Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 13:04

ΠΑΜΙΣΟΣ: “Αυτές τις φάσεις κυνηγάω”, λέει ο “χρυσός” σκόρερ Δ. Φιλόπουλος

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ: “Αυτές τις φάσεις κυνηγάω”, λέει ο “χρυσός” σκόρερ Δ. Φιλόπουλος

Την κατάκτηση του κυπέλλου Μεσσηνίας πανηγυρίζει από την Κυριακή το απόγευμα ο Πάμισος.

Οι Νησιώτες νίκησαν στον τελικό στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με 1-0 την Α.Ε. Μάνης και πήγαν ξανά την κούπα στη Μεσσήνη, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, με τη νύχτα να γίνεται μέρα από τα πυροτεχνήματα στην κεντρική πλατεία! Οι σαμπάνιες έρρεαν άφθονες, ενώ τα πανηγύρια συνεχίστηκαν μέχρι το πρωί σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Καλαμάτα. Μια μέρα χαράς για τον ιστορικό σύλλογο, που έκλεισε έτσι τη σεζόν με ένα τρόπαιο. Πρωταγωνιστής στον τελικό ήταν ο αρχηγός του Παμίσου Δημήτρης Φιλόπουλος, καθώς πέτυχε με κεφαλιά στο 71’ το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.
“Αυτές τις φάσεις κυνηγάω σαν αμυντικός. Δουλεύουμε στα στημένα και στις προπονήσεις. Η μπάλα ήρθε στον χώρο μου, σηκώθηκα μόνος και σκόραρα”, λέει στην “Ε” ο έμπειρος αμυντικός που αφιέρωσε το γκολ στον 13μηνών γιο του (θα πάρει το όνομα Ηλίας) που ήταν στο γήπεδο για πρώτη φορά και έφερε γούρι στον μπαμπά. Ο Δημήτρης Φιλόπουλος κατέκτησε το πρώτο του κύπελλο με τον Πάμισο, καθώς στον τελικό του 2018 με την Καλαμάτα οι “πράσινοι” είχαν ηττηθεί.
“Το θέλαμε πάρα πολύ αυτό το κύπελλο. Ημασταν πολύ ανώτεροι. Η Μάνη είχε μόνο μια καλή φάση στην αρχή. Επρεπε να έχουμε σκοράρει περισσότερο. Δίκαια το πήραμε και σώσαμε κάπως την παρτίδα, για να μην πάει στράφι όλη η σεζόν, αφού ο πρώτος μας στόχος ήταν το πρωτάθλημα. Μετά την απώλεια του τίτλου, θέλαμε πολύ το κύπελλο και τα δώσαμε όλα για να το κατακτήσουμε”, σημειώνει ο έμπειρος αμυντικός που έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στον Πάμισο.

“Δεν μας έκατσε η αλλαγή προπονητή”

Ο Δημήτρης Φιλόπουλος είναι 14 χρόνια στον Πάμισο και έχει βιώσει ευχάριστες, αλλά και δυσάρεστες στιγμές. Στις δυσάρεστες στιγμές συγκαταλέγεται η φετινή τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής και ενώ οι “πράσινοι” για μεγάλο διάστημα ήταν στην κορυφή.
“Τόσα χρόνια στον Πάμισο δεν έχω δει να κάνουμε τέσσερις ήττες σε πέντε παιχνίδια. Δεν μας έκατσε καλά η αλλαγή προπονητή. Δεν ξέρω τι άλλη εξήγηση να δώσω. Ημασταν χάλια, δεν βλεπόμασταν και δικαιολογημένα, χάσαμε το πρωτάθλημα”, τονίζει ο 31χρονος ποδοσφαιριστής. Θυμίζουμε ότι η σεζόν ξεκίνησε με τον Σπύρο Τσίκινη στον πάγκο, ακολούθησε ο Αλέξης Μαντζούνης και στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Μεσσηνίας, ο Αντώνης Τσουκαλάς.

Ο Δ. Φιλόπουλος εκτιμά ότι: “Στον ημιτελικό και στον τελικά κάναμε τρομερά παιχνίδια. Είμαστε μια οικογένεια και είχαμε πει μεταξύ μας, να πάρουμε, τουλάχιστον, το κύπελλο γιατί το αξίζουμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε στον τελικό και καταφέραμε να του δώσουμε χαρά”.

Ο δήμαρχος για το τρόπαιο

Τον κυριακάτικο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας ανάμεσα στην Α.Ε. Μάνης και τον Πάμισο, παρακολούθησε και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, που μετά τη λήξη του ματς συνεχάρη τους “πράσινους” για τη νίκη τους και δήλωσε: “Είναι μεγάλη τιμή για μας που το Κύπελλο Μεσσηνίας ήρθε στη Μεσσήνη, μετά την επικράτηση του Παμίσου στον τελικό. Η επιτυχία αυτή δημιουργεί προσδοκίες για το μέλλον και ταυτόχρονα κίνητρο για δυναμική και ελπιδοφόρα συνέχεια του τοπικού ποδοσφαίρου. Θερμά συγχαρητήρια στους παίχτες, τον προπονητή τους και όλους τους συντελεστές γι’ αυτή την επιτυχία”.