Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 19:30

Το Μαρόκο ζήτησε την αναβολή του Κόπα Αφρικα 2015 λόγω Εμπολα

Γράφτηκε από τον
Το Μαρόκο ζήτησε την αναβολή του Κόπα Αφρικα 2015 λόγω Εμπολα

Την καθυστέρηση έναρξης του Κόπα Άφρικα 2015 (17/01-8/02), λόγω της επιδημίας του ιού «Έμπολα» που έχει «χτυπήσει» την Αφρικανική ήπειρο, ζήτησε η κυβέρνηση του Μαρόκου, αλλά το αίτημά της δε βρήκε...ανταπόκριση.

 

Η οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για αλλαγές, τόσο στις ημερομηνίες, όσο και στο πρόγραμμα του τουρνουά. Παρ΄ όλα αυτά στην επιστολή που απέστειλε προς τους «οικοδεσπότες» αναφέρει ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της CAF στις 2 Νοεμβρίου, ενώ μία ημέρα μετά ο πρόεδρός της, Ισα Χαγιάτου, θα συναντηθεί με τους αξιωματούχους της μαροκινής κυβέρνησης.

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία του Έμπολα, που ξέσπασε στις αφρικανικές χώρες στο ξεκίνημα του 2014.

Το υπουργείο υγείας του Μαρόκου προχώρησε χθες στο αίτημα της αναβολής του Κόπα Αφρικα στον απόηχο της απόφασης «να αποφευφχθούν γεγονότα που απασχολούν τις χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό Έμπολα.»

Η σημερινή απάντηση της οργανωτικής επιτροπής είναι η ακόλουθη: «Η επιτροπή κατέγραψε το αίτημα κι επιθυμεί να δηλώσει πως δεν υπάρχουν αλλαγές στο πρόγραμμα των αγώνων, αλλά και σε αυτό των διαφόρων εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ