Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 11:11

ΗΡΟΔΟΤΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-2: Επιτέλους νίκη με Ρόβα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΗΡΟΔΟΤΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-2: Επιτέλους νίκη με Ρόβα (φωτό)

Με δύο γκολ του πρώτου της σκόρερ Χρήστου Ρόβα, η Καλαμάτα νίκησε χθες στην Αλικαρνασσό με 2-1 τον Ηρόδοτο και πανηγύρισε την πρώτη νίκη με τον Ιλτσο Γκεοργκιόσκι στον πάγκο.

Αυτή ήταν η μόλις η δεύτερη επιτυχία μέσα στο 2023, καθώς η "Μαύρη Θύελλα" αγνοούσε το τρίποντο από τις 7 Ιανουαρίου, όταν επικράτησε στο Στάδιο με 3-0 του ΠΑΟ Ρουφ. Εκτός έδρας είχε να κερδίσει από τις 18 Δεκεμβρίου στη Νέα Σμύρνη (2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης). Σε ένα ματς που είχε σκοράρει (το πρώτο γκολ) ο Χρήστος Ρόβας, ο οποίος χθες βρήκε δίχτυα στο 20' και στο 83', ενώ ο Ηρόδοτος είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 46', με πέναλτι του Λεβιτσάνιν.
Η Καλαμάτα ξεκίνησε έτσι ιδανικά το δεύτερο γύρο στη Super League 2, ανεβαίνοντας στην 6η θέση του 2ου ομίλου και στο -14 από την πρωτοπόρο Κηφισιά, η οποία υποδέχεται σήμερα την Ηλιούπολη. Επόμενος αντίπαλος για τη μεσσηνιακή ομάδα, ο Ολυμπιακός Β' στο Στάδιο.

Η "Μαύρη Θύελλα" έχει την ευκαιρία να χτίσει σερί νικών και να κάνει καλύτερη πορεία στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Κόντρα στον αδύναμο Ηρόδοτο, ευτύχησε να προηγηθεί στο 20' με κεφαλιά του Ρόβα έπειτα από σέντρα του Λιποράσε. Ο σκόρερ είχε προειδοποιήσει στο 17' με σουτ που μπλόκαρε ο Γκόλοβιτς.
Η Καλαμάτα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 33' σε φάουλ του Τάτου και σύγχυση μπροστά από τα καρέ, με τους αμυντικούς να απομακρύνουν την τελευταία στιγμή.
Στο 42' ξανά από εκτέλεση φάουλ του Τάτου, ο Πασάς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους, η προσωρινή διακοπή του αγώνα στο 36' λόγω τραυματισμού του βοηθού.

Ο Ηρόδοτος, που επί της ουσίας, δεν είχε απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όταν ο ρέφερι Γεωργόπουλος από την Αρκαδία, έδειξε την άσπρη βούλα σε ανατροπή του Ντότη από τον Ασίγκμπα.
Ο Λεβιτσάνιν ευστόχησε στο πέναλτι και έκανε το 1-1 με τους γηπεδούχους να ανεβαίνουν ψυχολογικά και να απειλούν για δεύτερο γκολ στο 68 με τον Λεβιτσανίν, που δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Ταΐρης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Το ματς έδειχνε να οδεύει στην ισοπαλία, αλλά ο Ρόβας έδωσε και πάλι τη λύση. Ο φορ της Καλαμάτας σκόραρε στο 83' ξανά με κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.
ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Γκόλοβιτς, Γρηγορόπουλος (46′ Μπακούτσης), Ντουμπιά, Πιτσόλης, Τζούνιορ Έλιο, Φερνάντεζ (74′ Ματσούκας), Λεβιτσάνιν, Μασάδο, Ντότης, Φράτροβιτς, Μάρκοβιτς.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μόζερ (62′ Μπουλάρι), Ασίγκμπα, Μπαξεβάνος, Λιποράσε (85′ Κωνσταντινόπουλος), Παπατόλιος, Καραγκούνης, Τάτος (74′ Μαρκόφσκι), Βασιλόγιαννης, Πασάς (74′ Αρναρέλλης), Ρόβας.