Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 12:02

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β' - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-4: Πέρασε σαν... σίφουνας από το ΟΑΚΑ

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β' - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-4: Πέρασε σαν... σίφουνας από το ΟΑΚΑ

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η φετινή σεζόν προμηνύεται εξαιρετική για την Καλαμάτα.

Η μεσσηνιακή ομάδα πέρασε χθες σαν... σίφουνας από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 4-1 του Παναθηναϊκού Β' στην πρεμιέρα της Super League 2, παρουσία του προέδρου της Γιώργου Πρασσά στις εξέδρες. Η "Μαύρη Θύελλα" καθάρισε το ματς σε διάστημα 14 λεπτών, καθώς από το 31' έως το 45' πέτυχε τρία γκολ (δύο ο Ακόστα, ένα ο Τάτος) και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το β' ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 61' με τον Μπιλάλ, αλλά έξι λεπτά αργότερα ο Αρναρέλλης έκανε το 1-4 και έβαλε τέλος στις όποιες σκέψεις του Παναθηναϊκού Β' να επιστρέψει στο ματς.

Η Καλαμάτα ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι και έστειλε μήνυμα ότι είναι αποφασισμένη για την κατάκτηση του τίτλου στον β' όμιλο.

Με μία αλλαγή

Ο Περικλής Αμανατίδης χρησιμοποίησε την 11άδα που είχε αγωνιστεί στο φιλικό με τον Ολυμπιακό Β' στη Μεσσήνη, με μία αλλαγή, τον Τάσο στη θέση του Πασά.

Ο Γιαννίκογλου υπερασπίστηκε την εστία, έχοντας στο δεξί άκρο της άμυνας τον Μόζερ και στο αριστερό τον Βαλεριάνο. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Αρίμπας και Παπατόλιος, ενώ μπροστά τους ήταν οι Κάνιας και Ματέους Αλβες. Δεξιά ο Γρίβας, αριστερά ο Ακόστα και ο Τάτος πίσω από τον προωθημένο Μπαράλες.
Το πρώτο διάστημα του ματς κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση, με τον Παναθηναϊκό Β' να προσέχει την άμυνα του και να μην αφήνει διαδρόμους.

Καταιγιστικό τέταρτο

Στο 31', ωστόσο, η Καλαμάτα βρήκε το κενό που έψαχνε, όταν σε αντεπίθεση ο Τάτος τροφοδότησε τον Ακόστα και ο δεύτερος με πλασέ έκανε το 0-1, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους 100 φίλους της "Μαύρης Θύελλας" που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Στο 40' ο Μόζερ έπειτα από εξαιρετική κούρσα, σέντραρε από δεξιά και ο Ακόστα με πλασέ στο β' δοκάρι διπλασίασε τα τέρματα της Καλαμάτας.
Στο 45' ο Τάτος με εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Λίλο Κλίντμαν και έκανε το 0-3.

Τυπική διαδικασία το β' μέρος

Ο Σωτήρης Αντωνίου με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έκανε τρεις αλλαγές για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και στο 61' ο Παναθηναϊκός Β' μείωσε σε 1-3 με πλασέ του Μπιλάλ, έπειτα από πάσα του Μαρτίνη. Τρία λεπτά αργότερα, ο Περικλής Αμανατίδης έκανε τις πρώτες κινήσεις από τον πάγκο με Πασά, Κατάλντι, Αρναρέλλη να παίρνουν τις θέσεις των Μπαράλες, Ματέους Αλβες και Γρίβα.

Στο 67' ο Κατάλντι έβγαλε σε θέση βολής τον Αρναρέλλη που με πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-4. Η Καλαμάτα που κυριάρχησε, έψαξε και άλλο γκολ με τον Ρόβα, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Αθανασακόπουλο, με το 1--4 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Κουκουλά από τη Λέσβο.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β': Κλίντμαν, Τσοκάι, Φικάι, Αθανασακόπουλος, Μαρτίνης, Μαντσίνι (46′ Κρυπαράκος), Προδρομίτης, Σαρδέλης (72′ Βουτσάς), Τουρκοχωρίτης (73' Λάμψιας), Νταμπίζας (46′ Μπιλάλ), Καραμπάς (46′ Φουρτάδο).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γιαννίκογλου, Μόζερ, Αρίμπας, Παπατόλιος, Βαλεριάνος, Mατέους Αλβες (64' Κατάλντι), Κάνιας (79′ Κωστούλας), Γρίβας (64′ Αρναρέλλης), Τάτος (73′ Ρόβας), Ακόστα, Μπαράλες (64' Πασάς).

Αμανατίδης: "Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα"

Η Καλαμάτα μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα και ο Περικλής Αμανατίδης δεν θα μπορούσε να μην είναι ικανοποιημένος. Ο προπονητής της "Μαύρης Θύελλας" ξεκινώντας τις δηλώσεις του είπε: "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ομάδα μας και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Μεσσήνιους, που ήρθαν στην Αθήνα και έδειξαν ότι η ομάδα μας έχει πολύ μεγάλη δυναμική. Ημασταν συγκεντρωμένοι και φάνηκε αυτό από την αποτελεσματικότητα που είχαμε, πράγμα που μας επέτρεψε να ανοίξουμε το σκορ και μετά να ανοίξει το παιχνίδι υπέρ μας και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε.
Κάναμε μια αρχή, σύμφωνα με αυτό που έκαναν στην προετοιμασία τα παιδιά. Δουλέψαμε σοβαρά, συγκροτημένα και ήρθε και ένα αποτέλεσμα για να συνεχίσουμε όπως πρέπει", δήλωσε ο Περικλής Αμανατίδης και πρόσθεσε: "Eίναι τρεις βαθμοί και μια καλή εμφάνιση. Κρατάμε τα θετικά, αλλά είχαμε και αρνητικά, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά γιατί τα παιχνίδια είναι διαφορετικά".
Σε ερώτηση για το αν αυτή η νίκη και η εμφάνιση μπορεί να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο ενόψει του αγώνα με την Καλλιθέα, την Πέμπτη για το Κύπελλο Ελλάδας, ο Περικλής Αμανατίδης απάντησε: "Η ομάδα μπορεί να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο μόνο με την εμφάνιση και τα αποτελέσματα. Εμείς που είμαστε μέσα στην ομάδα, την πιστεύουμε πολύ, γιατί είναι καταπληκτικοί παίκτες και μπορούμε αν βάλουμε από κάτω το εγώ μας, να πετύχουμε το μεγάλο στόχο".