Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2023 13:54

Νέα ήττα της Κ19 της Καλαμάτας, 1-0 από Προοδευτική

Γράφτηκε από τον
Νέα ήττα της Κ19 της Καλαμάτας, 1-0 από Προοδευτική

Νέα ήττα εντός έδρας γνώρισε η ομάδα Κ19 της Καλαμάτας που έχασε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο γήπεδο Ασπροχώματος, από την Προοδευτική με 1-0.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι η Καλαματιανή ομάδα δεν μπόρεσε να γευτεί τη χαρά της νίκης παρότι έδειξε λίγο καλύτερη εικόνα σε σχέση με προηγούμενα εντός έδρας ματς. Είχε κάποιες καλές φάσεις στη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει κάποιες από αυτές.
Η φιλοξενούμενη ομάδα ευτύχησε να πάρει τη νίκη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που προήλθε από χέρι του Μουζάκη. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής που είχε γυρίσει στην άμυνα για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του όταν σε διεκδίκηση της μπάλας αντίπαλος του τον έσπρωξε και τον έριξε στο έδαφος. Ο υψηλόσωμος επιθετικός θεώρησε ότι θα του δωθεί φάουλ και πέφτοντας στο έδαφος έπιασε την μπάλα με τα χέρια. Ο διαιτητής Αράπης δεν είχε υποδείξει επιθετικό φάουλ έτσι μόλις ο Μουζάκης έπιασε την μπάλα με τα χέρια σφύριξε αμέσως πέναλτι κάτω από διαμαρτυρίες τόσο του παίκτη, αλλά και των φίλων της Καλαμάτας που ήταν στην κερκίδας του γηπέδου του Ασπροχώματος. Ο διαιτητής δεν άλλαξε απόφαση και ο Χρονόπουλος το εκτέλεσε δυνατά και συρτά με τον Κουρεντζή να πέφτει στη δεξιά του γωνία να βρίσκει την μπάλα, η οποία πέρασε κάτω από το σώμα του και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 0-1.

Στο 43’ ο Δρούγας προσπάθησε να σκοράρει, όταν εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, όμως ο Πράνταλος εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και με γροθιές απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 47’ ο Κολοβάδης βγήκε τετ-α-τετ με τον Κουρεντζή έκανε το πλασέ για να αποκρούσει σωτήρια με τα πόδια ο νεαρός τερματοφύλακας. Στο 63’ ο Κολοβάδης έκανε το σουτ σχεδόν από τη γωνία της περιοχής, όμως ο Κουρεντζής έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σωτήρια. Στο 68’ ο Δρούγας μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια “έκοψε” την μπάλα για τον Μουζάκη και αυτός από τη γωνία της μικρής περιοχής με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 73’ φάουλ του Καράβολου, ο Κουρεντζής πρόλαβε πριν επωφεληθεί ο Τερβόλι και απέκρουσε σωτήρια. Στο 89’ ο Δρούγας εκτέλεσε κόρνερ στο α’ δοκάρι ο Μουζάκης έπιασε την κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 94’ ο Δημητρίου εκτέλεσε φάουλ από μακριά και πλάγια προς το 2ο δοκάρι, εκεί κινήθηκε ο Δρούγας που έκανε το διαγώνιο σουτ όμως έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Πράνταλου.

Ντεμπούτο για Μουρούσια, Κουρεντζή

Ο Ηλίας Μουρούσιας δεν μπόρεσε να συνδυάσει το ντεμπούτο του στον πάγκο μετά τη μετακίνηση του Νίκου Καλαλέτρη στην πρώτη ομάδα. Ντεμπούτο έκανε και ο νεαρός τερματοφύλακας Γιώργος Κουρεντζής, ο οποίος παρότι δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του στάθηκε αρκετά καλά, ακόμα και στη φάση του πέναλτι όπου απέκρουσε, αλλά δεν κατάφερε να γλιτώσει το γκολ.
Το ματς διαιτήτευσε ο Αράπης, που είχε βοηθούς διαιτητές του Μπαρδή και Αποστολόπουλο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κουρεντζής, Θεοφιλόπουλος, Γιακουμής (60’ Δημητρίου), Λεβεντάκης, Παπαδόπουλος, Δρούγας, Αντ. Φράγκος (77’ Μαλιόγκας), Μαθιόπουλος, Λακριντής (85’ Κλεφτόγιαννης), Μουζάκης, Μπουρίκας (60’ Π. Φράγκος).
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Πράνταλος, Λαμπρόπουλος (78’ Σάρρας), Δρόσος, Μπιάνκι, Μαλαδάκης (60’ Τερβόλι), Κουλίζος, Σεραφείμ, Υφαντόπουλος, Χρονόπουλος (83’ Καλαμάκης), Καράβολος (83’ Ανδρακάκος).

* Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στο γήπεδο του Ασπροχώματος ισχυρής αστυνομικής δύναμης σε αγώνα ομάδων Κ19. Κάτι που σχολιάστηκε έντομα από τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στην κερκίδα του γηπέδου και παρακολούθησαν το παιχνίδι.