Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 17:30

Α' ΤΟΠΙΚΗ: "Φωτιά" στην κορυφή μετά την ήττα του Παμίσου στη Μεθώνη

Γράφτηκε από τον

"Φωτιά" στην κορυφή της Α' τοπικής δέκα αγωνιστικές πριν το φινάλε...

Ο Πάμισος που εδώ και πολλές αγωνιστικές οδηγούσε την κούρσα έχασε στη Μεθώνη από τον ΑΟΜ με 1-0 με γκολ του Μπεγέτη και έχει πλέον συγκάτοικο στην πρώτη θέση την Εράνη που πέρασε σαν... σίφουνας από την Κορώνη συντρίβοντας τον Ακρίτα με 5-1! Μάλιστα οι Φιλιατρινοί υπερτερούν στην ισοβαθμία αφού έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων.
Στον... κόλπο του τίτλου μπήκε πλέον γερά και η Κυπαρισσία που νίκησε με ανατροπή 2-1 τη Μάνη στον Κάμπο και είναι στο -4 από την πρώτη θέση.
Οι Μανιάτες προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με τον Μπάλλα, όμως ο ΑΟΚ το γύρισε στο δεύτερο με τέρματα των Μπακατσέλου και Ντιόπ.
Ο Πανθουριακός με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο νίκησε με 2-0 τον Ηρακλή Καλαμάτας στο "Π. Μπαχράμης", ενώ ο Εθνικός Μελιγαλά συνέχισε την ανοδική του πορεία επικρατώντας με 1-0 της Ράχης, χάρις σε γκολ του Σπυρόπουλου στα τελευταία λεπτά.
Τέλος, ο Τέλλος Αγρας πήρε το πρώτο του διπλό και ανάσανε βαθμολογικά στα Αρφαρά επί του Αστέρα που δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.
Μάλιστα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ, αλλά οι Γαργαλιανιώτες έκαναν την ανατροπή χάρις σε δύο γκολ του Διονυσόπουλου.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:
Μεθώνη – Πάμισος 1-0
Ηρακλής Καλαμάτας – Πανθουριακός 0-2
Ακρίτας Κορώνης – Εράνη 1-5
Α.Ε. Μάνης – Κυπαρισσία 1-2
Εθνικός Μελιγαλά – ΠΑΣ Ράχη 1-0
Αστέρας Αρφαρών – Τέλλος Αγρας 1-2
Ολυμπιακός Ανάληψης – Ομόνοια 3-0 (α.α)
Απόλλωνας Καλαμάτας – Σπερχογεία 0-3 (α.α)
Καλό Νερό – Α.Ε. Αβίας 0-3 (α.α)