Πέμπτη, 02 Οκτώβριος 2014 15:30

Ο Γκάμπι «καίει» τον πρώην πρόεδρο της Σαραγόσα για το ύποπτο ματς με τη Λεβάντε

Γράφτηκε από τον

Ο Γκάμπι Φερνάντεθ παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα διαφθοράς της Μαδρίτης και έδωσε εξηγήσεις για την εμπλοκή του στο «στημένο» αγώνα Λεβάντε-Σαραγόσα, τον Μάιο του 2011.

Ο νυν αρχηγός της Ατλέτικο ήταν τότε ο «ήρωας» της Σαραγόσα, σκοράροντας δύο φορές στο 2-1 επί των γηπεδούχων, που της χάρισε την παραμονή στην κατηγορία. Σύμφωνα με την "El Mundo", ο Γκάμπι παραδέχθηκε ότι, μαζί με τους τότε συμπαίκτες του, έλαβε από τη διοίκηση της Σαραγόσα 120.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια έδωσαν στους ποδοσφαιριστές της Λεβάντε, προκειμένου οι τελευταίοι να έχουν μειωμένη απόδοση στον επίμαχο αγώνα. «Εκανα ό,τι μου είπε ο σύλλογος» φέρεται να είπε ο έμπειρος μέσος στον εισαγγελέα.

Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, ο Γκάμπι δήλωσε ήρεμος και τόνισε ότι από την όλη υπόθεση δεν είχε κανένα προσωπικό όφελος, αφού είχε ήδη συμφωνήσει να επιστρέψει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, απ΄όπου ξεκίνησε την καριέρα του.

Στον εισαγγελέα διαφθοράς παρουσιάστηκε σήμερα και ο τότε πρόεδρος της Σαραγόσα, Αγκαπίτο Ιγκλέσιας, ο οποίος θεωρείται βασικός ύποπτος στην υπόθεση. Συνολικά έχουν κληθεί να καταθέσουν 33 άτομα, μεταξύ των οποίων όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε εκείνο το παιχνίδι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ