Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2023 19:25

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 3-2: Επιστροφή στις νίκες με ανατροπή

Γράφτηκε από τον

Νίκη μετά από καιρό πέτυχε ο Ηρακλής Καλαμάτας, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου κέρδισε με 3-2 την Α.Ε. Αβίας στο δημοτικό γήπεδο “Π. Μπαχράμης”.

Οι κυανόλευκοι ήταν πιο ουσιαστικοί στις φάσεις που δημιούργησαν και έφτασαν στην 4η νίκη τους μετά από 5 αγωνιστικές.
Βέβαια δεν είχαν εύκολο έργο, αφού η Α.Ε. Αβίας ήταν αρκετά ανταγωνιστική, όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει, εκτός από δύο φορές, τις φάσεις που δημιούργησε ώστε να φύγει με κάποιο θετικό αποτέλεσμα από την Καλαμάτα. Μάλιστα στο 40’ κατάφεραν να βάλουν δεύτερο γκολ, όμως πριν ο Κ. Κορμπής σκοράρει με κεφαλιά, ο α’ βοηθός Δ. Ταβουλαρέας είχε υποδείξει οφσάιντ και δευτερόλεπτα μετά, αφού ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης τον συμβουλεύτηκε, δεν μέτρησε το γκολ, με τους ανθρώπους της Αβίας να διαμαρτύρονται για την απόφαση του να το ακυρώσει.
Στο 16’ο Δ. Κορμπής βρήκε χώρο λίγο έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ η μπάλα έσκασε στο έδαφος, πήρε ύψος και παρά την προσπάθεια του Μπεσσή που κινήθηκε στην πορεία της κατέληξε στα δίχτυα και έτσι έγινε το 0-1. Αμεση ήταν η απάντηση του Ηρακλή, καθώς δύο λεπτά μετά ο Γκρίτζαλης με φάουλ σχεδόν από την γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστία τους Νιάρχου και έκανε το 1-1. Στο 42’ ο Δ. Τσουλάκος με μακρινό σουτ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Μπεσσή, όμως αυτός βγήκε στην δεξιά γωνία της εστία του και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 46’ κόρνερ του Ε. Τσουλάκου, κεφαλιά Κ. Κορμπής παράλληλη προς την εστία, η μπάλα έφτασε στο Δ. Κορμπή ο οποίος σούταρε, όμως βρήκε σε αμυντικό και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για να πάρει ξανά προβάδισμα η Α.Ε. Αβίας. Στο 54’ ο Τζ. Παπαδέας με μακρινή σέντρα (γέμισμα) έστειλε την μπάλα στο β’ δοκάρι εκεί που πετάχθηκε ο Βαΐτσης και με κοντινό πλασέ στην κίνηση “έγραψε” το 2-1.

Στο 69’ σε μπροστινή μπαλιά ο Δ. Μητσέας έφυγε πίσω από του αμυντικούς και βγήκε μόνος απέναντι στον Μπεσσή, όμως δεν έκανε όπως θα ήθελε το συρτό σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 75’ ο Δ. Κορμπής από τη γραμμή της περιοχής προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα από το συρτό σουτ που έκανε έφυγε άουτ ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι απάντησαν με γκολ. Ο Φυκούρας, που είχε μπει αλλαγή τρία λεπτά νωρίτερα, έκανε τη σέντρα και ο Γκρίτζαλης με προβολή πέτυχε το 3-1, σημειώνοντας παράλληλα το 2ο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι. Δύο λεπτά μετά ο Ηρακλής πέτυχε και 4ο γκολ, όμως σωστά ακυρώθηκε γιατί ο Μιχαλόπουλος ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 87’ ο Δ. Μητσέας έγινε αποδέκτης της μπάλας μπήκε στην περιοχή και σούταρε αδύναμα όμως και μπλόκαρε ο Μπεσσής, χάνοντας έτσι καλή ευκαιρία για γκολ. Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε στο 92’ ο Πανταζής με σουτ μέσα από την περιοχή.
Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο Ψηλοπαναγιώτης με βοηθούς διαιτητές τους Ταβουλαρέα, Τσουλάκο.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μπεσσής, Τζ. Παπαδέας, Μαγκλάρας, Γ. Παπαδέας, Μιχαλόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Μάρης, Βλαχάκης, Βαΐτσης (74’ Πουρνάρας), Δαρσακλής (73’ Φυκούρας), Γκρίτζαλης (82’ Δαραβίγκας).
ΑΕ ΑΒΙΑΣ: Νιάρχος, Σινάϊ (46’ Α. Καρδάσης), Γεωργίκος, Αποστολίδης (58’ Δ. Μητσέας), Ψαλτήρας (17’ Τζανετέας), Ε. Τσουλάκος (85’ Πουλής), Κ. Κορμπής, Πανταζής, Δ. Τσουλάκος (85’ Κλείδωνας), Δ. Κορμπής, Ξυνός.