Κυριακή, 12 Μάρτιος 2023 22:03

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-2: Πρώτος και καλύτερος, πήρε το διπλό με Ιωαννίδη στο Περιστέρι

Γράφτηκε από τον

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Ατρόμητου στο Περιστέρι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη που πέτυχε και τα δύο γκολ των πράσινων στην αναμέτρηση τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περίοδου και θα μπει στη μάχη των playoffs στο +2 από την ΑΕΚ, στο +5 από τον Ολυμπιακό και στο +7 από τον ΠΑΟΚ.

Πρώτος και καλύτερος ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε του Ατρόμητου με 2-0 και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό έκλεισε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος στην πρώτη θέση και στο +2 από την Ένωση ενώ βρίσκεται πέντε πόντους μπροστά από τους ερυθρόλευκους και επτά από τον ΠΑΟΚ. Με αυτή τη βαθμολογική διαφορά ο Παναθηναϊκός θα μπει στα playoffs και στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Το μεγάλο πράσινο διπλό στο Περιστέρι και η κατάκτηση των τριών βαθμών ήρθε με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη ο οποίος μπορεί να μπήκε από το... παράθυρο στην ενδεκάδα καθώς ο Σπόραρ αναμενόταν να ξεκινήσει αλλά ένιωσε ενοχλήσεις που τον άφησαν εκτός μάχης. Ο Έλληνας σέντερ φορ πέτυχε δύο γκολ είχε ένα κερδισμένο πέναλτι και αυτός που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη απειλή για την εστία του Γιαννιώτη.

Το ματς σημαδεύτηκε και από 25λεπτη διακοπή στο 10' της αναμέτρησης λόγω της εισβολής των οπαδών του Ατρόμητου στον αγωνιστικό χώρο και των επεισοδίων που έγιναν με κάποιους φίλους των πράσινων αλλά και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Σάρλια πήρε τη θέση του τιμωρημένου Σένκεφελντ, ο Κλεϊνχέισλερ έπαιξε αντί του Τσέριν και ο Ιωαννίδης έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης αντί του Σπόραρ.

Η διακοπή επηρέασε τον... ρυθμό

Οι πράσινοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και έψαξαν ένα γρήγορο γκολ για να πάρουν προβάδισμα στην αναμέτρηση. Ο Ατρόμητος όμως απείλησε πρώτος στην πρώτη και τελευταία καλή στιγμή του στο πρώτο 45λεπτο με τον Σάρλια να κάνει το λάθος τον Ρομπάιγ να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει αλλά ο Κροάτης με σωτήριο τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ. Στο 10' είχαμε την εισβολή των οπαδών των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο και την προσωρινή διακοπή της αναμέτρησης για 25 λεπτά.

Οι δύο ομάδες βγήκαν ξανά στον αγωνιστικό χώρο χωρίς όμως να έχουν ρυθμό. Κάτι το οποίο φάνηκε στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 18' με το σουτ του Κλεϊνχέισλερ να διώχνει σε κόρνερ ο Γιαννιώτης ενώ η επόμενη καλή στιγμή για το τριφύλλι ήρθε στο 71' όταν ο Πέρεθ έκανε βαθιά μπαλιά προς τον Ιωαννίδη ο οποίος με το στήθος έδωσε στον Παλάσιος, αυτός άνοιξε αριστερά στον Μαντσίνι που έκανε το σουτ ο Γιαννιώτης απομάκρυνε και εν συνεχεία πάλι ο Μαντσίνι πήρε το ριμπάουντ αλλά από κοντά αστόχησε.

Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου 45λεπτου ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά με τον Ιωαννίδη να γίνεται κάτοχος της μπάλας, έκανε το γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι και ο Γιαννιώτης έδιωξε εντυπωσιακά.

Σκόραρε νωρίς στο δεύτερο 45λέπτο και έδιωξε το άγχος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τον Ατρόμητο που θέλησε να πιέσει περισσότερο και γκολ για τον Παναθηναϊκό όμως που άνοιξε νωρίς το σκορ στο δεύτερο 45λεπτο και έβαλε τις βάσεις για ένα σπουδαίο διπλό. Οι πράσινοι πίεσαν την άμυνα των γηπεδούχων, έκλεψαν τη μπάλα με τον Παλάσιος να κάνει την ενέργεια αλλά έδωσε τη μπάλα στον Ιωαννίδη. Ο Έλληνας φορ με ωραία ντρίμπλα και σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στο δεξί γάμα της εστίας του Γιαννιώτη.

Στο 61' ο Έλληνας στράικερ πήρε όμορφα μια μεγάλη μπαλιά από τον Μάγκνουσον, μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να πλασάρει αλλά ανατράπηκε από τον Μαυρομμάτη. Ο Ευαγγέλου στην αρχή έδωσε συνέχεια στο ματς αλλά εν συνεχεία μέσω VAR υπέδειξε την παράβαση. Ο Έλληνας φορ εκτέλεσε το πέναλτι και έστειλε τη μπάλα και πάλι στο δεξί γάμα της εστίας για το 2-0 του Παναθηναϊκού.

Κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι για το τριφύλλι. Οι πράσινοι έριξαν το ρυθμό τους, εν συνεχεία ο Γιοβάνοβιτς έκανε και κάποιες αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του. Έβγαλε από το παιχνίδι τους Πέρεθ - Χουάνκαρ που είχαν κάρτες και το τριφύλλι που εν συνεχεία είχε και δύο-τρεις καλές στιγμές ακόμη για να πετύχει και άλλο γκολ ολοκλήρωσε το ματς με το 2-0 υπέρ του και με τον Ατρόμητο μέχρι τέλους του αγώνα να μην απειλεί ουσιαστικά την εστία του Παναθηναϊκού.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Γκονζάλεθ, Κούεν, Ρομπάιγ (71' Τζοβάρας), Αγκιμπού, Κλωναρίδης (71' Ροτάριου), Τζαβίδας (46' Κιάρτανσον).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια (59' λ.τρ. Πούγγουρας), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (76' Πούχατς), Πέρεθ (76' Τσόκαϊ), Κουρμπέλης, Κλεϊνχέισλερ (68' Τσέριν), Μαντσίνι, Παλάσιος, Ιωαννίδης (76' Βέρμπιτς).

Πηγή: www.sport24.gr