Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 13:54

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 1-0: Μεγάλη πρόκριση στους "4" με Καρύδη! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 1-0: Μεγάλη πρόκριση στους "4" με Καρύδη! (φωτό)

 

Την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι θα συνεχίσει ο Πανθουριακός που προκρίθηκε απόλυτα δίκαια στους “4” του Κυπέλλου Μεσσηνίας!

Η ομάδα της Θουρίας νίκησε χθες με 1-0 το Διαβολίτσι στο γήπεδο του Μεσσηνιακού στον τελευταίο προημιτελικού του θεσμού και βρέθηκε στα ημιτελικά, όπου εκεί περιμένουν ο Πάμισος, η Κυπαρισσία και η Μάνη. “Χρυσός” σκόρερ του Πανθουριακού ήταν ο Δήμος Καρύδης με γκολ που πέτυχε στο 91’ και χάρισε τη σπουδαία πρόκριση στην ομάδα του.

Δεν φάνηκε η διαφορά κατηγορίας

Το αποτέλεσμα σαφώς και συνιστά έκπληξη μιας και τις δύο ομάδες τις χωρίζει μια κατηγορία, κάτι που δεν φάνηκε όμως χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.
Ο ΑΟΔ παρουσιάστηκε νωχελικός, δίχως πάθος και πείσμα (κάτι που ήταν το σήμα κατατεθέν του στα τελευταία ματς πρωταθλήματος), έκανε κακή εμφάνιση και δίκαια γνώρισε την ήττα – αποκλεισμό.
Ετσι το Διαβολίτσι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το δεύτερο κύπελλο της ιστορίας του και στα τέλη Απριλίου θα ολοκληρωθεί η σεζόν με τον υποβιβασμό από τη Γ’ εθνική.

Το παιχνίδι ποιοτικά ήταν κακό, με πολλά λάθη, δίχως φάσεις και δίχως συγκινήσεις.
Από το ξεκίνημα όμως οι γηπεδούχοι έδειξαν πως το ήθελαν περισσότερο, παίζοντας πιο παθιασμένα.

Δοκάρια με Καρύδη, Πιτσιλή

Στο 12’ ο Θώδης με βαθιά μπαλιά βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Μουλιάτο που έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, με τον Κόκκαλη να μπλοκάρει.
Στο 17’ η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου απείλησε με τον Καρύδη να εκτελεί το κόρνερ και την μπάλα να χτυπά στο πάνω μέρος του οριζοντίου δοκαριού και να φεύγει άουτ.
Το Διαβολίτσι απάντησε στα δοκάρια στο 31’, όταν ο Πιτσιλής έκανε το γέμισμα από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και χτυπά στην οριζόντια δοκό!

Το ήθελαν περισσότερο οι γηπεδούχοι

Στο ημίχρονο ο Κουντάνης πήρε τη θέση του τραυματία Γιακουμή για την Θουρία, που όμως μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και με ασφυκτικό πρέσινγκ αποσυντόνισε την ομάδα του Μιχάλη Φασουλή.
Ο ΑΟΔ επιθετικά ήταν ακίνδυνος και μέχρι το 74’ δεν είχε σημειωθεί η παραμικρή φάση… Σε εκείνο το λεπτό ο Καραχάλιος έκανε ωραία σέντρα από αριστερά και ο Ζαχαρόπουλος έπιασε τη δυνατή κεφαλιά, με τον Καπατσώρη να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση στη δεξιά του γωνία.
Νέα καλή στιγμή στο 82’ για τους γηπεδούχους όταν μετά από ωραία ενέργεια του εξαιρετικού χθες Ζαχαρόπουλου, ο Σεντεμέντες έγινε αποδέκτης της μπάλας και τσίμπησε την μπάλα από κοντά, με τον Θώδη να απομακρύνει σωτήρια με τάκλιν.

Το γκολ… ψηνόταν για τον Πανθουριακό και τελικά ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Καρύδης βρέθηκε αφύλακτος στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με ένα συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-0, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και πάγκο!
Στα λεπτά που απέμεναν ο ΑΟΔ προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια και είχε μια κοντινή κεφαλιά του Ηλιόπουλου στο 93’ που μπλόκαρε ο Κόκκαλης.

Καλή ήταν η διαιτησία του Τσαμούρη και των βοηθών του Π. Νικολόπουλου και Καραμπέτσου.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Γιαννακόπουλος, Οδεμισιώτης, Καραχάλιος, Γιακουμής (46’ λ.τρ. Κουντάνης), Ζαχαρόπουλος, Νικολόπουλος, Καρύδης (94’ Αγγελόπουλος), Γ. Σεντεμέντες, Κουρεντζής, Μπούνας.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Καπατσώρης, Σταματελόπουλος (75’ λ.τρ. Αρβανίτης), Καντούτσης, Μπαλόπουλος, Πιτσιλής, Θώδης (85’ Μπούνας), Μουλιάτος, Πάγια (67’ Δημητρίου), Στραβάκος, Ηλιόπουλος, Τσιγαρίδης (67’ λ.τρ. Ορλάντο).

Πριμ 3.000 ευρώ από Χριστόπουλο!

Το κλίμα στις τάξεις των νταμπλούχων Μεσσηνίας ήταν πανηγυρικό μετά το τελευταίο σφύριγμα από τον κ. Τσαμούρη, με τον Αγαθοκλή Χριστόπουλο να “ζεσταίνει” κι άλλο την ατμόσφαιρα.
Ο πρόεδρος του Πανθουριακού απόλυτα ικανοποιημένος για τη νίκη – πρόκριση και την εμφάνιση κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο, χαιρέτησε όλους τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο και έδωσε πριμ 3.000 ευρώ για τη μεγάλη αυτή πρόκριση!