Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 15:03

Ατρόμητος - ΑΕΚ: Το χρονοδιάγραμμα για την έφεση και η μόνη ημερομηνία για πιθανή διεξαγωγή του αγώνα

Γράφτηκε από τον
Ατρόμητος - ΑΕΚ: Το χρονοδιάγραμμα για την έφεση και η μόνη ημερομηνία για πιθανή διεξαγωγή του αγώνα

Η ΑΕΚ αποφάσισε να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για την τύχη του αγώνα με τον Ατρόμητο. Το χρονοδιάγραμμα για να ασκήσει η Ένωση το δικαίωμά της και η μόνη ημερομηνία για πιθανή διεξαγωγή του αγώνα.

Το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Stoiximan Super League δικαίωσε τον Ατρόμητο λόγω "έλλειψης υπαιτιότητας" και αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας με την ΑΕΚ σε νέα ημερομηνία.

Παρ' όλα αυτά, η Ένωση υποστήριξε πως θα προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων, λέγοντας ότι δέχεται πόλεμο και εκφράζοντας την αγανάκτησή της.

Η ΑΕΚ έχει περιθώριο 48 ωρών για να ασκήσει το δικαίωμά της και η Επιτροπή Εφέσεων θα δημοσιεύσει το πινάκιό της το αργότερα μέχρι την Δευτέρα (20/2). Την επόμενη Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, αναμένεται να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης, όπως συνηθίζει η Επιτροπή.

Φυσικά, το μεγάλο ερώτημα είναι πότε θα βγει η απόφαση. Η Εφέσεων σπάνια βγάζει αποφάσεις γρήγορα. Επομένως, δεν είναι διόλου απίθανο να χρειαστεί μια εβδομάδα και να ανακοινωθούν οι αποφάσεις μέχρι τέλος του μήνα, αρχές του επόμενου. Στο πολύ αισιόδοξο σενάριο, αποφάση θα βγει μέχρι την παρακάτω Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, λόγω της πίεσης χρόνου που υπάρχει.

Σε περίπτωση που δικαιωθεί εκ νέου ο Ατρόμητος, τότε θα πρέπει να δει η Super League τις πιθανές διαθέσιμες ημερομηνίες. Το διήμερο 22-23 Φεβρουαρίου... καίγεται, καθώς δεν θα έχει προλάβει να βγει η απόφαση, ενώ την 1η Μαρτίου διεξάγεται η ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Επομένως, το 8-9 Μαρτίου φαντάζει μονόδρομος, μιας και στις 12 Μαρτίου ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος και η Λίγκα πρέπει να επικυρώσει τη βαθμολογία προτού πάμε στα playoffs/playouts.

Αν υποθετικά η υπόθεση πάει στο CAS, τότε μπορεί να ζητηθεί προσωρινή απόφαση από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο, ώστε να οριστεί άμεσα ο αγώνας και μετά να γίνει η κανονική εκδίκασή της.

Πηγή: sport24.gr