Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 13:38

ΜΙΚΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Δύο στα δύο με Λακωνία

Γράφτηκε από τον
ΜΙΚΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Δύο στα δύο με Λακωνία

Μετά τις δύο εντός έδρας ισοπαλίες την περασμένη εβδομάδα με την Αργολίδα, ήρθαν χθες οι πρώτες νίκες για τις μικτές ομάδες της Μεσσηνίας.

Η Κ14 (φωτό) επικράτησε με 4-0 και η Κ16 με 2-1 στα ματς με τις αντίστοιχες ομάδες της Λακωνίας, για την 3η αγωνιστική των πρωταθλημάτων προεπιλογής εθνικών ομάδων Κ14 και Κ16. Αμφότερα τα παιχνίδια έγιναν στο γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”.

Την προσεχή Τετάρτη οι μικτές Μεσσηνίας θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Αρκαδία σε εξ αναβολής αγώνες για την πρώτη αγωνιστική.
Στις χθεσινές αναμετρήσεις, η Κ14 της Μεσσηνίας έφθασε εύκολα στο τρίποντο χάρη σε τρία γκολ του Δημητρίου, που είχε και δοκάρι και ένα του Ρερέ. Η Κ16 της Μεσσηνίας ήταν “καταιγιστική” στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχε δύο γκολ με Ρουσσέα και Γεωργουλέα και έχασε πολλές ευκαιρίες. Η Λακωνία μείωσε στο 53’ σε 2-1 με τον Στρατή και η νίκη ήρθε με άγχος, αλλά δίκαια.
Η εικόνα των δύο αναμετρήσεων έχει ως εξής:


Κ 14
Με πρωταγωνιστή τον Δημητρίου η Μεσσηνία νίκησε εύκολα με 4-0. Ο επιθετικός των γηπεδούχων, αφού είχε δοκάρι (κάθετο) σε κεφαλιά στο 10’, άνοιξε το σκορ στο 23’ με κοντινό πλασέ. Στο 27’ έκανε με διαγώνιο σουτ το 2-0 και στο επόμενο λεπτό επιχείρησε να σκοράρει πάλι με διαγώνιο σουτ, αλλά ο Κ. Αντωνόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 47’ ο Αλάμαρας έστειλε με φάουλ την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Δημητρίου δεν είχε πρόβλημα σε κενή εστία να κάνει το 3-0.
Στο 62’ και πάλι ο Δημητρίου δεν μπόρεσε δύο φορές να νικήσει τον γκολκίπερ Προδρόμου. Η Λακωνία απείλησε μόνο στο 78’ με το σουτ του Χαραλαμπάκου εκτός περιοχής που έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Στις καθυστερήσεις του ματς έγινε το 4-0 με πλασέ του Ρερέ στην επαναφορά ύστερα από σουτ του Κομπότη, που απέκρουσε ο τερματοφύλακας.

Στο νοσοκομείο παίκτης της Λακωνίας

Στο 65ο λεπτό χτύπησε στα πλευρά ο Αλκιά και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, χωρίς ευτυχώς να έχει σοβαρό και επέστρεψε με την αποστολή στη Λακωνία. Κοντά στον παίκτη των φιλοξενούμενων βρέθηκε μάλιστα στο νοσοκομείο και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ Αγγελος Γεωργόπουλος.
Το ματς διαιτήτευσε ο Γιώργος Τουρνικιώτης με βοηθούς τους Γιάννη Τουρούτσικα και Παναγιώτη Ψύλλα από την ΕΠΣ Αρκαδίας.
ΜΕΣΣΗΝΙΑ Κ14: Γιαννουλάκης, Χότζα (66’ Μ. Παπαδόπουλος), Πανταζέλος, Κάτσος, Γ. Παπαδόπουλος, Κομπότης, Καραμπότσος (41’ Λυμπερόπουλος), Μαθιός, Δημητρίου (80’ Ρερές), Αλάμαρας (66’ Χριστόπουλος), Κιοσσές (80’ Μαντάς).
ΛΑΚΩΝΙΑ Κ14: Κ. Αντωνόπουλος (51’ Προδρόμου), Τζεφεράκος (63’ Κοτζάμπασης), Μαρίνης, Αλκιά, Σαραντινός, Ι. Αντωνόπουλος Τζανετάκος (63’ Τσαλουκίδης), Ουρίτου (41’ Χαραλαμπάκος), Καπασούρης, Λουκάκος (63’ Λιβανός), Κατσιμπούλας.

 

Κ 16


Με το… πόδι στο γκάζι μπήκε η Μεσσηνία και μόλις στο πρώτο λεπτό απείλησε με το διαγώνιο σουτ του Γεωργουλέα, που απέκρουσε ο Αλεξίου.
Στο 14’ ο Δουφεξής επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, ο τερματοφύλακας της Λακωνίας απέκρουσε, αλλά στην εποαναφορά ο Ρουσσέας με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0. Στο επόμενο λεπτό, από σέντρα του Ντερβίσι, ο Γεωργουλέας είχε διπλή ευκαιρία μέσα από την περιοχή για να χριστεί σκόρερ.
Στο 31’ ο Γεωργουλέας σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι για το Γκίζα, που με πλασέ έστειλε την μπάλα πάνω στον γκολκίπερ. Στο 39’ Γκίζας και Γεωργουλέας συνεργάστηκαν και το σουτ του δεύτερου απέκρουσε σε κόρνερ ο Αλεξίου. Η Λακωνία σε αυτό το διάστημα απείλησε στο 17’ και στο 41’ με τον Παινέση. Στην πρώτη φάση απέκρουσε ο Βαρελάς και στην δεύτερη έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η Μεσσηνία βρήκε το δεύτερο γκολ στο 42’ από στημένη φάση. Ο Ντερβίσι εκτέλεσε κόρνερ, ο Γεωργουλέας πήρε την κεφαλιά που σταμάτησε σε αμυντικό και στην εξέλιξη της φάσης, έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα. Στο 45’ ο τερματοφύλακας της Λακωνίας μπλόκαρε το σουτ του Γκίζα, που δεν είχε δύναμη.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 53’ με το πλασέ του Στρατή που πρόλαβε τους αμυντικούς στο κόρνερ του Καρούνου.
Στο 83’ ο Αλεξίου απομάκρυνε με τις γροθιές σε μακρινό φάουλ του Ντερβίσι, ενώ στο 84’ το φάουλ του Γεωργουλέα η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.


Το αφιέρωσαν στον Κατράνη

Στα αξιοσημείωτα του χθεσινού παιχνιδιού η κίνηση των παικτών της μικτής Μεσσηνίας μετά την επίτευξη του 1-0. Απαντες πήγαν στον πάγκο, όπου καθόταν ο Ηλίας Κατράνης και του αφιέρωσαν το γκολ, σηκώνοντας μια φανέλα που έγραφε το όνομα του συμπαίκτη τους, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο στο προηγούμενο παιχνίδι με την Αργολίδα.
Το ματς ο Τουρούτσικας με βοηθούς τους Τουρνικιώτη και Ψύλλα.
ΜΕΣΣΗΝΙΑ Κ16: Π. Βαρέλας, Τζάννες, Δουφεξής, Σεντεμέντες, Κυριακόπουλος, Σπ. Βαρελάς, Ντελής (70’ Ζαχαριάς), Ντερβίσι, Γκίζας (61’ Καραγλάνης), Ρουσσέας, Γεωργουλέας.
ΛΑΚΩΝΙΑ Κ16: Αλεξίου, Λάμπρου, Ρούσσος, Τσάκωνας, Βαρζακάκος (64’ Πρίμπας), Στρατής, Παινέσης (78’ Χριστιάνης), Πουλικάκος, Ουρίτου (78’ Κανελλάκης), Βιγκλιάρης (46’ Καρβούνης), Καρούνος (64’ Ανδριανός).