′ Μόζερ), Μπακαγιόκο, Παπατόλιος (70′ Μαβινγκά), Ματέους, Καραγκούνης, Τάτος, Βασιλόγιαννης (46′ Μαρκόφσκι), Ρόβας (59′ Αρναρέλλης).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 11 αγώνες)
1. Κηφισιά 18-1 24
2. Απόλλων Σμύρνης 11-4 23
3. Παναχαϊκή 10-7 21
-. ΟΦ Ιεράπετρας 17-6 21
5. Καλλιθέα 12-6 19
6. Καλαμάτα 12-5 17
7. Χανιά 12-7 16
8. Ηλιούπολη 9-7 14
9. Αιγάλεω 5-8 12
10. Ολυμπιακός Β' 6-8 11
11. ΑΕΚ Β' 10-12 8
12.Προοδευτική 3-14 6
13. Ηρόδοτος 3-12 3
14. Επισκοπή 2-8 2
15. ΠΑΟ Ρουφ 4-27 0
* Εκκρεμεί η απόφαση για το Καλλιθέα – Ολυμπιακός Β’ που διεκόπη στο ημίχρονο λόγω αποχώρησης των “ερυθρόλευκων”
* Εκκρεμεί η απόφαση για το Κηφισιά – Ηρόδοτος, που διεκόπη στο 42’ και για το Ολυμπιακός Β’ - Κηφισιά που διεκόπη στο 22’.
* Εκκρεμεί η απόφαση για το ματς ΠΑΟ Ρουφ – Επισκοπή, Επισκοπή – Καλλιθέα και Ηρόδοτος – ΑΕΚ Β’.
*Το ρεπό τους έχουν κάνει Καλλιθέα, ΟΦ Ιεράπετρας, Χανιά, Προοδευτική, Επισκοπή, Καλαμάτα, Κηφισιά, Απόλλων Σμύρνης, ΑΕΚ Β’, Ηλιούπολη και Ηρόδοτος.
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Προοδευτική και Επισκοπή.