Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2023 17:34

Τίμησαν για μία ακόμη χρονιά με φιλικό τη μνήμη του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα το φιλικό που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ομόνοια στη μνήμη του του ποδοσφαιριστή της Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου, που έφυγε από τη ζωή το 2005.

Το φιλικό διεξήχθη προχθές το απόγευμα στο Δημοτικό γήπεδο “Γιώργος Λουκαρέας”, εκεί όπου έδωσαν το “παρών” φίλοι, συμπαίκτες και άνθρωποι του ποδοσφαίρου, ώστε να τιμήσουν για άλλη μια φορά τον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή.
Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Θεόδωρος Τζανετάκος εκ μέρους της διοίκησης καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη και τους ευχαρίστησε που για άλλη μια χρόνια έδωσαν το “παρών”, ώστε να αγωνιστούν στο φιλικό για να τιμήσουν το φίλο τους και συμπαίκτη τους.

“Ημουν από τους τελευταίους που μίλησε πριν φύγει…”

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο γιος του Δημήτρης Τζανετάκος, ο οποίος ήταν φίλος και συμπαίκτης με τον αδικοχαμένο Γιώργο, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Για εμένα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, καθώς βρίσκομαι εδώ να τιμήσω το Γιώργο. Ημασταν φίλοι από την παιδική ηλικία, από μικροί ξεκινήσαμε να παίζουμε στην Ομόνοια, μέχρι την πρώτη ομάδα, ήταν ο κολλητός μου.
Είμαι ο τελευταίος από τους κοντινούς τους ανθρώπους που τον είδε ζωντανό, στο νοσοκομείο (στο ΓΝΑ), γιατί αμέσως μετά έπεσε σε κώμα και την επόμενη ημέρα έφυγε από τη ζωή.
Η διεξαγωγή του φιλικού ήταν δική μου ιδέα που υλοποίησα και μαζί με την Ομόνοια. Το πραγματοποιούμε κάθε χρόνο για να τιμάμε τη μνήμη του φίλου και συμπαίκτη μας.
Είναι μεγάλη μας χαρά που κάθε χρόνο τέτοια ημέρα μαζεύεται τόσος κόσμος φίλοι, συμπαίκτες και άλλα παιδιά που δεν τον γνώρισαν, αλλά θέλουν και αυτοί με το δικό τους τρόπο να τον τιμήσουν. Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε το φιλικό είτε συνεχίζει να υπάρχει η Ομόνοια, είτε όχι”.

“Ευχαριστώ όλα τα παιδιά”

Από τη πλευρά το Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος, πατέρας του Γιώργου σε σύντομη ομιλία του, είπε: “Θέλω να πως ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που από το 2005 έως και σήμερα δίνετε το “παρών” και τιμάτε τη μνήμη του Γιώργου. Εύχομαι να σας έχει ο Θεός καλά, να τον θυμάστε πάντα και να τα ξαναπούμε και πάλι όλοι μαζί την επόμενη χρονιά”.
Να σημειωθεί ότι πριν ενάμιση χρόνο περίπου είχε φύγει από τη ζωή και η μητέρα του Γιώργου, Αγγελική από την ίδια αρρώστια. Ομως λόγω του κορονοϊού, δεν είχε γίνει τότε το φιλικό, ώστε να γίνει αναφορά.
Στο φιλικό συμμετείχαν παίκτες που μέχρι τον Ιανουάριο ανήκαν στην Ομόνοια, παλαίμαχοι παίκτες της ομάδας, νεαροί από τα τμήματα Κ12 και Κ14 και φίλοι του Τριανταφυλλόπουλου.
Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα, το οποίο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, η ομάδα με τη λευκή εμφάνιση επικράτησε με 4-3 της ομάδας με τη μπλε-κόκκινη εμφάνιση.
Στην πρώτη αγωνίστηκαν παίκτες από την Ομόνοια μαζί με παλαίμαχους παίκτες, ενώ στη δεύτερη ομάδα φίλοι του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή και όλα σχεδόν τα παιδιά από τα τμήματα υποδομής.
Να σημειωθεί ότι για λίγη ώρα ήταν συμπαίκτες ο παλαίμαχος της Ομόνοιας Μανώλης Γιαννόπουλος με τον εγγονό του Μάνο. Ακόμη έπαιξαν στην ίδια ομάδα ο Παναγιώτης Βαρελάς με το γιο του Σπύρο (ο άλλος γιος, ο Παύλος δεν έπαιξε), ο Χάρης Μανωλόπουλος γιος του επί σειρά ετών παράγοντα της ομάδας Γιάννη (έχει διατελέσει και πρόεδρος), καθώς επίσης ως συμπαίκτες αγωνίστηκαν και ο παλαίμαχος Νίκος Καρούμπαλης με το γιο του Παύλο.   
Πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου.

Γκολ – δοκάρια

Στο 8’ ο Λάσκαρης με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για την ομάδα με την μπλε-κόκκινη εμφάνιση. Στο 10’ ο Δ. Σώκαλης με σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 1-1. Στο 15’ ο Κωστόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Μπουραντώνης με ωραία ενέργεια, διαγώνιο πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 2-1 για την ομάδα με τη λευκή εμφάνιση. Στο 18’ διαγώνιο σουτ του Κωστόπουλου μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο Σταματέλος η μπάλα έφτασε στην απέναντι πλευρά εκεί όπου κινήθηκε ο Κ. Μπούνας, ο οποίος με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 3-1. Στο 31’ ο Μπουραντώνης προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά, όμως η μπάλα “σταμάτησε” στο κάθετο δοκάρι. Στο 39’ ο νεαρός Καπώνης με σουτ μείωσε σε 3-2. Στο 48’ σέντρα του Κ. Μπούνα στο πίσω δοκάρι για τον Κωστόπουλο, που έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Μπουραντώνης με κεφαλιά σε κενή σχεδόν εστία σημείωσε το 4-2. Στο 53’ ο Κοσμόπουλος με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί “Γ” της εστία του Ζανιδάκη και διαμόρφωσε το τελικό 4-3.
Ο προπονητής της ακαδημίας της Ομόνοιας, Παντελής Μάλαμας εκτέλεσε χρέη διαιτητή στο φιλικό.
ΛΕΥΚΗ ΟΜΑΔΑ: Παύλος Καρούμπαλης, Κανάρης Μπούνας, Μανώλης Γιαννόπουλος, Παναγιώτης Βαρελάς, Πέτρος Αργάνης, Λεωνίδας Μούργος, Νίκος Κοζομπόλης, Γιάννης Κωστόπουλος, Σωτήρης Μπουραντώνης, Δημήτρης Σώκαλης, Σπύρος Βαρελάς.
Επαιξαν και οι Πέτρος Αλάμαρας, Βασίλης Βασιλάκης, Νίκος Καρούμπαλης, Βαγγέλης Αθανασόπουλος, Μάνος Μανωλόπουλος, Φάνης Ζανιδάκης. Στον πάγκο ήταν ο Παύλος Βαρελάς.
ΜΠΛΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΑΔΑ: Κώστας Σταματέλος, Αρης Ηλιόπουλος, Γιάννης Ασημακόπουλος, Δημήτρης Τζανετάκος, Γιώργος Κυριόπουλος, Παναγιώτης Κοσμόπουλος, Νίκος Λάσκαρης, Βόλφι Τάφα, Λούις Τσερίκου, Πάντος Τζανετάκος, Γιώργος Σπυρόπουλος.
Επαιξαν και οι Γιάννης Τομάζος, Κώστας Κόκκινος, Γιάννης Καπώνης, Θέμις Ντουράι, Σταύρος Τσερρίκου, Χαράλαμπος Καπώνης, Γιάννης Μπαστακός, Αλέξανδρος Κυριμόπουλος, Χάρης Μανωλόπουλος.