Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2023 19:00

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 1-3: Διπλό στο τοπικό ντέρμπι

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 1-3: Διπλό στο τοπικό ντέρμπι

Η Α.Ε. Μάνης αναδείχθηκε νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι με την Α.Ε. Αβίας, την οποία κέρδισε με 3-1 σε παιχνίδι που διεξήχθη χθες στο γήπεδο του Κάμπου.

Οι δύο ομάδες διεκδίκησαν το νικηφόρο αποτέλεσμα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με τους τυπικά γηπεδούχους να δείχνουν πιο απειλητικοί και να χάνουν πρώτοι καλές φάσεις για να προηγηθούν στο σκορ. Στο 15’ ο Αλντέσκου με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης στο 24’ έχασε νέα ευκαιρία για γκολ, όταν βρέθηκε πίσω από το σημείο του πέναλτι και προσπάθησε να σκοράρει, αρχικά κοντρόλαρε την μπάλα και μετά σούταρε, όμως την έστειλε και πάλι άουτ ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια η Α.Ε.Μ. ανέβασε την απόδοση της βρήκε χώρο και απείλησε, ενώ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με δύο εκτελέσεις πέναλτι. Στο 37’ ο Αλεξανδρόπουλος επιχείρησε τη σέντρα σουτ, η μπάλα βρήκε στον Πανταζή και ο διαιτητής Τσαμούρης σφύριξε το πέναλτι. Ο Κ. Πουλάκος με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 0-1. Οι άνθρωποι της Αβίας διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα βρήκε πρώτα στο τακουνάκι του Πανταζή και μετά στο χέρι υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν παράβαση. Στο 45’ ο Γεωργίκος ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Χατζηπαναγιώτη και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Κουρούπης και “έγραψε” το 0-2. Στο 61’ ο Πανταζής με σουτ λίγο έξω από την περιοχή μείωσε προσωρινά σε 1-2. Στο 65’ ο Μπάλας από καλή θέση έπιασε το σουτ όμως ο Μπεκιάρης κατάφερε να μπλοκάρει. Στο 70’ βγήκε ο Κ. Κορμπής μετά από πάσα του Πανταζή ο Κ. Κορμπής βγήκε μόνος απέναντι στον Κωνσταντακόπουλο, αυτός έκανε έξοδο για να κλείσει το οπτικό πεδίο στον αντίπαλο του, με τον επιθετικό της Αβίας να προσπαθεί με ψηλοκρεμαστό πλασέ να σκοράρει όμως η δεν του έκανε το χατήρι αφού κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 89’ ο Κουρούπης με δυνατό σουτ σχεδόν από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
Οι νικητές είχαν και άλλες ευκαιρίες για γκολ με τους Αλεξανδρόπουλο, Κ. Πουλάκο, Κουρούπη και Μπέρμπερη.
Το ματς διαιτήτευσε ο Τσαμούρης με βοηθούς διαιτητές τους Αντωνόπουλο, Γεωργαντά.
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Μπεκιάρης, Καρδάσης, Ξυνός, Γαβράς, Πανταζής, Ε. Τσουλάκος, Κ. Κορμπής, Αποστολίδης, Αλντέσκου (46’ Τζανετέας), Μπαζάνης, Γεωργίκος (80’ Μπεχαρι).
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Κωνσταντακόπουλος, Π. Πουλάκος, Γουρνάς (67’ Ι. Τζανετέας), Γιαννής, Δουρούμης (67’ Κοστρίβας), Μπάλας, Χατζηπαναγιώτης, Μπέρμπερη, Κ. Πουλάκος (85’ Σπυρέας), Αλεξανδρόπουλος, Κουρούπης.