Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2023 11:03

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: Σημάδευαν τα δοκάρια, έπιασε πέναλτι ο Ταΐρης

Γράφτηκε από τον

Νέα ισοπαλία για την Καλαμάτα στη Super League 2, αυτή τη φορά εκτός έδρας και δίχως τέρματα.

Η "Μαύρη Θύελλα" έμεινε στο 0-0 με τον ΟΦ Ιεράπετρας στο Βουζουνεράκειο Στάδιο σε ένα ματς που το τελικό αποτέλεσμα δεν μαρτυρά την εικόνα της αναμέτρησης. Και αυτό γιατί το ματς είχε τρία δοκάρια, χαμένο πέναλτι και άλλες ευκαιρίες. Η "Μαύρη Θύελλα" είχε δύο δοκάρια, ένα σε κάθε ημίχρονο, ενώ οι γηπεδούχοι σημάδεψαν επίσης μια φορά το δοκάρι και είχαν και χαμένο πέναλτι στο πρώτο μέρος.

Ετσι Ο ΟΦ Ιεράπετρας που φιγουράρει στις υψηλές θέσεις, αναδείχθηκε για πρώτη φορά ισόπαλος στο πρωτάθλημα, ενώ είχε και την πρώτη απώλεια βαθμών στο γήπεδό του, εκεί όπου μέχρι χθες μετρούσε πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Η Καλαμάτα, παρότι αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες στην άμυνα, όπως αυτές των Λουπάνο και Μπακαγιόκο, έμεινε όρθια και θα μπορούσε να πάρει και το τρίποντο.
Πλέον είναι στο -15 από την κορυφή της βαθμολογίας και την προσεχή Παρασκευή θα υποδεχτεί την πρωτοπόρο και αήττητη Κηφισιά.
Ο Νίκος Κακαλέτρης στο δεύτερο του παιχνίδι στον πάγκο, ύστερα από το 1-1 με την Προοδευτική, έδωσε φανέλα βασικού στον νεοαποκτηθέντα Νάτσο Λιποράσε, ενώ για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του ξεκίνησε στη βασική 11άδα ο Γιάννης Πασάς.
Ο έμπειρος επιθετικός με σουτ στο 14' έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επόμενη φάση η Ιεράπετρα κέρδισε αμφισβητούμενο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπανκ Καζάου από τον Ασίγκμπα Ο Ταΐρης ωστόσο νίκησε τον Στάμου που ανέλαβε την εκτέλεση, δίνοντας συνέχεια στην παράδοση που τον θέλει να αποκρούει πέναλτι στην Ιεράπετρα. Το είχε κάνει και την περσινή σεζόν σε νοκ - άουτ ματς για το κύπελλο, όταν στη διαδικασία των πέναλτι έπιασε δύο και έδωσε την πρόκριση στην Καλαμάτα.
Ο γκολκίπερ της Καλαμάτας έδειξε την κλάση του και στο 18', όταν απέκρουσε με τα πόδια πλασέ του Μούλερ που είχε βρεθεί τετ α τετ, έπειτα από κάθετη πάσα του Βουό.
Στο 21' ο Κατάλντι με ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 36' ο ίδιος παίκτης με σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.
Στο 48' ο Πασάς προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τις μεγάλες φάσεις, όπως στο πρώτο μέρος μέχρι το 77'. Σε αυτό το λεπτό η Καλαμάτα άγγιξε το διπλό έπειτα από στημένη φάση.
Συγκεκριμένα, ο Τάτος που είχε μπει στο ματς στο 62', εκτέλεσε κόρνερ και ο νεοαποκτηθείς Λιποράσε με εξ επαφής κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στο έδαφος, με τους φιλοξενούμενους να υποστηρίζουν ότι είχε περάσει τη γραμμή, αλλά βοηθός και διαιτητής είχαν άλλη άποψη. Ετσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Μπαϊρακτάρη.
ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: Κυριτσής, Καραγιάννης, Στάμου, Ίτσιος, Ντέτλερ, Τσορνομάζ, Κατάλντι, Μηλιώτης (90′ Παπαδάκης), Μούλερ (73′ Γκομπερβίγιε), Βουό, Μπλανκ Καζάου (90′ Καλλιτσουνάκης).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μόζερ, Παπατόλιος, Ασίγκμπα, Λιποράσε, Καραγκούνης (62′ Τάτος), Ματέους (82′ Κωνσταντινόπουλος), Ρόβας, Βασιλόγιαννης (86′ Τριανταφυλλάκης), Αρναρέλλης (62′ Μπενίτεζ), Πασάς.