Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 18:52

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 1-0: Αδικη ήττα στον Πύργο, με παράπονα για τη διαιτησία

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 1-0: Αδικη ήττα στον Πύργο, με παράπονα για τη διαιτησία

Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε την Κυριακή το Διαβολίτσι από τον Πανηλειακό στον Πύργο, για την 16η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ εθνικής.

Ο ΑΟΔ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό για ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια ενώ είχε να αντιμετωπίσει και μία εχθρική διαιτησία.

Εχθρική διαιτησία από Φωκά

Ο διαιτητής Φωκάς από την Αχαϊα είχε αρκετά ανάποδα σφυρίγματα εις βάρος της μεσσηνιακής ομάδας, με αποκορύφωμα την αποβολή με δύο κίτρινες μέσα σε πέντε λεπτά του Βασίλη Θώδη στο 56’.
Ετσι το Διαβολίτσι έμεινε με πολλά και δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία και γνώρισε την ήττα σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ματς όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία, παραμένοντας χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα.
Από την άλλη ο Πανηλειακός επανήλθε στις νίκες και ανέκτησε τις ελπίδες του για παραμονή, όντας πιο ουσιαστικός και εκμεταλλευόμενος την έδρα του.
Ο Πανηλειακός απείλησε πρώτος, όταν στο 8’ είχε μια καλή στιγμή με το απευθείας φάουλ του Μπάλλα να διώχνει σε κόρνερ ο Καπατσώρης. Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Μπάλλας, με τον Δημάκη να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ευκαιρίες στο ξεκίνημα για ΑΟΔ

Η ομάδα του Μιχάλη Φασουλή πάντως είχε μπει καλύτερα στο ματς και έγινε απειλητική για πρώτη φορά στο 19’ με το πλασέ του Ορλάντο μέσα από την περιοχή να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Καρακίτσος.
Στο επόμενο λεπτά η κεφαλιά του αμαρκάριστου Καντούτση από κοντά έφυγε λίγο άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να υπερέχουν και να ελέγχουν τον ρυθμό και στο 33’ ο Τσιγαρίδης από αριστερά έκανε τη σέντρα σουτ, με τον Ηλιόπουλο να μη βρίσκει ελάχιστα την μπάλα με προβολή.

Στο 42’ ο Π. Τσίγκρηλας το 1-0

Η ομάδα του Πύργου κόντρα στη ροή του αγώνα κατόρθωσε να πάρει κεφάλι στο σκορ λίγο πριν το ημίχρονο… Ηταν το 42’ όταν ο Π. Τσίγκρηλας με πλασέ από κοντά νίκησε τον Καπατσώρη και έγραψε το 1-0, σε ένα καίριο χρονικά σημείο.
Στο δεύτερο μέρος ο ΑΟΔ συνέχισε να είναι καλύτερος και να προσπαθεί να φέρει το ματς στα ίσια.

Αποβολή Θώδη στο 56' 

Ομως στο 56’ ο Θώδης αποβλήθηκε με δύο κίτρινες μέσα σε πέντε λεπτά από τον
κ. Φωκά, με το Διαβολίτσι να μένει με 10 παίκτες και ενώ απέμενε πάνω από μισή ώρα παιχνιδιού.
Παρόλα αυτά οι “νερατζούρι” πίεσαν για να φύγουν με βαθμολογικό όφελος από την πρωτεύουσα της Ηλείας, δίχως όμως να έχουν μεγάλη ευκαιρία μέχρι το φινάλε.
Διαιτητής ήταν ο Φωκάς (Αχαΐας), με βοηθούς τους Αβραμόπουλο και Σπυρόπουλο από τον ίδιο σύνδεσμο.
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Καρακίτσος, Διαμαντόπουλος, Γαλανόπουλος, Δ. Τσίγκρηλας, Μάρκου, Δημάκης, Αλ Μπασάμ (60′ Λούσκος), Μπάλλας, Κρίσταν (82′ Αράπι), Καλομοίρης (92′ Γκιουλ), Π. Τσίγκρηλας (92′ Ντοματάς).
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Καπατσώρης, Βέλλης, Πιτσιλής (74’ Μπούνας), Μουλιάτος (60′ Πάγια), Μπαλόπουλος, Θώδης, Τσιγαρίδης (74’ Σταματελόπουλος), Ηλιόπουλος, Ορλάντο (82’ Γκελγκέρια), Δημητρίου (46′ Γουέσλεϊ), Καντούτσης.