Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2023 19:04

Παραμένει το αδιέξοδο στη Super League 2

Γράφτηκε από τον

Συνάντηση με τον Τάκη Μπαλτάκο είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Super League 2 με επικεφαλής τον πρόεδρο της διοργανώτριας, Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κατηγορία, καθώς και το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί μετά τα γερό «ψαλίδι» στην επιχορήγησή της από τη φορολόγηση του στοιχήματος.
Η ΕΠΟ είναι στο πλευρό της Super League 2 και στηρίζει τον αγώνα της ώστε να δικαιωθεί και να πάρει το προβλεπόμενο ποσό βάσει της ΚΥΑ, κάτι που εξακολουθεί να αγνοεί ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Η ΕΠΟ στο πλευρό της Λίγκας

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:
«Αντιπροσωπεία της Super League 2 επισκέφθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Παναγιώτη Μπαλτάκο. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κατηγορία».
Τόσο η ΕΠΟ όσο και η Super League 2 αναζητούν λύση ώστε και οι ομάδες να πάρουν τα χρήματα τα οποία δικαιούνται και το πρωτάθλημα να επανεκκινήσει καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Συνεχίζεται η αποχή για τρίτη εβδομάδα

Τη δεδομένη στιγμή τα πράγματα ωστόσο είναι οριακά. Η Super League 2 φαίνεται εγκλωβισμένη μετά το ...άδειασμα της από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και από την αδιαφορία του κυβερνητικού μηχανισμού.
Δεν έχει κινηθεί ούτε φύλλο για τα «ψίχουλα» που δίνει ο Αυγενάκης στη Super League 2 (70.000 ευρώ σε κάθε ομάδα), την ώρα που οι αντιδράσεις των ΠΑΕ της κατηγορίας κορυφώνονται. Παρότι υπήρξαν επαφές με κυβερνητικά στελέχη, ουσιαστικά αποτελέσματα δεν προκύπτουν καθώς οι αρμόδιοι φορείς δεν δείχνουν το ανάλογο ενδιαφέρον.
Το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει άλυτο και η Super League 2 βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η «κραυγή» αγωνίας για τη βιωσιμότητά της δεν έχει απασχολήσει ακόμα την κυβέρνηση που είναι για την ώρα αμέτοχη και άφαντη.
Αγωνιστική δράση, σύμφωνα με πληροφορίες, δε θα υπάρξει ούτε αυτή το προσεχές Σαββατοκύριακο και η αναστολή θα συνεχιστεί για τρίτη σερί αγωνιστική.
Πηγή: mikriliga.com