Δευτέρα, 27 Μάρτιος 2023 19:06

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 1-1: Εσωσαν στο 90' το βαθμό οι γηπεδούχοι

Γράφτηκε από τον

Στη Μεσσήνη σημειώθηκε η μοναδική ισοπαλία της 26ης αγωνιστικής στην Α' τοπική.

Ο Ολυμπιακός Ανάληψης και η Α.Ε. Αβίας έμειναν στο 1-1, με τους γηπεδούχους να σώζουν το βαθμό στο 90' με τον Ξυδιά. Η ομάδα του Κάμπου είχε προηγηθεί στο 33' με τον Πανταζή, αλλά από το 79' έπαιξε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του γκολκίπερ της Γιώργου Νιάρχου.
Με αυτό το βαθμό κράτησε πάντως το +9 από τον Ολυμπιακό Ανάληψης, που βρίσκεται στην προτελευταία θέση, η οποία οδηγεί σε υποβιβασμό αν υποβιβαστεί το Διαβολίτσι και δεν ανέβει ο πρωταθλητής Μεσσηνίας στη Γ' εθνική. Σε αυτή μόνο την περίπτωση θα αποχαιρετήσουν την Α' τοπική πέντε ομάδες. Διαφορετικά θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες. Οι τρεις είναι ήδη γνωστές (Απόλλωνας Καλαμάτας, Ομόνοια, Καλό Νερό) που δεν μετέχουν στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός Ανάληψης βρίσκεται πάνω μόνο από τον Αστέρα Αρφαρών, καθώς του έχουν αφαιρεθεί 10 βαθμοί από την ΕΠΣΜ (αναμένεται η απόφαση για την έφεση).
Στο χθεσινό ματς οι "ερυθρόλευκοι" ήθελαν πάση θυσία τη νίκη και απείλησαν στο ξεκίνημα με Κοντομανωλόπουλο, Δημητρίου, αλλά η Α.Ε. Αβίας ήταν αυτή που βρήκε δίχτυα στο 33' με πλασέ του Πανταζή. Η ομάδα του Κάμπου διαχειρίστηκε στη συνέχεια το προβάδισμα, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί για την ισοφάριση. Στο 79' ο ρέφερι Ρέκκας, έδειξε την 2η κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση στον Γιώργο Νιάρχο και κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο σκόρερ Πανταζής.
Οι γηπεδούχοι απέφυγαν την ήττα χάρη σε εντυπωσιακό σουτ του Ξυδιά στο 90', που έστειλε την μπάλα στο αριστερό "Γ" για το τελικό 1-1
Το ματς διαιτήτευσε ο Ρέκκας με βοηθούς τους Η. Μπουρίκα και Αράπη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Κατσίποδας, Μωραγιάννης (54' Κακογιάννης), Παπανδρέου, Κρεμμύδας, Στυλιανόπουλος (46' Ψυχογιάννης), Καλογερόπουλος (85' Θεοδωρακόπουλος), Διονυσόπουλος, Πατσιώτης, Δημητρίου, Τσούνι (65' Ξυδιάς), Κοντομανωλόπουλος.
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Νιάρχος, Αλντέσκου (28΄Μητσέας), Ξυνός, Γαβράς, Τζανετέας, Τσουλάκος, Καρδάσης, Αποστολίδης, Πανταζής, Μπαζάνης (46΄Κορμπής), Γεωργίκος.