Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 11:16

Ντέρμπι και καρναβάλι την ίδια ώρα στα Φιλιατρά!

Γράφτηκε από τον
Ντέρμπι και καρναβάλι την ίδια ώρα στα Φιλιατρά!

Η ώρα για το μεγάλο ντέρμπι της Α' τοπικής έφτασε... Στα Φιλιατρά η δεύτερη Εράνη υποδέχεται τον πρωτοπόρο Πάμισο, με τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν τρεις βαθμοί.

Κάτι που σημαίνει πως το συγκεκριμένο ματς θα κρίνει πολλά όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου στη Μεσσηνία και είναι δεδομένο πως επιθυμεί να το παρακολουθήσει πολύς κόσμος. Το σούπερ ντέρμπι όμως αυτό διεξάγεται μεθαύριο Κυριακή της Αποκριάς στις 3 το μεσημέρι! Κάτι που σημαίνει πως συμπίπτει με πολλές καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Τριφυλία και τη Μεσσηνία γενικότερα.
Και μάλιστα όταν οι εν λόγω καρναβαλικές εκδηλώσεις είχαν ακυρωθεί τα τρία τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και επανέρχονται φέτος.
Θεωρούμε το λιγότερο άστοχο τον ορισμό του συγκεκριμένου αγώνα (αλλά και των αναμετρήσεων Κυπαρισσία - Σπερχογεία και Τέλλος Αγρας - Μάνη) τη συγκεκριμένη ημέρα.
Και όταν μάλιστα την ίδια ακριβώς ώρα λίγα εκατοντάδες μετρα μακρύτερα στην πλατεία θα ξεκινά το Φιλιατρινό Καρναβάλι!
Ο αγώνας θα μπορούσε κάλλιστα να διεξαχθεί το Σάββατο, κάτι που θα έφερνε και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, μιας και δεδομένα πολλοί θα έχουν κατέβει από την Αθήνα και άλλες περιοχές για το τριήμερο. Σαν δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί πως οι δύο ομάδες είχαν αγώνες κυπέλλου την περασμένη Τετάρτη.
Οι αγώνες αυτοί θα μπορούσαν να είχαν οριστεί μια Τετάρτη νωρίτερα ή να γινόντουσαν την προσεχή Τετάρτη 1 Μαρτίου.
Εκτός από τον φίλαθλο κόσμο που θα μπει σε δίλλημα για το αν θα πάει στο γήπεδο ή στην πλατεία για τα καρναβάλια, μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.
Κάτι που σημαίνει πως παίκτες, παράγοντες, προπονητές και διαιτητές ίσως επιθυμούσαν τη συγκεκριμένη ημέρα να την περνούσαν πιο χαλαρά με την οικογένεια και τα παιδιά τους, μιας και το απαιτεί η ημέρα.
Οπως και να' χει θεωρούμε τελείως λανθασμένη την διεξαγωγή του ντέρμπι Εράνη - Πάμισος την Κυριακή της Αποκριάς, από την ΕΠΣΜ και τις δύο ομάδες, και προβλέπουμε πως ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο θα είναι αισθητά λιγότερος απ' ότι θα ήταν αν το ματς γινόταν άλλη ημέρα.