Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2023 16:43

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-6: Νίκη με εντυπωσιακό σκορ

Γράφτηκε από τον

Συνδυάζοντας την καλή εμφάνιση με τη νίκη η Κυπαρισσία επιβλήθηκε με 6-1 εκτός έδρας του Ακρίτα Κορώνης και συνεχίζει την προσπάθεια για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης.

Η ομάδα της Κορώνης είχε φάσεις για να απειλήσει την εστία του Δασκαλόπουλου, αλλά αξιοποίησε μόνο μία από αυτές. Μετά το 0-1 και πριν την ισοφάριση ο Μουτζούρης έκανε τη σέντρα και ο Κώστας Λυμπερόπουλος έπιασε την κεφαλιά για να αποκρούσει ο Δασκαλόπουλος. Οι γηπεδούχοι είχαν άλλες δύο καλές στιγμές στο β’ ημίχρονο όμως δεν ήταν αποτελεσματικοί. Στο 60’ ο Μουτζούρης με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Ο ίδιος στο 70’ μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα στον Χοτζόλλι, ο οποίος έκανε το πλασέ από καλή θέση, όμως πρόλαβαν οι αμυντικοί και έδιωξαν σχεδόν πάνω στη γραμμή.
Η Κυπαρισσία ήταν αρκετά καλή επιθετικά και παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων έβγαλε αρκετές φάσεις και κατόρθωσε να πετύχει 6 γκολ.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5’ ο Μπακατσέλος με σουτ μέσα από την περιοχή. Ο Ακρίτας ισοφάρισε προσωρινά με απευθείας φάουλ του Κώστα Λυμπερόπουλου στο 23’. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε γρήγορα. Στο 30’ Μπακατσέλος με σουτ μέσα από την περιοχή έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον Α.Ο.Κ. πετυχαίνοντας το 1-2. Στο 35’ ο Π. Μπουτσικάκης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (ανατροπή Μιτρόφ από Βαρβεράκη) έκανε το 1-3. Στο 53’ ο Μπακατσέλος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-4 με το 3ο προσωπικό του γκολ. Στο 75’ από κόρνερ του Μπακατσέλου ο Καπλάνης με κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-5. Το τελικό 1-6 διαμόρφωσε στο 86’ ο Μαλισόβας, που είχε μπει αλλαγή 5 λεπτά νωρίτερα, με προσποίηση απέφυγε αντίπαλο του και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Τσαμούρης με βοηθούς διαιτητές τους Χρ. Μπουρίκα και Γ. Μιχαλόπουλο.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Βαρβεράκης, Παναγιωτόπουλος, Κυρ. Λυμπερόπουλος, Κουτσουμπός, Κουτίβας, Φίλαϊ, Χοτζόλλι (72’ Σαρδέλης), Κυριόπουλος, Κ. Λυμπερόπουλος (77’ Σαρέλας), Μουτζούρης, Πείδης.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Δασκαλόπουλος, Καπλάνης, Γεωργιόπουλος, Μιτρόφ, Π. Μπουτσικάκης, Ντιόπ, Μπακατσέλος, Σπυρόπουλος, Χ. Μπουτσικάκης (12’ λ.τρ. Ανδρουτσής, 78’ Κύρκο), Κωνσταντόπουλος (78’ Ζαφείρης), Κατσιώλης (81’ Μαλισόβας).

Μεταγραφική ενίσχυση

Τις πρώτες κινήσεις ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού της έκανε τις προηγούμενες ημέρες η Κυπαρισσία. Η μία από αυτές ο Χρήστος Μαλισόβας, που αποκτήθηκε από το Καλό Νερό, αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού μέσου και στο χθεσινό ματς κατάφερε να πετύχει και το πρώτο του γκολ με τα κυανόλευκα. Η δεύτερη μεταγραφή είναι αυτή του νεαρού τερματοφύλακα Δημήτρη Γαρδίκα που αγωνιζόταν στο Δώριο. Εντός των ημερών θα εκδοθεί και το δελτίο του έτσι θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα παιχνίδια. Η διοίκηση κινείται για την ενίσχυση της ομάδας και με άλλους παίκτες και δεν αποκλείεται στη διάρκεια της εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις.