Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2023 18:14

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-2: Εχασαν έδαφος στη μάχη του τίτλου οι φιλοξενούμενοι (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Δεν είχε νικητή η Σαββατιάτικη αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με τον Πανθουριακό και την Κυπαρισσία να αναδεικνύονται ισόπαλοι με σκορ 2-2, όπως άλλωστε και στο ματς του πρώτου γύρου στην Τριφυλιακή πόλη.

Οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τη νίκη καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ώστε να μείνουν κοντά σε Πάμισο και Εράνη που μοιράζονται τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Κατά διαστήματα προσέφεραν ωραίο θέαμα, ενώ πέρα από τα 4 γκολ γκολ δημιούργησαν και έχασαν καλές ευκαιρίες για να βάλουν και άλλα.
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, καθώς μόλις στο 1ό λεπτό σχεδόν κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ομως αυτό δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Πανθουριακός βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει και πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο στην αναμέτρηση να πάρει κεφάλι στο σκορ. Από εκεί και μετά χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά δεν αξιοποιήθηκαν μέχρι το 85’, όπου η Κυπαρισσία έφτασε στην ισοφάριση με τον Κυβελίδη να “γράφει” το 2-2. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν και στο 95’, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο σκόρερ Κυβελίδης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Δευτερόλεπτα μετά όλοι οι παίκτες έπεσαν πάνω στο α’ βοηθό και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την υπόδειξη του. Επίσης νωρίτερα στο 89’ είχαν διαμαρτυρηθεί και για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπούνα στο Ζαφείρη που επιχειρούσε σουτ προς την εστία του Κόκκαλη.

Φάσεις – γκολ

Πριν συμπληρωθεί το 1ό λεπτό στον αγώνα η Κυπαρισσία κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κωνσταντόπουλου από τον Ζαχαρόπουλο. Ο Π. Μπουτσικάκης το εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόκκαλη, ο οποίος έπεσε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να γλιτώσει το γκολ και έγινε έτσι το 0-1. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 14’ όταν ο Σεντεμέντες κέρδισε την μπάλα σε μια κόντρα και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας του Δασκαλόπουλου και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 21’ ο Κωνσταντόπουλος έκανε τη σέντρα στην πορεία της μπάλας κινήθηκε ο Κυβελίδης που την άφησε να περάσει για τον Μπακατσέλο, αυτός σούταρε πάνω σε αμυντικό με τους παίκτες της Κυπαρισσίας να ζητούν πέναλτι, ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του. Στο 24’ ο Μπακατσέλος με φάουλ έξω από την περιοχή προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Κόκκαλης εκτινάχθηκε στο αριστερό “Γ” της εστίας του και απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 28’ ο Καραχάλιος έκανε τη συρτή σέντρα στο ημικύκλιο σχεδόν της μεγάλης περιοχής και ο Νικολόπουλος με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Δασκαλόπουλου που έπεσε στην πορεία της ομάδας δεν κατάφερε να γλιτώσει την παραβίαση και ο Πανθουριακός πήρε κεφάλι στο σκορ με 2-1. Στο 37’ μετά από κόρνερ ο Μιτρόφ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 51’ σουτ του Καρύδης από καλή θέση η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 60’ ο Καπλάνης έκανε την μπροστινή πάσα στον Μπακατσέλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι (εξωτερικό μέρος των διχτυών). Στο 70’ φάουλ του Π. Μπουτσικάκη από τη γωνία σχεδόν την περιοχής, ο Καπλάνης που είχε προωθηθεί με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 73’ ο Κυβελίδης μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Κόκκαλη. Στο 85’ ο Βλαχόπουλος με διαγώνιο σουτ θέλησε να σκοράρει, ο Κόκκαλης απέκρουσε και η μπάλα έφτασε στον Κυβελίδη, ο οποίος με κοντινό σουτ πέτυχε το 2-2. Στο 87’ ο Αγγελόπουλος εκμεταλλεύτηκε λάθος των αμυντικών μετά από πλάγιο, πήρε την μπάλα και τροφοδότησε τον Σαρδέλη, αυτός απέφυγε δύο αντιπάλους τους μπήκε στην περιοχή και πριν σουτάρει πρόλαβε αμυντικός τον εμπόδισε και μπλόκαρε ο Δασκαλόπουλος. Στο 91’ μετά από κόρνερ οι αμυντικοί του Πανθουριακού δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα και ο Κατσιώλης που κινήθηκε στην πορεία της έκανε το δυνατό σουτ από τη γραμμή σχεδόν την περιοχής και έστειλε την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά ο Κυβελίδης επιχείρησε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Φωνές για πέναλτι

Στο 89’ οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για πέναλτι που έγινε πάνω στο Ζαφείρη, όμως ο διαιτητής Πλακογιάννης σφύριξε επιθετικό φάουλ. Ο παίκτης της Κυπαρισσίας μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και πριν προλάβει να σουτάρει δέχτηκε μαρκάρισμα από τον Μπούνα. Ο διαιτητής θεώρησε ότι ο Μπούνας “τσίμπησε” την μπάλα και την ώρα που επιχείρησε το σουτ ο Ζαφείρης βρήκε στο πόδι του αντιπάλου του και έτσι αντί για πέναλτι δόθηκε φάουλ στον αμυντικό του Πανθουριακού.

Το ακυρωθέν γκολ

Στο 95’ ο Βλαχόπουλος κινήθηκε λίγο έξω από την περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έκανε τη σέντρα με τον Κυβελίδη στο πίσω δοκάρι να προλαβαίνει τους αμυντικούς και με διαγώνιο σουτ στην κίνηση να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ομως δευτερόλεπτα νωρίτερα ο α’ βοηθός Π. Νικολόπουλος, είχε υποδείξει το σκόρερ σε θέση οφσάιντ. Αμέσως οι παίκτες της Κυπαρισσίας κινήθηκαν προς το μέρος του, τον κύκλωσαν και διαμαρτυρήθηκαν για αυτή του την απόφαση κάτι που έγινε και από τους ανθρώπους τους πάγκου. Μάλιστα ο διαιτητής Πλακογιάννης που συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού τους έδειξε την κόκκινη κάρτα στον προπονητή της Κυπαρισσίας Γιώργο Καλόμαλο.

Κόκκινη ο Οδεμισιώτης

Στο 82’ ο Οδεμισιώτης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στο Μιτρόφ και αποβλήθηκε με τη γηπεδούχο ομάδα να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο για περίπου 15 λεπτά. Η πρώτη κίτρινη ήταν στο 23’ γιατί είχε βρει την μπάλα με το χέρι.
Δεύτερος βοηθός ήταν ο Τσοπανάκης, ο οποίος είχε εύκολο έργο.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Μπούνας, Γιαννακόπουλος, Οδεμισιώτης, Καραχάλιος, Καρύδης (80’ Αγγελόπουλος), Σερπάνος (94’ Ρασσιάς), Ζαχαρόπουλος, Σεντεμέντες, Νικολόπουλος, Σαρδέλης (90’ Φαββατάς).
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Δασκαλόπουλος, Καπλάνης, Γεωργιόπουλος, Μιτρόφ, Π. Μπουτσικάκης, Μαλισόβας (63’ Βλαχόπουλος), Μπακατσέλος (81’ Ζαφείρης), Σπυρόπουλος, Κυβελίδης, Κωνσταντόπουλος, Κατσιώλης.