Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2023 11:13

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Εντός έδρας Πάμισος και Εράνη στη σημερινή εμβόλιμη αγωνιστική

Γράφτηκε από τον

Εμβόλιμη αγωνιστική περιλαμβάνει σήμερα (3 μ.μ.) το πρόγραμμα της Α’ τοπικής, με δράση σε έξι γήπεδα.

Ετσι λοιπόν στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής οι πρωτοπόροι και διεκδικητές του τίτλου Πάμισος και Εράνη παίζουν στην έδρα τους και θεωρητικά έχουν εύκολο έργο. Η τρίτης της κατάταξης Κυπαρισσία θα πάρει άνευ αγώνα τους τρεις βαθμούς με το Καλό Νερό και το ίδιο θα πράξουν και ο Πανθουριακός και η Μάνη απέναντι σε Απόλλωνα και Ομόνοια αντίστοιχα.
Ο Πάμισος που οδηγεί την κούρσα εδώ και πολλές αγωνιστικές φιλοξενεί στη Μεσσήνη την Σπερχογεία, με στόχο τη νίκη και την καλή εμφάνιση.
Οι Νησιώτες πήραν την προηγούμενη αγωνιστική το τρίποντο στο ντέρμπι με τον Πανθουριακό και με ανεβασμένη ψυχολογία θα επιδιώξουν να ξεπεράσουν και το εμπόδιο των “Ταύρων” στο δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου.
Η Εράνη που βρίσκεται στο 3 από την πρώτη θέση υποδέχεται στα Φιλιατρά τον Ηρακλή Καλαμάτας και θέλει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, έχοντας στο μυαλό της και το ματς του πρώτου γύρου όταν το 0-2, έγινε 2-2 στα τελευταία λεπτά και χάθηκαν δύο βαθμοί.
Σε Κάμπο και “Μπαχράμης” θα διεξαχθούν παιχνίδια όπου οι γηπεδούχοι παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού και οι φιλοξενούμενοι είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία και δεν έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο.
Η Αβία παίζει με την Μεθώνη και η Ράχη φιλοξενεί την Κορώνη, με τους γηπεδούχους να τα δίνουν όλα για τη νίκη και τους φιλοξενούμενους να έχουν τις ομάδες για να πάρουν το διπλό.
Ενδιαφέρον και αμφίρροπο ματς θα γίνει στους Γαργαλιάνους, εκεί όπου ο Τέλλος Αγρας θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό Ανάληψης. Η Τριφυλιακή ομάδα θέλει πάση θυσία τη νίκη μιας και βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, ενώ το ίδιο ισχύει και για την ομάδα της Μεσσήνης που εξαιτίας της τιμωρίας με το -10 έχει υποχωρήσει στη 14η θέση και κάθε ματς που παίζει είναι “τελικός”.
Τέλος, στα Αρφαρά ο τοπικός Αστέρας παίζει με τον Εθνικό Μελιγαλά, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πάρει τα πάνω τους με δύο σερί νίκες στο γήπεδο τους επί Κορώνης και Τέλλου Αγρα και να ψάχνουν το πρώτο τους διπλό.
Ο Αστέρας θα προσπαθήσει να κερδίσει μετά από ένα ολόκληρο γύρο, μιας και η τελευταία του νίκη ήταν επί του Εθνικού εκτός έδρας πριν από τρεισήμισι μήνες! Εκτοτε η ομάδα των Αρφαρών έχει απολογισμό 10 ήττες και 3 ισοπαλίες και θέλει το τρίποντο για να διατηρήσει τις ελπίδες της για παραμονή.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σήμερα, 3 μ.μ.

Πανθουριακός – Απόλλωνας Καλαμάτας 3-0 (α.α)
Πάμισος – Σπερχογεία
Γήπεδο Μεσσήνης
Πλακογιάννης, Τσουλάκος, Ταβουλαρέας
Α.Ε. Αβίας – Μεθώνη
Γήπεδο Κάμπου
Η. Μπουρίκας, Π. Νικολόπουλος, Ξανθάκης
Εράνη – Ηρακλής Καλαμάτας
Γήπεδο Φιλιατρών
Η. Νικολόπουλος, Αντωνόπουλος, Βανικιώτης
Κυπαρισσία – Καλό Νερό 3-0 (α.α.)
ΠΑΣ Ράχη – Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”
Ρέκκας, Γεωργαντάς, Αράπης
Ομόνοια – Α.Ε. Μάνης 0-3 (α.α.)
Αστέρας Αρφαρών – Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Αρφαρών
Η. Σκόρδος, Τσοπανάκης, Μπαρδής
Τέλλος Αγρας – Ολυμπιακός Ανάληψης
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Καυκάς, Καραμπέτσος, Μπασιλάρης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 22 αγώνες)
1. Πάμισος 59-9 57
2. Εράνη 60-12 54
3. Κυπαρισσία 52-11 50
4. Α.Ε. Μάνης 54-19 45
-. Πανθουριακός 48-19 45
6. Ακρίτας Κορώνης 42-40 38
7. Μεθώνη 33-29 36
8. Σπερχογεία 31-26 30
-. Ηρακλής Καλαμάτας 43-40 30
-. Εθνικός Μελιγαλά 30-30 30
11. Α.Ε. Αβίας 28-43 27
12. Τέλλος Αγρας 23-35 23
-. ΠΑΣ Ράχη 21-30 23
14. Ολυμπιακός Ανάληψης 26-27 18
15. Αστέρας Αρφαρών 19-54 16
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας, η Ομόνοια και το Καλό Νερό αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα.
* Ο Ολυμπιακός Ανάληψης έχει -10 βαθμούς.