Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 11:42

ΕΡΑΝΗ: Οι πιθανοί αντίπαλοι στη νέα Γ’ εθνική κατηγορία

Γράφτηκε από τον
ΕΡΑΝΗ: Οι πιθανοί αντίπαλοι στη νέα Γ’ εθνική κατηγορία

Σε τέσσερις ομίλους θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, στο οποίο θα συμμετάσχει η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας Εράνη.

Η φιλιατρινή ομάδα κατέκτησε το τρίτο εισιτήριο στα μπαράζ ανόδου και θα εκπροσωπήσει τη Μεσσηνία στην τρίτη κατηγορία, παίρνοντας τη θέση του Α.Ο. Διαβολιτσίου που υποβιβάστηκε μετά από τέσσερα χρόνια.

Επικυρώθηκαν οι βαθμολογίες

Να σημειωθεί πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ επικύρωσε τους βαθμολογικούς πίνακες της σεζόν 2022-23, απορρίπτοντας κάθε αίτημα ομάδων ή ΕΠΣ περί αναδιάρθρωσης της Γ’ εθνικής. Ετσι οριστικά και αμετάκλητα οι ομάδες που υποβιβάστηκαν, θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν στα τοπικά πρωταθλήματα.
Το νέο πρωτάθλημα θα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας μιας και θα διεξαχθεί σε τέσσερις και όχι σε πέντε ομίλους και θα πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό για να καταφέρεις να παραμείνεις στην κατηγορία.
Ο πιθανός όμιλος που θα τοποθετηθεί η Εράνη τη σεζόν 2023-24 στη Γ’ εθνική κατηγορία περιλαμβάνει 17 ή 18 ομάδες, από την Πελοπόννησο, το Αιγαίο, τη Δυτική Αττική, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία και τη Ζάκυνθο.
Ασφαλώς και δεν είναι δεδομένο πως αυτές θα είναι οι ομάδες που θα βρει απέναντι της η φιλιατρινή ομάδα τη νέα σεζόν, όμως αυτή είναι η βάση και το πιο πιθανό είναι πως δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις.

Αναλυτικά οι ομάδες

Ο όμιλος λοιπόν που θα συμμετέχει η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας Εράνη είναι ο εξής: Πανελευσινιακός, Βύζας Μεγάρων, Ζάκυνθος, Ρόδος, Α.Ε. Μυκόνου, Παναργειακός, Ιάλυσος, Φοίνικας Νέας Επιδαύρου, Α.Ε. Ερμιονίδας, Α.Ο. Πυλίου Κω, Α.Ε. Μεσολογγίου, ΠΑΟ Βάρδας, Παναιγιάλειος, Εράνη, ΠΑΣ Κόρινθος, Α.Ο. Νέας Αρτάκης και ΑΕΡ Αφάντου. 
Μένει να δούμε φυσικά αν θα δηλώσουν συμμετοχή στη Γ’ εθνική κατηγορία όλες οι ομάδες, αν δηλαδή θα προκύψουν κενά και πως αυτά θα καλυφθούν.
Σκοπός της ΕΠΟ είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει γίνει ο καταρτισμός των ομίλων, αν και συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει χρονική καθυστέρηση.