Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2023 11:13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 1-1: Νέο... στραβοπάτημα στο ντεμπούτο Κακαλέτρη (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 1-1: Νέο... στραβοπάτημα στο ντεμπούτο Κακαλέτρη (φωτό)

Μετά την Παναχαϊκή και την Ηλιούπολη, ήταν η σειρά της Προοδευτικής να φύγει το Σάββατο με βαθμολογικό όφελος από την Καλαμάτα, υποχρεώνοντας σε ισοπαλία τη "Μαύρη Θύελλα", στο ντεμπούτο του Νίκου Κακαλέτρη στον πάγκο.

Η μεσσηνιακή ομάδα βρέθηκε μάλιστα να κυνηγά το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, όταν ο πρώην μεσοεπιθετικός της Καλαμάτας Μπάμπης Παυλίδης έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Στο 14' ο Αλέξανδρος Αρναρέλλης με πέναλτι, που κέρδισε ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης ισοφάρισε σε 1-1, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Μπακογιάννη.
Ετσι η Καλαμάτα έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή του β' ομίλου της Super League 2 μετά την χθεσινή ισοπαλία της Κηφισιάς στα Χανιά.
Στον αντίποδα, η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη μοιράστηκε για πρώτη φορά τους βαθμούς στο πρωτάθλημα (μετρούσε 3 νίκες και 7 ήττες) και πήρε ψυχολογία στη μάχη που δίνει για την παραμονή.
Η ισοπαλία στον λασπωμένο αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου, αποδίδει δικαιοσύνη, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο υπεροχής, σε ένα παιχνίδι που παρακολούθησαν μόλις 300 φίλαθλοι.
Η Καλαμάτα μπήκε άσχημα και στα δύο ημίχρονα, με τη διαφορά ότι στο πρώτο συνήλθε άμεσα, σοφάρισε και έψαξε με υπομονή το δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι με τις αλλαγές που έκαναν, ήταν ανώτεροι και μέχρι το 60' δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ των γηπεδούχων. Στη συνέχεια ο Νίκος Κακαλέτρης έφερε από τον πάγκο ότι επιθετικό ¨"όπλο" διέθετε, αλλά η ομάδα δημιούργησε μόνο δύο ευκαιρίες, με κορυφαία αυτή του Μαρκόφσκι στο 68'. Στο τελευταίο ημίωρο η Καλαμάτα έπαιξε φουλ επίθεση με Μαρκόφσκι, Πασά, Βασιλόγιαννη, Ρόβα, αλλά δεν υπήρχε ο παίκτης που θα τροφοδοτήσει τους επιθετικούς. Η ομάδα ήταν ασύνδετη και είναι φανερό ότι θέλει δουλειά, αλλά και παίκτες. Ενδεικτικό ότι στην αποστολή υπήρχαν προχθές τρεις τερματοφύλακες, αφού απουσίαζαν ο τιμωρημένος Μπακαγιόκο, ο τραυματίας Μπενίτεζ και ο Μπόρχες που θα συνεχίσει στην Προοδευτική. Ακόμα ο Ντάνι Λουπάνο υπέστη θλάση και θα χάσει τα επόμενα παιχνίδια.

Γκολ με το "καλημέρα"

H ""Μαύρη Θύελλα" ξεκίνησε με τετράδα αντί για τριάδα στην άμυνα, αλλά στην πρώτη επίθεση της Προοδευτικής δέχτηκε γκολ..
Στο 3' ο Σινγκ σέντραρε από αριστερά και ο Παυλίδης με κεφαλιά σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του, Στο 9' ο Βασιλόγιαννης με σέντρα από δεξιά, βρήκε τον Τάτο στην περιοχή, αλλά το σουτ του τελευταίου κατέληξε στην αγκαλιά του Αστρά.
Η Καλαμάτα έπαιζε συνεχώς από δεξιά, με τον Βασιλόγιαννη να είναι σε καλή μέρα (στο α' μέρος) και να κόβεται μόνο με φάουλ από τους αντιπάλους του.

Απάντηση από τα 11 βήματα

Στο 14' ο Σινγκ τράβηξε τον εξτρέμ της Καλαμάτας που έκανε κίνηση μέσα στην περιοχή και ο ρέφερι Μπακογιάννης έδειξε την άσπρη βούλα.
Ο Αρναρέλλης σημάδεψε σωστά και σκόραρε για δεύτερη φορά από τα 11 βήματα (είχε μείωσε σε 2-1 στο "Ελ Πάσο" με την Καλλιθέα).
Η Καλαμάτα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφθανε με ευκολία μέχρι την περιοχή, αλλά τα χαλούσε στην τελική πάσα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και από το 55' μέχρι το 60' να κυριαρχούν.

Καλύτερη η Προοδευτική

Στο 56' από λάθος κοντρόλ του Ματέους, ο Μάντιτς έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και σούταρε, με τον Ταϊρη να αποκρούει. Ο φορ των φιλοξενούμενων απείλησε και στην επόμενη φάση με ανάποδο ψαλίδι, με την μπάλα να φεύγει άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Στο 60' ο Μάντιτς "σέρβιρε" στο β' δοκάρι για τον Ευθυμίου που δεν μπόρεσε με κεφαλιά να νικήσει τον γκολκίπερ της Καλαμάτας, που κράτησε το 1-1.
Η Καλαμάτα ήταν φανερό ότι ήθελε αλλαγές και έτσι επιστρατεύτηκαν οι έμπειροι Μαρκόφσκι και Πασάς. Ο δεύτερος επέστρεψε μετά από 1,5 μήνα λόγω τραυματισμού και στο 68' με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Ρόβα που από αριστερά σέντρα στο β' δοκάρι, αλλά ο Μαρκόφσκι δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με προβολή και να τη στείλει στην ανυπεράσπιστη εστία. Στο 76' από φάουλ του Βασιλόγιαννη, ο Μόζερ πήρε την κεφαλιά, η οποία όμως πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Αστρά, στην τελευταία ευκαιρία του ματς.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταϊρης, Λουπάνο (40' λ.τρ. Μόζερ), Κωνσταντινόπουλος, Ασίγκμπα Παπατόλιος, Αρναρέλλης (61' Πασάς), Ματέους, Β. Καραγκούνης, Τάτος (61' Μαρκόφσκι), Βασιλόγιαννης, Ρόβας.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Αστράς, Νταβιώτης (85' Ερβιν), Καρρίκι, Φαζός, Σινγκ (46' Πότσι)Παντελίδης (46' Ευθυμίου) , Αγγελόπουλος, Παυλίδης (69' Θ. Καραγκούνης), Τσακίρης (46' Μεγαρίτης), Μάντιτς, Πάβλας.