Σάββατο, 22 Ιούλιος 2023 12:42

Συν και πλην για τη νέα “Μαύρη Θύελλα”

Γράφτηκε από τον

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η “Μαύρη Θύελλα” θα μπει στην Super League 2 με ξεκάθαρο στόχο την άνοδο, σύμφωνα πάντα με όσα λένε οι άνθρωποι της.

Τις δύο προηγούμενες χρονιές δεν τα κατάφερε, την πρώτη έχοντας σχετικά καλή παρουσία όχι όμως ικανή να την φέρει στην κορυφή και πέρυσι έχοντας απογοητευτική παρουσία. Το ερώτημα των φιλάθλων είναι λοιπόν αν φέτος θα είναι ικανή για το κάτι παραπάνω και αν έχει φτάσει η ώρα της να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, από την οποία υποβιβάστηκε πριν 22 χρόνια.
Φυσικά είναι νωρίς για εκτιμήσεις ωστόσο υπάρχουν μερικά θετικά και αρνητικά δεδομένα, τα οποία αξίζει να δούμε.
* Στο ξεκίνημα του σχεδιασμού παρουσιάζει χρήματα (π.χ. μεταγραφή Μπαράλες) και οι πρώτες κινήσεις δείχνουν διάθεση να αυξήσει το μπάτζετ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον έκλεισε γρήγορα το θέμα προπονητή με την πρόσληψη του Περικλή Αμανατίδη.
* Η Μεσσηνιακή ΠΑΕ από νωρίς παρουσιάζει τις θέσεις της στα κέντρα αποφάσεων και παράλληλα κάνει συμμαχίες για να τις ενισχύσει. Για παράδειγμα πρώτη αυτή κατήγγειλε τον αρχικό σχεδιασμό για συμμετοχή των β’ ομάδων των μεγάλων ΠΑΕ (ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ) στα πλέι οφ, κάτι που οι Μεσσήνιοι απεύχονται καθώς… υποψιάζονται ότι μπορεί να γίνει αλλοίωση που θα ευνοήσει άλλους. Ζητά επίσης την βαθμολογική πριμοδότηση στα πλέι οφ, ανάλογα με την θέση του καθενός στην κανονική περίοδο. Επίσης πιέζει για έναν όμιλο στη Super League 2 (την ευνοεί) και για αύξηση των ομάδων της Super League σε 16 (την ευνοεί, είναι ορθολογικό από αγωνιστικές πλευράς σενάριο, αλλά σχεδόν αδύνατο να υλοποιηθεί για οικονομικούς λόγους).
* Μετά από χρόνια προστέθηκε στο τιμ ένας Μεσσήνιος γενικός αρχηγός (Αντώνης Μαυρέας), με στόχο να κρατήσει ισορροπίες όταν θα έρθουν τα δύσκολα και να αποφευχθούν για παράδειγμα οι περσινές “τρέλες” που έγιναν την εποχή Αναστόπουλου.
* Το πιο άσχημο νέο είναι ότι το πρωτάθλημα φέτος αναμένεται πολύ πιο δύσκολο από πέρυσι καθώς οι ανταγωνιστές είναι περισσότεροι και ισχυρότεροι (μόνο Κηφισιά και Καλλιθέα πέρυσι στόχευαν σε άνοδο, ενώ φέτος κοιτάζουν ψηλά Χανιά, Καλλιθέα, Ιωνικός, Λεβαδειακός). Οι… κακές γλώσσες λένε μάλιστα ότι δύο από αυτούς θα έχουν παρασκηνιακή στήριξη από “μεγάλους” της χώρας.
* Στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά από 3 χρόνια ο βασικός κορμός αλλάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό, χάνεται η ομοιογένεια και πρέπει να δημιουργηθεί ουσιαστικά νέα ομάδα. Οι μεταγραφές που έχουν γίνει έως τώρα στα χαρτιά μοιάζουν καλές, αλλά αριθμητικά είναι λίγες και υπάρχουν ακόμη πολλά και σημαντικά κενά στο ρόστερ που πρέπει να καλυφθούν.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ