Πέμπτη, 09 Οκτώβριος 2014 12:50

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 0-1: Του πήρε τον.. αέρα

Γράφτηκε από τον

Οπως στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας, έτσι και χθες η Κυπαρισσία νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό Καλαμάτας με τη διαφορά ότι τώρα το έπραξε εκτός έδρας και συνεχίζει αήττητη (δύο νίκες, μία ισοπαλία) στην Α' τοπική.

Η τριφυλιακή ομάδα πήρε τους τρεις βαθμούς χάρη στο γκολ του Χρήστου Παπαγεωργίου με κεφαλιά στο 26' έπειτα από κόρνερ του Μαργαρώνη.
Οι νικητές ήταν ανώτεροι και στο δεύτερο μέρος απώλεσαν ευκαιρίες για να κερδίσουν με λιγότερο άγχος. Ο Ολυμπιακός πάλεψε μέχρι το τέλος για το θετικό αποτέλεσμα, όμως δεν είχε τον τρόπο να απειλήσει την εστία του Ντουγέρογλου.   Στην πρώτη φετινή ήττα των "ερυθρόλευκων" που προέρχονταν από δύο νίκες έπαιξαν ρόλο και οι σημαντικές απουσίες (Παπαδέας, Αριτζής, Μάρης).
Στον αντίποδα ο ΑΟΚ   διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι  μετά το 0-1 και πήρε αυτό που ήθελε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιτρόφ αγωνίστηκε και πάλι ως κεντρικός αμυντικός προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Γ. Παναγόπουλου. Ο έμπειρος επιθετικός τα καταφέρνει καλά και σ' αυτή τη θέση, όμως με την μετατόπισή του στα μετόπισθεν, αποδυναμώνεται η γραμμή κρούσης.
Στη μεσαία γραμμή ξεχώρισε χθες ο Ντιόπ που λόγω της σωματοδομής του κέρδισε πολλές μονομαχίες, αλλά λίγο έλειψε να αποδειχθεί ο μοιραίος παίκτης (αν ισοφάριζαν οι γηπεδούχοι), καθώς αστόχησε όσες φορές βρέθηκε σε θέση βολής.
Ετσι ο ΑΟΚ πήρε με άγχος τους τρεις βαθμούς, παίζοντας από το 85' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γιαννόπουλου με 2η κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι Μπλάνα.
Η πρώτη καλή στιγμή στο χθεσινό ματς καταγράφηκε στο 15' με το μακρινό σουτ του Τζίφα που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι δύο ομάδες αναλώνοντας σε μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, έχοντας ως βασικό μέλημα το μηδέν στην άμυνα.
Στο 26' όμως η Κυπαρισσία ευτύχησε να βρει δίχτυα με τον Παπαγεωργίου που πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι (στο κόρνερ του Μαργαρώνη) και έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς.  Στην επόμενη φάση ο ο ίδιος παίκτης λίγο έλειψε να σκοράρει εκ νέου, όταν τσίμπησε την μπάλα από τον γκολκίπερ, αλλά αυτή πέρασε άουτ.

Αγγιξε την ισοφάριση

Στο 34' ο Ολυμπιακός έφθασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Αλεξανδρόπουλος έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά και έκοψε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι για τον Τσαναλία, ο οποίος όμως δεν πλάσαρε σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια το πλασέ που επιχείρησε κόντραρε σε αμυντικούς μπροστά από την εστία. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο χθεσινό ματς.
Στο 40' ο Παπαγεωργίου δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Κυπαρισσία μπήκε καλύτερα και στο 50' έφθασε κοντά στο γκολ. Ο Λυδιώτης σέντραρε στο β' δοκάρι για το Ντιόπ που αφότου απέφυγε έναν αντίπαλο, πλάσαρε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Στο 59' ο Πολυμενέας βρέθηκε σε καλή θέση, όμως το σουτ κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ.
Στο 60' από κόρνερ του Λυδιώτη, ο Ντιόπ και πάλι έκανε το γυριστό σουτ και ο Σταυρόπουλος απέκρουσε.
Στην επόμενη φάση ο Μιτρόφ πάσαρε στον Ντιόπ, ο οποίος δεν σκόραρε ούτε τώρα και μάλιστα σε διπλή προσπάθεια.
Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 68' με την κεφαλιά του Γαργαρώνη να φεύγει άουτ.
Στο 80' σε φάουλ του Τζίφα, ο Ντουγέρογλου έδιωξε την μπάλα, η μπάλα στρώθηκε στον Μπούνα που σούταρε όμως άστοχα.
Το ματς διαιτήτευσε ο Μπλάνας με βοηθούς τους Καστανά και Κυριακόπουλο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Σταυρόπουλος, Μαρούδας, Παπαλέξης, Αργάνης, Μπάλας (84' λ.τρ. Αναγνωστόπουλος), Τζίφας, Τσαναλίας (67' Μπούνας), Πολυμενέας, Θεοδωρόπουλος, Φίλαι, Αλεξανδρόπουλος.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ:  Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Μιτρόφ, Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Ντιόπ, Καρατζούλιας, Φ. Παναγόπουλος, Χρ. Παπαγεωργίου (79' Μανδραπήλιας, Μαργαρώνης (46' Κωνσταντόπουλος).