Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 12:49

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Καθοριστική αγωνιστική για τον τίτλο

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ:  Καθοριστική αγωνιστική για τον τίτλο


Η πιο κρίσιμη αγωνιστική στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, είναι η σημερινή 33η στην Α’ τοπική.


Η πρωτοπόρος Εράνη δοκιμάζεται στον Κάμπο από την φορμαρισμένη Α.Ε. Μάνης, ενώ η δεύτερη Κυπαρισσία παίζει στο Μελιγαλά, με τον τοπικό Εθνικό. Η Εράνη έχει δύο βαθμούς περισσότερους από τον ΑΟΚ και με νίκη θα αγκαλιάσει τον τίτλο, με δεδομένο ότι την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται στα Φιλιατρά τον Ολυμπιακό Ανάληψης. Η Κυπαρισσία χρειάζεται διπλό στο Μελιγαλά και ήττα ή ισοπαλία των Φιλιατρινών από την ΑΕΜ για να την περάσει ή να την φθάσει στη βαθμολογία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, πρώτο κριτήριο είναι οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια. Αμφότερα τα ντέρμπι έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα με σκορ 1-1. Ετσι θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων.
Η Εράνη έχει πετύχει 97 γκολ και έχει δεχτεί 15 και η Κυπαρισσία 94 και έχει δεχτεί 16. Ως εκ τούτου, η Εράνη είναι στο +4, αλλά δεν μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια, με δεδομένο ότι την περασμένη αγωνιστική ήταν στο +12, με την Κυπαρισσία να πετυχαίνει 11 γκολ!!! κόντρα στην Κορώνη και να μειώνει αισθητά τη διαφορά. Να σημειωθεί ότι οι δύο μονομάχοι διατηρούν το αήττητο στο πρωτάθλημα.
Οι Φιλιατρινοί έχουν 82 βαθμούς, που μεταφράζονται σε 25 νίκες και 7 ισοπαλίες, ενώ η Κυπαρισσία έχει 80 βαθμούς με 24 νίκες και 8 ισοπαλίες. Και οι δύο ωστόσο, έχουν ηττηθεί από την Α.Ε. Μάνης στο Κύπελλο Μεσσηνίας.
Η Εράνη μάλιστα εντός έδρας, ενώ η Κυπαρισσία έχασε την Τετάρτη στον Κάμπο από την ΑΕΜ, που προκρίθηκε για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό (αντίπαλος ο Πάμισος) και θα αγωνιστεί με τη ψυχολογία στα ύψη.
Οι Μανιάτες κάνουν πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο γύρο και έχουν βρεθεί στην 4η θέση, ενώ στο γήπεδό τους έχουν κερδίσει τόσο τον τρίτο Πάμισο, όσο και τον 5ο της βαθμολογίας Πανθουριακό. Στον Κάμπο έχουν ηττηθεί μόνο από την Κυπαρισσία, μετρώντας 14 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.
Κάτι που δείχνει πόσο δύσκολο είναι το έργο της Εράνης, που παίζει σήμερα το ματς της χρονιάς. Επικίνδυνος αντίπαλος είναι και ο Εθνικός για την Κυπαρισσία, η οποία έπαιξε μεσοβδόμαδα κύπελλο, ενώ έχασε με κόκκινη κάρτα τον Χρ. Μπουτσικάκη. Ο ΑΟΚ όμως δεν έχει περιθώρια για απώλειες. Χρειάζεται έξι βαθμούς με Εθνικό Μελιγαλά και Αστέρα Αρφαρών και “γκέλα” της Εράνης για να κόψει πρώτος το νήμα.

Ντέρμπι παραμονής στη Μεσσήνη

Στην 33η αγωνιστική ενδέχεται να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και για την παραμονή. Για την ακρίβεια η 5η ομάδα που θα υποβιβαστεί (σε περίπτωση που ο πρωταθλητής Μεσσηνίας δεν ανέβει στη Γ’ εθνική).
Οι τέσσερις θέσεις έχουν καλυφθεί από Απόλλωνα Καλαμάτας, Ομόνοια, Καλό Νερό και Αστέρα Αρφαρών. Για την αποφυγή της 14ης θέσης μάχονται ο Ολυμπιακός Ανάληψης και η Ράχη, που παίζουν σήμερα μεταξύ τους, στις 4 το απόγευμα στη Μεσσήνη. Ο Ολυμπιακός έχει 32 βαθμούς και η Ράχη 34. Η καλαματιανή ομάδα διατηρεί πάντως προβάδισμα, αφού την τελευταία αγωνιστική θα πάρει στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με την Ομόνοια, την ώρα που οι “ερυθρόλευκοι” θα παίζουν στα Φιλιατρά με την Εράνη.
Ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί σε αυτή τη θέση, μετά την αφαίρεση 10 βαθμών. Αν δεν καταφέρει να περάσει τη Ράχη, για να μείνει στην κατηγορία θα πρέπει να ανέβει ο πρωταθλητής Μεσσηνίας στη Γ’ εθνική.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 33ης αγωνιστικής

Σάββατο, 4 μ.μ.

Ομόνοια – Αστέρας Αρφαρών 0-3 (α.α)
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΠΑΣ Ράχη
Γήπεδο Μεσσήνης
Πλακογιάννης, Ταβουλαρέας, Λουκάς
Εθνικός Μελιγαλά – Κυπαρισσία
Γήπεδο Μελιγαλά
Κομπιλίρης, Μπασιλάρης, Τσοπανάκης
Α.Ε. Μάνης – Εράνη
Γήπεδο Κάμπου
Καυκάς, Η. Μπουρίκας, Καραμπέτσος
Ακρίτας Κορώνης – Α.Ε. Αβίας
Γήπεδο Κορώνης
Σερεμέτης, Χαλκιαδάκη, Πανόπουλος
Καλό Νερό – Πανθουριακός 0-3 (α.α)
Ηρακλής Καλαμάτας – Πάμισος
Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”
Αράπης, Σωτηρόπουλος, Ξανθάκης
Μεθώνη – Σπερχογεία
Γήπεδο Μεθώνης
Τσουλάκος, Α. Μιχαλόπουλος, Ν. Σκόρδος
Τέλλος Αγρας – Απόλλωνας Καλαμάτας 3-0 (α.α)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 32 αγώνες)
1. Εράνη 97-15 82
2. Κυπαρισσία 94-16 80
3. Πάμισος 78-17 75
4. Α.Ε. Μάνης 86-27 70
5. Πανθουριακός 74-23 68
6. Μεθώνη 53-37 56
7. Εθνικός Μελιγαλά 43-36 52
8. Ακρίτας Κορώνης 54-64 51
9. Ηρακλής Καλαμάτας 58-62 43
10. Σπερχογεία 40-48 40
-. Α.Ε. Αβίας 43-65 40
12. Τέλλος Αγρας 37-59 35
13. ΠΑΣ Ράχη 31-42 34
14. Ολυμπιακός Ανάληψης 41-38 32
15. Αστέρας Αρφαρών 29-86 20
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας, η Ομόνοια και το Καλό Νερό
αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα.
* Ο Ολυμπιακός Ανάληψης έχει -10 βαθμούς.