Τετάρτη, 01 Οκτώβριος 2014 12:09

Αστυνομική προστασία για τον Βασιλείου στα κατεχόμενα

Γράφτηκε από τον
Αστυνομική προστασία για τον Βασιλείου στα κατεχόμενα

Παραμένει στην επικαιρότητα στην Κύπρο η μεταγραφή του Δημήτρη Βασιλείου στα κατεχόμενα.

Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Ντεγκιρμενλίκ, ομάδα της Β' κατηγορίας, κι έτσι έγινε η πρώτη μεταγραφή Ελληνοκύπριου σε ομάδα των κατεχομένων. Ο Κύπριος μεσοαμυντικός κατηγορείται πως δέχθηκε να γίνει θέμα προπαγάνδας, καθώς, μεταξύ άλλων, συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε με τον Χασάν Σέρτογλου, τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του ψευδοκράτους.

Πολλοί είναι αυτοί στο νησί, που έχουν αποδοκιμάσει την απόφαση του Βασιλείου να συνεχίσει την καριέρα του στη Ντεγκιρμενλίκ, ενώ ο Τύπος στα κατεχόμενα δίνει άλλη διάσταση στο θέμα, κάνοντας μάλιστα λόγο ακόμη και για απειλές κατά της ζωής του Κύπριου ποδοσφαιριστή. Γι αυτό το λόγο, σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, στο πλαίσιο των περιπολιών που πραγματοποιούνται από την αστυνομία στην περιοχή όπου διαμένει ο 35χρονος αμυντικός, γίνεται ενδελεχής και λεπτομερέστερος έλεγχος απ’ ότι συνήθως.

Μάλιστα λόγο για επίθεση με πέτρες και ξύλα έξω από το σπίτι του κάνει η εφημερίδα «Gundem Kibris», ενώ η εφημερίδα «Kibris gazetesi» αναφέρεται στις αντιδράσεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά για το γεγονός, συγκρίνοντας τον Βασιλείου με τον Γκέκα και σημειώνοντας σχετικά: «Επιβραβεύουν τον Γκέκα που αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα και γιουχάρουν τον Βασιλείου.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ