Κυριακή, 19 Οκτώβριος 2014 21:34

ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: Ισοπαλία στα… χαμένα πέναλτι

Γράφτηκε από τον

Μετά την ισοπαλία της περασμένης Κυριακής με τον Ζακυνθιακό, η Καλαμάτα έμεινε μακριά από την νίκη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Η Μεσσηνιακή ομάδα έφερε 0-0 με τον Ερμή Κιβερίου στο Δημοτικό Στάδιο Λέρνας σε ένα ματς όπου οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες και στα… χαμένα πέναλτι.


Ο Χρήστος Καλαντζής αστόχησε πρώτος από τα 11 βήματα στο 54' ενώ στο 80' ήταν η σειρά του Καραγκούνη των γηπεδούχων να σημαδέψει το δοκάρι του Πάππου σουτάροντας από την άσπρη βούλα.
Η Μεσσηνιακή ομάδα έπαιξε με 10 παίκτες από το 80' όταν αποβλήθηκε ο Νιφορόπουλος, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο και είχε τις περισσότερες φάσεις για να πάρει τη νίκη.
Είχε προηγηθεί ένα κακό πρώτο ημίχρονο, το οποίο κύλησε χωρίς μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Μετά τη σημερινή ισοπαλία και τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής, η Καλαμάτα υποχώρησε πλέον στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
 
Το φιλμ του αγώνα

Στο 10’ ο Καλαντζής μπήκε από αριστερά κι έκοψε στη περιοχή για τον Σκάρο, πρόλαβε όμως και έδιωξε σε κόρνερ ο Κάπλατζης.
Στο 15’ κεφαλιά του Ορλού στα χέρια του Πάππου, μετά από πλάγιο του Ζίου.
Στο 22’ ο Σκάρος έβγαλε κάθετη πάσα για τον Καλατζή, πρόλαβε όμως ο Ζίου κι έκοψε τη μπάλα.
Στο 40’ από μακρινό φάουλ του Νιφορόπουλου, ο Τσάτσος έπιασε την πρώτη κεφαλιά προς τα πίσω, ο Τριάντος μόνος στο πίσω δοκάρι την κεφαλιά, ο Κοζιώτης απέκρουσε, αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη, αφού ο επόπτης είχε σηκώσει τη σημαία για οφσάιντ.
Στο 52’ μετά από φάση διαρκείας και σουτ του Σκάρου, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και βγήκε στον Σαλαπάτα που ήταν μόνος στο σημείο του πέναλτι, όμως αυτός έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια σπαταλώντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία.
Στο 54’ ο Σαλαπάτας κέρδισε πέναλτι από τον Σελλή σε διεκδίκηση στον αέρα. Το κτύπησε ο Καλαντζής αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ ο Κοζιώτης είχε πέσει από την άλλη γωνία.
Στο 69’ γέμισμα του Νιφορόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Δημητριάδη μετά από κόντρες, τελικά η άμυνα έδιωξε.
Στο 73’ από φάουλ του Τσάτσου, ο Δημητριάδης έπιασε την κεφαλιά λίγο άουτ.
Στο 74’ κόρνερ του Νιφορόπουλου, σουτ του Σκάρου, η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
Στο 80’ από μπροστινή μπαλιά ο Καραγκούνης μπήκε στη περιοχή κι ανατράπηκε από τον Νιφορόπουλο, ο οποίος αποβλήθηκε. Το πέναλτι κτύπησε ο ίδιος ο Καραγκούνης, στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, με τον Πάππο να έχει φύγει στην άλλη γωνία.
Στο  85’ ο Ηλιόπουλος έβγαλε τον τετατετ τον Δημητριάδη, όμως ο Κάπλατζης πετάχτηκε την τελευταία στιγμή και έσωσε σίγουρο γκολ
Στο 86’ κόρνερ από δεξιά, ο Κοζιώτης πρόλαβε μόλις τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.
Στο 87’ ο Καλυβόπουλος  μεγάλη μπαλιά για τον Καραγκούνη, αυτός με το κεφάλι προς τα πίσω προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον Πάππο, αλλά δεν πέτυχε.
ΕΡΜΗΣ: Κοζιώτης, Ζίου, Καλογιάννης (59’ Καραγκούνης), Κάπλατζης, Σελλής, Αλεχ (90’ Βιρβίλης), Καλυβόπουλος, Ορλού, Δριμούρας (72’ Φίλης), Μαρίνης, Φλώρος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Μαρτίνος (77’ Ηλιόπουλος), Τριάντος, Χριστοφιλέας, Ρουσσης, Τσάτσος (78’ Χαρίτος), Νιφορόπουλος, Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας (68’ Δημητριάδης), Σκάρος, Καλαντζής.