Κυριακή, 04 Ιούνιος 2023 21:02

Super League 2: Μία ανάσα από την άνοδο η Κηφισιά, ήττα της Καλλιθέας στην Ηλιούπολη

Γράφτηκε από τον
Super League 2: Μία ανάσα από την άνοδο η Κηφισιά, ήττα της Καλλιθέας στην Ηλιούπολη

Η Κηφισιά έκανε πολύ μεγάλο βήμα για την άνοδό της στην Stoiximan Super League. Επικράτησε 5-1 της Επισκοπής, την ώρα που η Ηλιούπολη νίκησε 1-0 την Athens Kallithea.

Η Κηφισιά έκανε τεράστιο βήμα για την άνοδό της. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων επικράτησε 5-1 της Επισκοπής στην Κρήτη και σε συνδυασμό με την ήττα της Athens Kallithea, έφτασε στο +5 δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Έτσι, χρειάζεται έστω μία ισοπαλία απέναντι στην Καλαμάτα για να τσεκάρει την παρουσία της στην Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Πετράκη φρόντισε να καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο μέρος. Μέσα σε 22 λεπτά κατάφερε να πετύχει τέσσερα γκολ. Στο 10' άνοιξε το σκορ ο Αντερέγκεν, με τον Κουιρουκίδη να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 23 με πέναλτι. Ο ίδιος παίκτης στο 28' έκανε το 3-0, με τον Μαζουλουξή στο 32' να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ.

Στο 65' ο Νάα έκανε πέντε τα τέρματα για την ομάδα, με τον Βασίλη Πολίτη στο 66' να μειώνει σε 5-1, ένα σκορ που έμεινε έως το φινάλε.

Επισκοπή: Βάτζιος, Κεφαλάς, Νταμπίζας, Πολίτης, Τσιλεδάκης, Αμπόφο, Κούτσιας, Σταθόπουλος, Τζωρτζινάκης, Λέκα, Αραμπατζής.
Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Σωτηράκος, Βαφέας, Μαζουλουξής, Στ. Ποζατζίδης, Προβυδάκης, Παπασάββας, Νοικοκυράκης, Ταλάλ, Κουιρουκίδης, Αντερέγκεν.
Η Athens Kallithea μείωσε κατά πολύ τις ελπίδες της για άνοδο. Ηττήθηκε 1-0 από την Ηλιούπολη εκτός έδρας και έτσι βρίσκεται στο -5 από την κορυφή, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Με λίγα λόγια για να μην χάσει οριστικά την άνοδο την επόμενη αγωνιστική, χρειάζεται νίκη της και ήττα της Κηφισιάς.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με τον Έμανουελ Άντο να ανοίγει το σκορ. Η ομάδα της Ηλιούπολης κρατούσε το προβάδισμά της, με την Athens Kallithea να φτάνει κοντά στην ισοφάριση. Στο 54' ο Λουκίνας εκτέλεσε πέναλτι, με τον Περιστερίδη να αποκρούει.

Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους στο 58'. Ο Ντεμέτριους χτύπησε εκτός φάσης τον Τσαφταρίδη πριν από την εκτέλεση ενός πλαγίου άουτ, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να του δείξει την απευθείας κόκκινη κάρτα. Η Athens Kallithea πίεσε, με τον Περιστερίδη να προβαίνει σε τεράστια αποκρούσεις. Στις καθυστερήσεις μάλιστα έχασε και μία μεγάλη στις καθυστερήσεις.

Ηλιούπολη: Περιστερίδης, Κρέτσι, Τσαφταρίδης, Βασιλείου, Μπαστακός (70' Έμπερτ), Μπαξεβάνος, Γκοτσούλιας, Ζιούλης, Βάρκας, Ανδρέου, Άντο (68' Δημητριάδης).
Athens Kallithea: Βοσνιάδης, Ευαγγέλου, Ματίγια, Ναμπί, Σαντάνα, Βασιλούδης (65' Ουές), Λουκίνας, Κυνηγόπουλος, Καινούργιος, Βλάχος, Ντεμέτριους.

Επέσε η Προοδευτική

Από εκεί και πέρα το Αιγάλεω εξασφάλισε την παραμονή του στη Super League 2. Το Σίτι επικράτησε 2-1 του ΠΑΟ Ρουφ για την 28η αγωνιστική του Β' ομίλου της δεύτερης κατηγορίας.

Στο 7ο λεπτό ο Πολυχρόνης άνοιξε το σκορ με σουτ, ενώ στο 63' ο Σπύρος Φουρλάνος έκανε το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι διαμόρφωσαν το σκορ στο 90+3'.

Κάπως έτσι, το Αιγάλεω έφτασε τους 33 πόντους στο +8 από την Προοδευτική, η οποία υποβιβάστηκε μαζί με Ηρόδοτο, Επισκοπή και ΠΑΟ Ρουφ.

Χανιά - ΑΕΚ Β' 1-1
Καλαμάτα - ΟΦ Ιεράπετρας 3-0
Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023

Απόλλων Σμύρνης - Προοδευτική 3-0
Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023

Ηλιούπολης - Athens Kallithea 1-0
Αιγάλεω - ΠΑΟ Ρουφ 2-1
Α.Ο. Επισκοπή - Κηφισιά 1-5
Παναχαϊκή - Ηρόδοτος 3-0 α.α.
Ρεπό: Ολυμπιακός Β'

Η βαθμολογία του Β' ομίλου της Super League 2
Κηφισιά 64 (26 αγώνες)
Athens Kallithea 59 (26 αγώνες)
Απόλλων Σμύρνης 52 (26 αγώνες)
Καλαμάτα 46 (26 αγώνες)
Χανιά 45 (26 αγώνες)
Ηλιούπολη 41 (26 αγώνες)
ΟΦ Ιεράπετρας 39 (26 αγώνες)
Παναχαϊκή 39 (27 αγώνες)
Αιγάλεω 33 (26 αγώνες)
Ολυμπιακός Β' 31 (26 αγώνες)
ΑΕΚ Β' 25 (26 αγώνες)
Προοδευτική 25 (26 αγώνες)
ΠΑΟ Ρουφ 12 (27 αγώνες)
Επισκοπή 12 (26 αγώνες)
Ηρόδοτος -11 (26 αγώνες) - αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα
* Ο Ολυμπιακός Β' έχει τιμωρηθεί με -10
* Ο Ηρόδοτος έχει τιμωρηθεί με -15 και έχει αποβληθεί
*. Από την Ιεράπετρα έχουν αφαιρεθεί προσωρινά 6 βαθμοί για οφειλές.

Πηγή: sport24.gr