Παρασκευή, 10 Οκτώβριος 2014 20:29

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Για την πρώτη νίκη αύριο στην Φινλανδία

Γράφτηκε από τον

Με στόχο την καταγραφή της πρώτης νίκης στον 6ο προκριματικό όμιλο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας, που θα είναι ταυτόχρονα η παρθενική στην ιστορία της Εθνικής ομάδας στην αντίπαλη έδρα και θα επαναφέρει στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τη χαμένη ηρεμία, η Ελλάδα φιλοξενείται αύριο το βράδυ (21:45) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι από τη Φινλανδία.


Οι γηπεδούχοι Σκανδιναβοί προέρχονται από εκτός έδρας επιτυχία στην πρεμιέρα, αν και δύσκολη πάντως, επί της -θεωρητικά- ασθενέστερης ομάδας του ομίλου, των Νήσων Φαρόε. Οι Φινλανδοί είχαν επικρατήσει με 3-1 στο Τόρσαβν, αφού όμως για περίπου μία ώρα αγώνα κυνηγούσαν την ανατροπή στο σκορ απέναντι στους ερασιτέχνες αντιπάλους τους κι ενώ προηγήθηκαν με 2-1 μόλις στο 78ο λεπτό.
Την τελευταία φορά που η Εθνική ομάδα έπαιξε στο Ελσίνκι, πριν από περίπου 13 χρόνια δηλαδή (Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2001), γνώρισε βαριά ήττα με 5-1 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002. Τότε ήταν το πρώτο παιχνίδι με τον Ότο Ρεχάγκελ ομοσπονδιακό προπονητή στην ελληνική ομάδα, ευτυχώς όμως το... δείγμα δεν υπήρξε αντιπροσωπευτικό για το τι θα επακολουθούσε επί των ημερών του «Χερ Ότο».
Αύριο θα είναι ο δεύτερος αγώνας για έναν άλλο ομοσπονδιακό εκλέκτορα της Εθνικής. Ο Κλάουντιο Ρανιέρι ήρθε με πολλές περγαμηνές και φιλοδοξία για να κάνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ελκυστικό και επιθετικά, όμως η πρεμιέρα απέναντι στη Ρουμανία (0-1) υπήρξε μια απογοήτευση για όλους.
Πρωτίστως, βεβαίως, για τον τεχνικό από την Εμίλια Ρομάνια, ο οποίος άλλα περίμενε και άλλα είδε, βάζοντας όμως κι αυτός το... χεράκι του, αφού κάποιες επιλογές του συζητήθηκαν κι έγιναν αντικείμενο κριτικής, στην πρώτη θητεία της καριέρας του πάντως ως προπονητής Εθνικής ομάδας.
Στο διάστημα που μεσολάβησε η ΕΠΟ φρόντισε να τον πλαισιώσει με τον Γιώργο Καραγκούνη για να τον βοηθήσει στο έργο του. Η προσωπικότητα του τέως αρχηγού αναμένεται να αποδειχθεί καταλυτική για την ηρεμία στα αποδυτήρια, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι η παρουσία του πρώην «κάπτεν» αρκεί για την άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων.
Αγωνιστικά, εκτός πολύ μεγάλου απρόοπτου η Εθνική θα παραταχθεί αύριο σε σχηματισμό 4-3-3, με το δίλημμα έως τώρα για τον Ιταλό κόουτς να έχει να κάνει με το ποιον από τους Μήτρογλου ή Αθανασιάδη θα χρησιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεσης (Σαλπιγγίδης και Σαμαράς οι άλλοι δύο), όπως και το εάν τελικά θα έχει στη διάθεσή του τον Τοροσίδη.
Στη μεσαία γραμμή το μοναδικό ερωτηματικό αφορά το πώς θα διαταχθούν στον αγωνιστικό χώρο οι Σάμαρης, Ταχτσίδης και Μανιάτης, ενώ αμυντικά και εν αναμονή της εξέλιξης που θα έχει το θέμα του Τοροσίδη, ο Καρνέζης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς οι στόπερ και ο Γιαννούλης το αριστερό μπακ.

πηγή ΑΠΕ