Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2023 16:09

Champions League: Χαμός στο «Άνφιλντ» και… μπρα-ντε-φερ στη Γερμανία

Γράφτηκε από τον
Champions League: Χαμός στο «Άνφιλντ» και… μπρα-ντε-φερ στη Γερμανία

Το Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα πάνω του, ενώ το δικό του ενδιαφέρον έχει και το Άιντραχτ-Νάπολι.

Συνέχεια στο Champions League με πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις! Το Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα πάνω του, ενώ το δικό του ενδιαφέρον έχει και το Άιντραχτ-Νάπολι για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.
Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης (Cosmote Sports, 22:00): Στο «Άνφιλντ», λοιπόν, θα… παρελάσουν 20 τρόπαια του Champions League σε ένα σπουδαίο και αμφίρροπο ντέρμπι και στο remake του περασμένου τελικού που βρήκε τους «μερέγχες» να σηκώνουν άλλη μια κούπα. Η Λίβερπουλ δεν διανύει καλή χρονιά, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες δείχνει ανεβασμένη και ψάχνει αποτέλεσμα που θα της δώσει προβάδισμα πρόκρισης. Ο Κλοπ υπολογίζει στον Νούνιες, αλλά εκτός παραμένουν οι Τιάγκο, Κονατέ, Ντίας.
Την ίδια ώρα, η Ρεάλ Μαδρίτης προβληματίζει επίσης και βρίσκεται στο -8 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα στη La Liga. Παρόλα αυτά, η ποιότητά της είναι δεδομένη και πολύ μεγάλη, έχοντας παίκτες που μπορούν να καθαρίσουν μόνοι τους το ματς. Ο Αντσελότι υπολογίζει ξανά τον Μπενζεμά, όχι όμως και τους Κρόος, Τσουαμενί, Μεντί και Μαριάνο Ντίας.
Πιθανές ενδεκάδες:
Λίβερπουλ: Άλισον – Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Φαμπίνιο, Μπαΐτσετιτς – Σαλάχ, Νούνιες, Χάκπο.
Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά – Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Αλάμπα – Μόντριτς, Καμαβινγκά, Θεμπάγιος – Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους.
Διαιτητής: Ίστβαν Κόβατς (Ρουμανία)
Άιντραχτ-Νάπολι (Cosmote Sports, 22:00): Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μοιάζει η αναμέτρηση στη Φρανκφούρτη, με τους Γερμανούς να υποδέχονται τους φοβερούς και τρομερούς «παρτενοπέι» που δεν έχουν… αντίπαλο φέτος σε Ιταλία και Ευρώπη. Με προπονητή τον Όλιβερ Γκλάσνερ η Άιντραχτ έχει ρεκόρ 10-7-2 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και εντός έδρας 3-5-1! Παράλληλα, έχει συνολικό ρεκόρ 6-3-2 απέναντι σε ιταλικές ομάδες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Εκτός είναι οι Γκραλ, Εμπιμπέ, Βένιχ και εξαιρετικά αμφίβολος ο Ρόντε.
Η Νάπολι είχε την καλύτερη επίθεση στη φάση των ομίλων με ενεργητικό 20 γκολ. Παράλληλα μετρά 2 νίκες στις ισάριθμες τελευταίες επισκέψεις της στη Γερμανία κόντρα σε Βόλφσμπουργκ και Λειψία. Είναι από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες τη φετινή σεζόν, έχοντας αγκαλιάσει ήδη το σκουντέτο και θέλει να κυνηγήσει τη διάκριση. Εκτός υπηρεσιών του Σπαλέτι ο Ρασπαντόρι, ενώ ο Οσιμέν είναι «ΟΚ» που ξεπέρασε ορισμένες ενοχλήσεις στη μέση.

Πιθανές ενδεκάδες:
Άιντραχτ: Τραπ – Τούτα, Γιάκιτς, Εντικά – Κνάουφ, Καμάντα, Σο, Μαξ – Λίντστρεμ, Γκέτσε – Κολό Μουανί.
Νάπολι: Μερέτ – Ντι Λορέντζο, Κιμ, Ραχμάνι, Μάριο Ρούι – Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι – Λοσάνο, Οσιμέν, Κβαρατσκέλια.
Διαιτητής: Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία).
Πηγή: www.sport-fm.gr