Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 20:54

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 2-0: Πρώτη φιλική νίκη με Γκεοργκιόσκι στον πάγκο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 2-0: Πρώτη φιλική νίκη με Γκεοργκιόσκι στον πάγκο (φωτό)

Οπως στις 18 Δεκεμβρίου στη Νέα Σμύρνη, έτσι και το Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο, η Καλαμάτα νίκησε με 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τη διαφορά ότι το πρόσφατο ματς ήταν φιλικό, καθώς η Super League 2 έχει διακοπεί και είναι άγνωστο πότε και αν θα ξεκινήσει.

Το δυνατό τεστ με την "Ελαφρά Ταξιαρχία", είχε πάντως την ιδιαιτερότητα ότι ήταν το πρώτο εντός έδρας φιλικό με τον Ιλτσο Γκεοργκιόσκι στον πάγκο.
Ο νέος τεχνικός της "Μαύρης Θύελλας" δεν έχει ντεμπουτάρει ακόμα σε επίσημο ματς και μετρά μόνο δύο φιλικά. Την περασμένη Τετάρτη με τον Ολυμπιακό Β' στου Ρέντη (1-1) και το Σάββατο με τον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου πανηγύρισε τη νίκη γοήτρου, χάρη σε γκολ των Βασιλόγιαννη και Τάτου στο δεύτερο ημίχρονο.

Πως έπαιξε

Ο Γκεοργκιόσκι επέλεξε σύστημα 4-2-3-1. Ο Ταϊρης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, Μαβινγκά και Λιποράσε στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ το κεντρικό δίδυμο αποτελούσαν οι Λουπάνο και Μπαξεβάνος. Μπροστά τους με περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα οι Παπατόλιος, Ματέους και ο Καραγκούνης με επιτελικό ρόλο.
Δεξί εξτρέμ ξεκίνησε ο Αρναρέλλης, αριστερό ο Βασιλόγιαννης και στην κορυφή της επίθεσης ο Πασάς.
Οι παραπάνω παίκτες αγωνίστηκαν για σχεδόν μία ώρα, καθώς στη συνέχεια σταδιακά έγιναν αλλαγές που επηρέασαν και το ρυθμό του ματς, που παρακολούθησαν 300 φίλαθλοι.
Η Καλαμάτα ήταν πάντως ανώτερη σε όλο το ματς και εκτός από τα δύο γκολ, είχε και άλλες ευκαιρίες. Αντίθετα ο Απόλλωνας ήταν ακίνδυνος επιθετικά και φάνηκε περισσότερο επηρεασμένος από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ο Αλέκος Βοσνιάδης άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο όλη την 11άδα του.
Στα αξιοσημείωτα ότι με τον Απόλλωνα αγωνίστηκαν και δύο πρώην παίκτες της μεσσηνιακής ομάδας. Ο Τιμόθεος Τσελεπίδης που ξεκίνησε βασικός (στόπερ) και ο Νίκος Αναστασόπουλος (αμυντικό χαφ) που μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Η "Μαύρη Θύελλα" απείλησε για πρώτη φορά στο φιλικό στο 7' με το γύρισμα του Καραγκούνη μέσα από την περιοχή, όπου δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα κανείς επιθετικός. Στο 40' χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Ο Καραγκούνης και πάλι από αριστερά έκοψε την μπάλα στην περιοχή με τον Αρναρέλλη να σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και ενώ ο Κότσαρης είχε κάνει άστοχη έξοδο. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα μπλόκαρε πάντως στο 42' την εκτέλεση φάουλ του Αρναρέλλη.
Το 1-0 ήρθε στο 54' όταν ο Περέιρε γύρισε λανθασμένα την μπάλα στον Σόρτσαν που είχε περάσει κάτω από την εστία και ο Βασιλόγιαννης, παρενεβλήθη και την έστειλε με πλασέ στα δίχτυα. Ο Απόλλωνας είχε δεχτεί και στο πρωτάθλημα το πρώτο γκολ με σχεδόν ίδιο τρόπο. Τότε ο Φατιόν είχε δώσει την μπάλα στον Ρόβα που ήταν τετ α τετ με τον τερματοφύλακα και δεν λάθεψε.
Στο 56' ο Αρναρέλλης με ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 77' ο Τσαμούρης βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής και ο ρέφερι έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Τάτος, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς, ευστόχησε στο πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Το φιλικό διαιτήτευσε ο Παπακωνσταντίνου, με βοηθούς τους Χ. Μπουρίκα και Π. Νικολόπουλο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταϊρης (55' Μέντες), Μαβινγκά (61' Ασίγκμπα), Λουπάνο, Μπαξεβάνος (86' Δρούγας), Λιποράσε (92' Μπουλάρι), Ματέους (68' Τάτος), Παπατόλιος (68' Τριανταφυλλάκης) Καραγκούνης (92' Γκότσης), Βασιλόγιαννης (83' Λούκατσικ), Αρναρέλλης, Πασάς (68' Ρόβας).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κότσαρης (46' Σόρτσαν, 80' Κίναλης), Λούι (46' Μουστακόπουλος), Ντομίνγκες (61' Μουανζά), Τσελεπίδης (61' Τσαμούρης), Τάμπας (72' Ερέρα), Φατιόν (46' Αναστασόπουλος), Πατάπης (79' Κοροβέσης), Χαλίμι (61' Θεοχάρης), Κουάδρα (45' Μωραϊτης), Περέιρα (61' Παπαγεωργίου), Καρίμ (61' Χεράμι)