Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2023 18:04

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ – ΕΡΑΝΗ 1-5: Επιασε κορυφή με εντυπωσιακό διπλό

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη σε σκορ νίκη επί του Ακρίτα με 5-1 η Εράνη έφυγε με το τρίποντο από την Κορώνη και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής.

Την ίδια ώρα ο Πάμισος γνώριζε την ήττα στη Μεθώνη από την τοπική ομάδα και έτσι η Φιλιατρινή ομάδα τον έπιασε στην πρώτη θέση και πλέον το πρωτάθλημα σε ότι αφορά τη διεκδίκηση του τίτλου αποκτάει μεγάλο ενδιαφέρον.
Η Κορώνη αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες βασικών παικτών της, καθώς δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν οι Κυριάκος Λυμπερόπουλος, Παπαγεωργίου, Φιλάϊ, ενώ και ο Κουτσουμπός που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι δεν ήταν απόλυτα έτοιμος καθώς προερχόταν από τραυματισμό. Ετσι από τη μία οι απουσίες, ένα αυτογκόλ και λάθος των αμυντικών στάθηκαν οι αιτίες για να μην μπορέσει η γηπεδούχος ομάδα να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Η Εράνη κατάφερε από το πρώτο 45λεπτο να βάλει τις βάσεις για την επικράτηση με τον Μιχαλόπουλο, ο οποίος με ισάριθμα σουτ στο 19’ και στο 30’ έκανε το 0-2. Στο 32’ σε σέντρα του Γεωργιόπουλου ο Κυριόπουλος προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα, αλλά την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του και με αυτογκόλ έγινε το 0-3. Στο 63’ ο Γεωργιόπουλος σούταρε ο Βαρβεράκης έκανε ασταθή απόκρουση και στη συνέχεια πρόλαβε ο Πέππας με πλασέ και “έγραψε” το 0-4. Στο 85’ μετά από εκτέλεση πλαγίου ο Κώστας Λυμπερόπουλος με κεφαλιά μείωσε προσωρινά σε 1-4. Το σκορ έκλεισε στο 88′ ο Μιχαλόπουλος με σουτ έξω από την περιοχή, πετυχαίνοντας παράλληλα το 3ο προσωπικό του γκολ.
Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές για να σημειώσουν γκολ με τους Κώστα Λυμπερόπουλο και Μουτζούρη, αλλά δεν ήταν ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια.
Το ματς διαιτήτευσε ο Ηλ. Νικολόπουλος με βοηθούς διαιτητές τους Γ. Μιχαλόπουλο, Τσοπανάκη.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Βαρβεράκης, Παναγιωτόπουλος, Καγιανάς, Σαρδέλης (46’ Κουτσουμπός), Κουτίβας, Κυριόπουλος (87’ Σαρέλας), Τσελάι, Χοτζόλι, Κ. Λυμπερόπουλος, Μουτζούρης, Πεΐδης.
ΕΡΑΝΗ: Κουμπαρούλης, Τσόπελας (69’ Κουρούβανης), Μπινιώρης, Γκότσης, Πέππας, Γκεβόρι (79’ Χάρμπας), Μιχαλόπουλος, Βασιλόπουλος (67’ Χρονόπουλος), Κόλλιας (69′ Πλακάς), Γεωργιόπουλος, Μπάρκας (79’ Νικολακόπουλος).