Τρίτη, 14 Οκτώβριος 2014 21:22

Ξεπέρασε τους 100.000.000 φίλους στο Facebook ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Γράφτηκε από τον

Στο ποδοσφαίρο ο Κριστιάνο Ρονάλντο αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό από τον Λιονέλ Μέσι. Στα social media, όμως, είναι ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος όχι μόνο της "στρογγυλής θεάς" αλλά και του παγκόσμιου αθλητισμού γενικότερα, καθώς έγινε ο πρώτος που σπάει το φράγμα των 100 εκατομμυρών ακολούθων (likes) στον προσωπικό του λογαριασμό.

Η σελίδα https://www.facebook.com/Cristiano αριθμεί πλέον πάνω από 100.000.000 likes και ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης αναδεικνύεται σε δεύτερη πιο δημοφιλής προσωπικότητα στον κόσμο, μετά τη Σακίρα. Η Κολομβιανή τραγουδίστρια και σύζυγος του Ζεράρ Πικέ καταχωρήθηκε στο βιβλίο Γκίνες ως η πρώτη που έσπασε το φράγμα των 100εκ. στο μέσον του περασμένου Ιουλίου. Αισίως έχει ξεπεράσει τα 105.000.000 like, αλλά ο Κριστιάνο πλησιάζει... απειλητικά. Στο twitter, μάλιστα, ο CR7 ξεπερνά τη Σακίρα (30,4εκ. έναντι 27,4 followers), που σημαίνει ότι μαίνεται... ντέρμπι για την πρώτη θέση της παγκόσμιας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ρονάλντο ευχαρίστησε τους οπαδούς του με τη φράση «Είμαι τόσο χαρούμενος που έφτασα τους 100 εκατομμύρια φίλους. Είναι εκπληκτικό! Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους» και πόσταρε βίντεο με σπάνιες ποδοσφαιρικές φωτογραφίες από την παιδική του ηλικία και ορισμένες μεγάλες στιγμές της καριέρας του, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο newsfeed (ροή ειδήσεων) του Faceboook. Αθροιστικά, οι φίλοι της Σακίρα και του Ρονάλντο (αν και φυσικά μερικοί είναι κοινοί) ξεπερνούν τον πλήθυσμό της Βραζιλίας (203εκ.) της πέμπτης μεγαλύτερης χώρας στον κόσμο, ενώ είναι 20 φορές περισσότεροι από τον πληθυσμό της Ελλάδας ή του Βελγίου.

Η Σακίρα και ο Ρονάλντο διαθέτουν τους δύο πιο δημοφιλείς λογαριασμούς, πέραν των δύο εκδόσεων του Facebook (mobile και υπολογιστή). Αρκετά πίσω βρίσκονται οι Εμινεμ (95,6 εκατομμύρια), Ριάνα (89,9), η Κόκα Κόλα (89,3), ο Βιν Ντίζελ που είναι ο πρώτος ανάμεσα στους σταρ του Χόλιγουντ (85,9), ενώ ο Μάικλ Τζάκσον είναι μακράν ο δημοφιλέστερος ανάμεσα στις προσωπικότητες που δεν βρίσκονται εν ζωή (79,3). Ο σύλλογος με τους περισσότερους φίλους, σε όλα τα αθλήματα, είναι η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα (76,9), με μικρή διαφορά από τη Ρεάλ Μαδρίτης (75,1). Δεύτερος αθλητής πίσω από τον Ρονάλντο είναι ο Λιονέλ Μέσι (73,9) και ακολουθούν αρκετοί ποδοσφαιριστές (Μπέκαμ, Κακά, Ροναλντίνιο) ενώ έκπληξη είναι η παρουσία του Μεσούτ Οζίλ στη 10η θέση. Ο Τούρκος της Αρσεναλ έχει περισσότερους φίλους (26,4εκ.) από τον ΛεΜπρον Τζέιμς (21,6εκ.) και τον Κόμπι Μπράιαντ (20,6εκ.).

ΑΠΕ-ΜΠΕ