Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2023 11:07

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Στις 30 Απριλίου ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον

Δυόμιση μόλις μήνες απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής!

Την Κυριακή 30 Απριλίου σύμφωνα με την ΕΠΟ η κάθε Ενωση θα πρέπει να έχει αναδείξει τον πρωταθλητή της, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι αγώνες μπαράζ για τα εισιτήρια ανόδου στη Γ’ εθνική κατηγορία.
Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί δύο εμβόλιμες αγωνιστικές, η 23η την Τετάρτη 8 Μαρτίου και η 27η την Τετάρτη 29 Μαρτίου.

Πέντε εμβόλιμες αγωνιστικές

Ομως το χρονοδιάγραμμα δεν βγαίνει, οπότε αναγκαστικά θα προστεθούν άλλες τρεις εμβόλιμες αγωνιστικές μέχρι τα τέλη Απριλίου, κάτι που σημαίνει πως σχεδόν κάθε Τετάρτη τον Μάρτιο και τον Απρίλιου θα υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα στην πρώτη κατηγορία της Μεσσηνίας. Φυσικά να τονίσουμε πως δραστηριότητα μεσοβδόμαδα θα υπάρχει και με τους αγώνες του κυπέλλου. Στις 22 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι προημιτελικοί, θα ακολουθήσουν οι ημιτελικού και ο μεγάλος τελικός.
Η διοίκηση της Ενωσης σκοπεύει να κάνει συναντήσεις το προσεχές διάστημα με παράγοντες των ομάδων, προκειμένου να βρεθεί από κοινού η καλύτερη δυνατή λύση με τις εμβόλιμες αγωνιστικές. Κι όλα αυτά ενώ στις 16 Απριλίου έχουμε το Πάσχα που δεδομένα δεν θα υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο μέσα στον Απρίλιο να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, κάτι που αν συμβεί θα δυσκολέψει κι άλλο την κατάσταση.
Να θυμίσουμε πως το πρωτάθλημα βρίσκεται στην 19η αγωνιστική, δηλαδή απομένουν άλλες 15 αγωνιστικές για να πέσει η… καρό σημαία.

Τι γίνεται με άνοδο και υποβιβασμό

Φυσικά φέτος δεν θα υπάρχουν πλέι οφ όπως πέρυσι, με την ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και να παίζει στη συνέχεια αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην τρίτη κατηγορία.
Οσον αφορά τον υποβιβασμό ήδη γνωρίζουμε τις τρεις ομάδες που υποβιβάζονται και είναι ο Απόλλωνας Καλαμάτας, η Ομόνοια και το Καλό Νερό που έχουν αποβληθεί από την Α’ τοπική.
Συνολικά θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες και ανάλογα με το τι θα κάνει το Διαβολίτσι και ο πρωταθλητής Μεσσηνίας, πέντε ομάδες.
Με δεδομένο ότι το Διαβολίτσι δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό από τη
Γ’ εθνική (είναι στο -10 από τη ζώνη του υποβιβασμού), τότε σε περίπτωση που δεν ανέβει ο πρωταθλητής Μεσσηνίας θα υποβιβαστούν πέντε ομάδες.
Οσον αφορά την άνοδο από την Α1 στην Α’ τοπική, όλα δείχνουν πως θα ανέβουν δύο μόνο ομάδες, μιας και το Διαβολίτσι δείχνει να χάνει το… τρένο της παραμονής.