Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2023 15:40

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-3: Ηττα σε ματς ιστορικής σημασίας (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Ανυπέρβλητο αποδείχθηκε το εμπόδιο του Πανιωνίου για τον Α.Ο. Διαβολιτσίου…

Η μεσσηνιακή ομάδα γνώρισε χθες την τρίτη εντός έδρας ήττα από την ομάδα της Νέας Σμύρνης με σκορ 3-1 και υποχώρησε στην προτελευταία θέση του 4ου ομίλου της Γ’ εθνικής, μαζί με το Πάτραι. Από την άλλη ο Πανιώνιος επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο ματς και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας, στο -1 από την κορυφή.
Το παιχνίδι ήταν ιστορικής σημασίας για τον ΑΟΔ που μέχρι πριν λίγα χρόνια έπαιζε στο τοπικό της Μεσσηνίας, ενώ ο Πανιώνιος ήταν στα… σαλόνια της Α’ εθνικής και πριν πεντέμισι χρόνια έπαιζε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μιλάμε άλλωστε για μια από τις πιο ιστορικές ελληνικές ομάδες με πολλές συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία, δύο κατακτήσεις κυπέλλων και συμμετοχές στα ευρωπαϊκά κύπελλα.
Ο Ιστορικός έχει κατρακυλήσει εδώ και λίγα χρόνια στην τρίτη κατηγορία, όμως φιλοδοξεί να επανέλθει στη Super League και φάνηκε χθες πως έχει τη… σπίθα να το καταφέρει.
Οι “κυανέρυθροι” ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα και ευτύχησαν να πετύχουν γκολ στην πρώτη τους καλή ευκαιρία μόλις στο 6’ με τον Γεωργούση. Στο φινάλε του ημιχρόνου βρήκαν και δεύτερο γκολ από στατική φάση με τον Τσίπρα, ενώ νωρίς στο δεύτερο μέρος έβαλαν και τρίτο γκολ με πέναλτι του Γροντή.

Το μόνο που κατάφερε το Διαβολίτσι ήταν να πετύχει στις καθυστερήσεις το γκολ της τιμής με τον Ηλιόπουλο.

Γρήγορο προβάδισμα με Γεωργούση

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά από το πρώτο λεπτό με την ομάδα του Κώστα Παλαμάρα, που έχει φορέσει σαν παίκτης τη φανέλα του Πανιωνίου, να παίζει με αμυντική τακτική δίνοντας χώρο στον αντίπαλο.
Στο 6’ ο Γροντής ελίχθηκε από αριστερά και έδωσε στον Γεωργούση που με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Καπατσώρη για το 0-1.

Το γκολ αυτό ήταν το καλύτερο δώρο για τον προπονητή του Πανιωνίου Νίκο Κούτσα, που έδινε εντολή να επιτίθεται η ομάδα του κυρίως από τα πλάγια με τους Λίμα και Καρδάμη, ενώ σπουδαία τετράδα συνέθεταν στη μεσοεπιθετική γραμμή οι Γροντής, Τσίπρας, Γκέτσι και Γεωργούσης, με τον Μπρέγκου να ελέγχει τον ρυθμό στο χώρο του κέντρου.
Στο 28’ ο Λίμα (γιος του παλαίμαχοι άσου της ομάδας Νόνι Λίμα) έπιασε ένα μακρινό σουτ που δεν βρήκε στόχο.
Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα με τον Πανιώνιο να πατάει συχνά πυκνά την περιοχή τους. Στο 34’ οι Τσίπρας, Γροντής και Γεωργούσης συνδυάστηκαν όμορφα, με τον τελευταίο να πιάνει το γυριστό σουτ και τον Καπατσώρη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Νέα εκπληκτική επέμβαση του γκολκίπερ του Διαβολιτσίου στο 37’ όταν ο Στούπης μετά από ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ, με τον Καπατσώρη να διώχνει με το ένα χέρι στην αριστερή γωνία.

Στο 45’ το 0-2 από στατική φάση

Η πρώτη καλή προσπάθεια του ΑΟΔ στο ματς έγινε στο 42’ με τον Δημητρίου να κλέβει την μπάλα και να δίνει στον Ηλιόπουλο, το σουτ του οποίου ήταν άστοχο.
Στο 45’ με την εκπνοή του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Γροντή ο Τσίπρας με καρφωτή κεφαλιά από κοντά έκανε το 0-2, παρά την προσπάθεια του Καπατσώρη.
Ηταν ένα γκολ σε καίριο σημείο, που… έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων εν όψει του δευτέρου μέρους.
Στο β’ 45λεπτο ο Κώστας Παλαμάρας έβαλε στο ματς τον Γουέσλεϊ αντί του Σταματελόπουλου, με τον Δημητρίου να πηγαίνει δεξί μπακ.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό και στο 53’ κέρδισαν πέναλτι όταν ο Καλύβας μετά από εκτέλεση φάουλ έκανε το σουτ με την μπάλα να χτυπά στο χέρι του Πιτσιλή και ο κ. Μπεκιάρης έδωσε πέναλτι.

Με πέναλτι ο Γροντής το 0-3

Ο Γροντής ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα, γράφοντας το 0-3 και “τελειώνοντας” την υπόθεση νίκη.
Στο 59’ την εκτέλεση φάουλ του Ηλιόπουλου μπλόκαρε ο Παχατούρας.
Το παιχνίδι στη συνέχεια πήγε σε πιο αργό τέμπο, με τους δύο προπονητές να δίνουν χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες από τον πάγκο.
Στο 87’ η κεφαλιά του Τσιμπόκα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ο Καπατσώρης νίκησε στο τετ α τετ τον Μούντριχα, αποκρούοντας με τα πόδια.
Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο Καλύβας δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη και ο Πανιώνιος έμεινε με 10 παίκτες.

Το γκολ της τιμής ο Ηλιόπουλος

Εν τέλει το Διαβολίτσι πέτυχε το γκολ της τιμής στο 93’ όταν μετά από ενέργεια του Δημητρίου, ο Ηλιόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ψύχραιμο πλασέ στη δεξιά γωνία διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
Καλή ήταν η διαιτησία του Μπεκιάρη (Κορίνθου) και των βοηθών του Γκουριώτη (Αργολίδας) και Δημητρόπουλου (Αργολίδας). Κόκκινη κάρτα δέχθηκε ο Καλύβας στο φινάλε, κάτι που επεδίωξε. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Πιτσιλής, Δημητρίου, Μίχος, Μπρέγκου και Γεωργούσης.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Καπατσώρης, Σταματελόπουλος (46’ Γουέσλεϊ), Βέλλης (84’ Θώδης), Καντούτσης, Μπούνας, Στραβάκος, Πιτσιλής (84’ Ντελλής), Μουλιάτος (77’ Σάλα), Δημητρίου, Ηλιόπουλος, Αλεξανδρής (84’ Αρβανίτης).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παχατούρας, Καρδάμης, Μίχος, Καλύβας, Λίμα (68’ Μερτύρης), Μπρέγκου, Στούπης (71’ Κουφουδάκης), Γροντής (60’ Παπαδάκης), Τσίπρας, Γκέτσι (60’ Μούντριχας), Γεωργούσης (60’ Τσιμπόκας).

Τιμητικές πλακέτες από ΑΟΔ σε
Πανιώνιο και σε οικογένεια Μαυρίκη

Πριν την έναρξη του αγώνα η διοίκηση του Διαβολιτσίου προχώρησε σε απονομή τιμητικών πλακετών. Ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Κωνσταντάρας έδωσε την πλακέτα στους Νόνι Λίμα (γενικός αρχηγός) και Ηλία Μπέριο (τεχνικός διευθυντής) για την προσφορά του Πανιωνίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο αντιπρόεδρος του ΑΟΔ Βασίλης Χαρίτσης ήταν αυτός που τίμησε τον αείμνηστο Δημήτρη Μαυρική, δίνοντας πλακέτα στον αδερφό του. Μάλιστα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δημήτρη Μαυρίκη, ο οποίος είχε τιμήσει για 15 χρόνια τη φανέλα του Πανιωνίου, ενώ χθες το πρωί η ομάδα του Πανιωνίου τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του στο νεκροταφείο Μελιγαλά.

100 φίλοι του Πανιωνίου
σε… ακατάλληλο γήπεδο

Οι φίλοι του Πανιωνίου έδωσαν δυναμικό “παρών” χθες στο γήπεδο Ασπροχώματος και στάθηκαν με θέρμη στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας. Περίπου 100 “Πάνθηρες” δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα με πολλά πανό, ενώ δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ομάδας της Νέας Σμύρνης.
Συνολικά στο γήπεδο Ασπροχώματος βρέθηκαν 250 και πλέον φίλαθλοι και φάνηκε ότι για έναν τόσο σημαντικό αγώνα το συγκεκριμένο γήπεδο ήταν ακατάλληλο.
Αρκετοί φίλαθλοι είδαν τον αγώνα από τα κάγκελα πίσω από τη μία εστία, ενώ πολλοί παίκτες του Πανιωνίου παρακολούθησαν το ματς από τον πάγκο του παρατηρητή, μιας και δεν χωρούσαν στον πάγκο των φιλοξενούμενων.
Από τη διοίκηση του Διαβολιτσίου μας είπαν πως ζήτησαν το γήπεδο του Μεσσηνιακού για να διεξαχθεί ο αγώνας, όμως έλαβαν αρνητική απάντηση παρότι χθες δεν είχε προγραμματιστεί εκεί κάποιος αγώνας...