Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2023 15:15

Α.Ε. ΜΥΚΟΝΟΥ – Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 0-0: Εμεινε όρθιος στην έδρα της πρωτοπόρου

Γράφτηκε από τον

Παίζοντας με πάθος και σωστή αμυντική τακτική για 90 λεπτά το Διαβολίτσι απέσπασε έναν παλικαρίσιο βαθμό στο σαββατιάτικο εκτός έδρας ματς με την Α.Ε. Μυκόνου.

Ο ΑΟΔ έμεινε στο 0-0 με τη νησιώτικη ομάδα, η οποία είναι πρωτοπόρος στον 4ο όμιλο της Γ’ εθνικής και είχε άμεση ανάγκη τους τρεις βαθμούς.
Ομως το συγκρότημα του Μιχάλη Φασουλή έδειξε πως παλεύει όλα τα παιχνίδια και μπόρεσε να σταθεί όρθιο στην έδρα της Μυκόνου, δείχνοντας πως δεν θα τα παρατήσει όσο ακόμη υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες παραμονής.
Μάλιστα η μεσσηνιακή ομάδα είχε τις φάσεις να σκοράρει και να φύγει ακόμη και με το διπλό από το νησί των ανέμων.

Ευκαιρίες με Μουλιάτο και Μπούνα

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 17’ για τους φιλοξενούμενους με τον Μουλιάτο να σουτάρει και τον Ντούνη να μπλοκάρει.
Τρία λεπτά αργότερα η Μύκονος απάντησε στις ευκαιρίες όταν ο Πινέιρο εκτέλεσε φάουλ και ο Αχείμαστος πήρε την κεφαλιά, με τον Καπατσώρη να μπλοκάρει.
Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο τερματοφύλακας του ΑΟΔ έδιωξε με γροθιές το σουτ του Βαλαβανόπουλου.
Η ομάδα του Μιχάλη Φασουλή που έδινε χώρο στον αντίπαλο και επιχειρούσε να χτυπήσει στην κόντρα, στο 38’ είχε μια καλή στιγμή με την εκτέλεση φάουλ του Τσιγαρίδη να φεύγει άουτ.
Λίγο πριν το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 44’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ όταν ο Δημητρίου εκτέλεσε φάουλ, με τον Μπούνα να κάνει την προβολή και τον Ντούνη να αποκρούει, με την μπάλα να χτυπά και στη ρίζα του δοκαριού και να βγαίνει κόρνερ!
Στο δεύτερο μέρος το Διαβολίτσι μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 47’ το σουτ του Ηλιόπουλου μπλόκαρε ο Ντούνης, ενώ στο 55’ το σουτ του Μουλιάτου δεν βρήκε στόχο.

Ζήτησε πέναλτι στο 72’ ο ΑΟΔ

Στο τελευταίο 20λεπτο η Μύκονος ανέβασε την απόδοση της και πίεσε για ένα γκολ.
Στο 70’ ο Ζγκούρι έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να φεύγει κόρνερ.
Δύο λεπτά αργότερα η μεσσηνιακή ομάδα ζήτησε πέναλτι όταν σε σέντρα του Πάγια η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Γιαννόπουλου, με τον κ. Γκαϊτατζή έδωσε συνέχεια στο ματς.
Στο 85’ ο Καπατσώρης είπε “όχι” στο πλασέ του Ζγκούρι, ενώ η τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση σημειώθηκε στο 96’ όταν ο Κέμπε σούταρε με τον Καπατσώρη να διώχνει το σουτ του Κέμπε και να κρατάει το μηδέν σε ένα πολύ απαιτητικό ματς.
Διαιτητής ήταν ο Γκαϊτατζής (Αθηνών), με βοηθούς τους Μπακογιάννη και Μπεκιάρι από τον ίδιο σύνδεσμο.
Α.Ε. ΜΥΚΟΝΟΥ: Ντούνης, Σπυρόπουλος, Ράγια (61’ Σπόλιαριτς), Μαντζανάς (46’ Στυλιανόπουλος), Αρκούδας, Μουρίκι, Ζγκούρι, Αχείμαστος (46’ Κέμπε), Βαλαβανόπουλος (68’ Γιαννόπουλος), Πινέιρο (79’ Οικονομικός), Παπαδόπουλος.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Καπατσώρης, Θώδης, Μπαλόπουλος, Καντούτσης, Μπούνας (80’ λ.τρ. Ντελής), Μουλιάτος, Στραβάκος, Ορλάντο (76’ Γκελγκέρια), Δημητρίου (89’ Σάλα), Ηλιόπουλος, Τσιγαρίδης (46’ Πάγια).