Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 10:17

ΑΙΑΝΤΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ – Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 5-0: Κατέρρευσε στο φινάλε

Γράφτηκε από τον

Ηττα με κάτω τα χέρια για το Διαβολίτσι (φωτό)  στη Γαστούνη στην τελευταία αγωνιστική του α' γύρου στον 4ο όμιλο της Γ' εθνικής.

Ο ΑΟΔ ηττήθηκε χθες με 5-0 από τον τοπικό Αίαντα και παραμένει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.
Αυτή ήταν μάλιστα η πέμπτη σερί ήττα για την ομάδα της Ανω Μεσσηνίας και η βαρύτερη φετινή στο πρωτάθλημα. Πλέον η υπόθεση παραμονή είναι εξαιρετικά δύσκολη για το Διαβολίτσι, που δεν μπορεί να σηκώσει… κεφάλι. Οι φιλοξενούμενοι σε ένα κρίσιμο ματς δεν είχαν και την τύχη με το μέρος τους, αφού στο 1-0 ο Μουλιάτος είχε δοκάρι, ενώ δέχτηκαν το δεύτερο γκολ λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο.
Στο δεύτερο μέρος το Διαβολίτσι είχε επίσης ευκαιρία να μειώσει και αφού δεν το έκανε, δέχτηκε στο 70’ το 3-0 και στο φινάλε κατέρρευσε.
Να σημειωθεί ότι ο ΑΟΔ αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες στην άμυνα (Μπαλόπουλος, Καντούτσης). Στον αντίποδα ο Αίαντας πήρε μια σπουδαία νίκη, έχοντας πρωταγωνιστές τους Παπαχριστόπουλο και Σταθάτο, που σημείωσαν από δύο γκολ, ενώ σκόρερ χρίστηκε και ο Τσιρίκος. Ο Παπαχριστόπουλος άνοιξε το σκορ στο 25’ από στημένη φάση. Ο Σταθάτος εκτέλεσε κόρνερ και ο Παπαχριστόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-0, σύμφωνα με τον ρέφερι, που θεώρησε ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, πριν τη διώξει ο γκολκίπερ Βασιλειάδης.
Στο 32’ ο Μουλιάτος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και εν συνεχεία ο Ηλιόπουλος δεν μπόρεσε να την στείλει στα δίχτυα.
Ο Αίας γλίτωσε έτσι το γκολ και στο 44’ ο Σταθάτος, έπειτα από ωραίο συνδυασμό έκανε το 2-0. Στο 50’ το εξ επαφής σουτ του Καράγιωργα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 65’ μόνος ο Αλεξανδρής από το ύψος του πέναλτι έστειλε με σουτ την μπάλα άουτ.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Παπαχριστόπουλος με ξερό δυνατό σουτ έκανε το 3-0, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.
Οι γηπεδούχοι στο 86’ βρήκαν και τέταρτο γκολ με την κεφαλιά του Τσιρίκου (από κόρνερ του Σταθάτου) με τον τελευταίο να δίνει διαστάσεις στη νίκη του Αίαντα, κάνοντας με σουτ στο 91’ το τελικό 5-0.
ΑΙΑΝΤΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ: Βίλλιος, Χριστοφοράτος, Τριανταφυλλόπουλος, Βατσής, Τσακοπιάκος, Καράγιωργας (52' Κάρδαρης), Τσιρίκος, Κουλούρης, Παπαχριστόπουλος (80' Μουτσάι), Σταθάτος, Πυρρής (85' Μαργαρίτης).
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Βασιλειάδης, Σταματελόπουλος (65' Ντελής), Βελλής, Δημητρίου, Πιτσιλής (46' Αλεξανδρής), Μπούνας (80' Αρβανίτης), Θώδης, Στραβάκος (54' Ορλάντο), Τσιγαρίδης (80' Σάλα), Μουλιάτος, Ηλιόπουλος